VIDEO Chalki, prima insulă grecească „eco”, cu zero emisii

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 05.11.2021 - 17:36
Chalki, prima insulă grecească „eco”, cu zero emisii. / Foto: Citroen
Chalki, prima insulă grecească „eco”, cu zero emisii. / Foto: Citroen

Micuța insulă Chaki sau Halki din Marea Egee, situată la circa șase kilometri vest de Rodos, devine prima insulă grecească „eco”, fără emisii de gaze cu efect de seră.

SHARE

Chalki a devenit un laborator al Europei, în care tranziția energetică este implementată împreună cu mai mulți parteneri, lideri în domeniile lor de expertiză, precum Grupul Syngelidis, importatorul grec al mărcii Citroën, Vinci și Akuo Grecia. Acest demers reflectă abordarea inovatoare a mărcii Citroën și se înscrie în convingerea Mărcii că mobilitatea ar trebui să fie accesibilă pentru toți.

Citește și: Dedicație sau incompetență? Poliția vrea 300 de mașini de peste 176 CP, 4x4, la 25.000 euro/bucată

„Suntem foarte încântați să colaborăm cu Insula Chalki la acest proiect excepțional. Acest parteneriat se înscrie pe deplin în spiritul Citroën, marcă inovatoare și îndrăzneață, aproape de oameni, de modul lor de viață și de experiența lor de mobilitate. Ne-am asumat angajamentul de a face electrificarea accesibilă pentru toți și ne face o deosebită plăcere să contribuim la transformarea insulei Chalki într-o insulă autonomă, conectată și durabilă”, a declarat Vincent Cobée, director general al mărcii Citroën.

Procesul de transformare a insulei Chalki într-o economie cu „zero emisii” a debutat odată cu semnarea protocolului de colaborare dintre guvernul elen, Citroën și Grupul Syngelidis, Vinci și Akuo Grecia. Astfel,  Citroën și Grupul Syngelidis depun eforturi semnificative pentru a oferi o gamă de vehicule electrice care vor funcționa doar cu energie regenerabilă. Obiectivul este ca toți rezidenții și toate companiile de pe insulă să beneficieze de acest progres.

Citește și: Ce preferă românii să mânânce tradițional: castraveți murați, cârnații, telemea de vacă și gemuri

Electrificarea este în prezent una dintre principalele provocări ale industriei auto, iar Citroën este un deschizător de drumuri. Marca își dorește ca toți rezidenții și toate autoritățile publice să profite din plin de vehiculele electrice disponibile pe insulă.

Pentru început, Citroën va pune la dispoziția autorităților publice din insula Chalki o flotă de șase vehicule 100% electrice. Două modele Ami vor fi livrate poliției și Gărzii de coastă, două modele ë-C4 și un model ë-Spacetourer vor ajunge la municipalitatea insulei Chalki, în timp ce un Citroën ë-Jumpy va fi livrat comunității energetice din Chalki.

„Acest proiect va schimba viețile mai multor persoane pentru moment, dar acesta este doar începutul. Prin această inițiativă de a transforma Chalki într-o economie „verde”, fără emisii, Citroën deschide calea unui viitor mai bun și demonstrează că electrificarea este cea mai bună soluție ”, a explicat Vincent Cobée.

Tranziția către mobilitatea fără emisii urmărește să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor insulei Chalki. Tendința este de a electrifica întreaga flotă de vehicule prezentă pe insula, prin înlocuirea vehiculelor termice, tradiționale, cu vehicule electrice.

Grație unui plan de dezvoltare pentru o mobilitate inteligentă și neutră la nivel climatic, marca Citroën va oferi locuitorilor și companiilor de pe insulă posibilitatea de a achiziționa vehicule cu zero emisii la prețuri accesibile, printr-o gamă largă de opțiuni de mobilitate „eco” și inteligentă, de la cvadriculurile ușoare la vehiculele de pasageri și comerciale, cu utilizarea gratuită a tuturor tehnologiilor inovatoare și aplicațiilor conectate pe care le încorporează. Iar locuitorii insulei vor cunoaște astfel o îmbunătățire semnificativă a calității vieții lor, cu mai puțin zgomot, o mai bună calitate a aerului, un mediu mai curat și costuri reduse la energie.

„Ne face o deosebită plăcere și suntem încântați de contribuția pe care Grupul Syngelidis și Citroën o au la acest proiect important care se derulează pe insula Chalki. Conform obiectivului de a reduce amprenta de carbon, stabilit în cadrul inițiativei "Chalki Green - Smart Island", marca Citroën susține cu fermitate ambiția comună a guvernului elen, ambasadei Franței și a comunității franceze de afaceri și se angajează să promoveze mobilitatea electrică fără emisii de CO2”, declarat Polychronis Syngelidis, Președintele Grupului Syngelidis.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te