UPDATE PSD a cumpărat fotografia cu Iohannis, după ce echipa lui Dăncilă a furat-o de la Inquam

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.11.2019 - 15:36
Captură foto Facebook Viorica Dăncilă

UPDATE Viorica Dăncilă a folosit, în ultima postare de pe Facebook, o fotografie de la agenția Inquam Photos, fără să plătească licența, potrivit agenției. După ce agenția a făcut public „furtul”, PSD a anunțat că a plătit licența fotografiei.

SHARE

PSD a precizat, într-un comunicat de presă, că a achiziționat fotografia folosită de Viorica Dăncilă în postarea de pe Facebook în care îl ataca din nou pe Klaus Iohannis, vorbind despre o „eroare”. 

„Fotografia folosită în postarea Facebook a doamnei Viorica Dăncilă, de vineri la prânz, a fost achiziționată.  În urma semnalului tras de reprezentanții agenției InquamPhotos, lucrurile s-au rezolvat, iar fotografia poate fi utilizată acum cu toate drepturile legale. Echipa de campanie a PSD regretă eroarea și asigură fotoreporterii de tot respectul pentru munca lor”, a spus PSD. 

Inquam Photos a confirmat anunțul PSD, reiterând că agenția nu permite folosirea imaginilor achiziționate pentru postări sponsorizate ori pliante.  

„Echipa Inquam Photos confirma achizitionarea de catre PSD a unei licente asupra imaginii care a facut obiectul sesizarii initiale, si se foloseste de ocazia creata pentru a aduce aminte echipelor de campanie ca dreptul de utilizare conform licentei este limitat la zona editoriala/de informare, si nu permite folosirea imaginilor in regim comercial (postari sponsorizate, pliante, etc)”, precizează Inquam Photos, în punctul de vedere trimis redacției.

---

„Observăm cu amărăciune, dar nu cu o reală surprindere, că partidele politice au ignorat apelul agenției foto Inquam Photos pentru respectarea dreptului de autor. Cel mai recent exemplu este folosirea de către un candidat intrat în turul 2 a unei fotografii în scopul de a-l invita pe contracandidat la o dezbatere. Considerăm că nerespectarea dreptului fotojurnaliștilor tocmai din partea politicienilor, care ar trebui să fie primii care respectă legea, are un impact negativ asupra industriei de publishing. Reiterăm solicitarea formulată la începutul campaniei și solocităm stafurilor să respecte fotoreporterii și legea dreptului de autor”, a declarat fotojurnalistul Octav Ganea, de la Inquam Photos, potrivit G4media.ro.

Dăncilă fură de la fotoreporteri. O imagine cu Iohannis, folosită de PSD fără să plătească

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -