Smiley împlinește 40 de ani. Cum a ajuns să fie îndrăgit de copii și bunici, deopotrivă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.07.2023 - 19:52
Smiley împlinește 40 de ani. Cum a ajuns să fie îndrăgit de copiii și bunici, deopotrivă - Foto: Facebook Smiley / imagine cu caracter ilustrativ
Cel mai îndrăgit artist din România împlinește 40 de ani. Cum a ajuns să fie cel mai ascultat artist - Foto: Click.ro / imagine cu caracter ilustrativ

Smiley este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România, face parte din proiecte consacrate de la Pro TV și are una dintre cele mai de succes companii de producție muzicală. Acum, artistul susține că de când a devenit tată, trăiește una dintre cele mai frumoase perioade.

SHARE

Smiley sărbătorește pe 27 iulie a 40 a aniversare, o vârstă până la care a atins multe obiective în viață. Artistul a devenit cunoscut odată cu lansarea trupei Simplu, iar succesul l-a continuat și după  ce s-a lansat solo. 

Artistul este cunoscut și pentru relația pe care a avut-o cu actrița Laura Cosoi, dar și pentru distribuțiile în care a jucat.

Dragostea pentru muzică, încă din copilărie

Andrei Tiberiu Maria s-a născut în data de 27 iulie 1983 în Pitești, județul Argeș. Într-un interviu, acesta declara că în copilărie a fost un băiețel agitat, care nu putea sta locului o clipă. Totul a decurs „normal” până la vârsta de 10 ani, când plăcerea lui Andrei de a asculta muzică s-a transformat în plăcerea de a cânta.

A început ca solist în trupa Millenium 3 alături de Robert Dulica, Diu Ionuț Liviu (Boby) și Andrei Ropcea (Randi) cu care, ajutați de Ioan Gyuri Pascu, au lansat albumul intitulat D-but, produs de Ioan Gyuri Pascu și înregistrat la Studioul Migas, lucrând cu artiști de renume printre care Adrian Ordean, solistul trupei Compact, și Ioan Gyuri Pascu, potrivit Wikipedia.

Citește și: Angela Similea despre iubirea sa interzisă: „Avea o frumusețe de Făt-Frumos, fără a fi efeminat”

CRBL avea să-i propună lui Andrei, în anul 2002, să facă parte din trupa Simplu, după ce inițial încercase să obțină un loc în formația Akcent. Smiley a dat proba la casa de discuri Roton, deși propunerea a venit din partea unui membru al trupei.

Ca membru al formației, Andrei a fost nevoit să învețe să danseze, deoarece cântecele lor erau mereu însoțite de coregrafie. Datorită atitudinii sale joviale, Andrei a primit de la colegii de trupă porecla de „Smiley”, poreclă pe care o folosește în prezent ca nume de scenă.

Cel mai difuzat cântăreț la radio și TV

De-a lungul timpului, Smiley a ajuns în atenția publicului, atât ca solist al trupei Simplu, cât și ca artist solo. Albumul său de debut („În lipsa mea”) a fost premiat cu un disc de aur și a primit distincția ''Best album'' la Romanian Music Awards, potrivit portalului de știri Agerpres.

Alături de Simplu, Smiley a lansat cinci albume, toate premiate cu discuri de aur: Oare știi (2002), Zece (2004), RMX Simplu (2006), Simplu Best Of (2006), Oficial îmi merge bine (2006).

În 2008, Smiley și Simplu au câștigat premiul „Best show” pentru „Istoria Dansului”. Tot în același an, Smiley și-a lansat primul său album solo, În lipsa mea.

Primul single de pe album, „În lipsa mea”, a fost declarat „Best song” și i-a adus acestuia premiul de „Best solo artist”. În 2010 a lansat cel de-al doilea album din carieră, Plec pe Marte, pentru care a primit distincția „Best Pop Dance Album”.

În 2011, Smiley a lansat „Dream Girl”, cântecul care pentru 6 săptămâni consecutive a ocupat primul loc în clasamentele muzicale. Tot în 2011, la Romanian Music Awards, Smiley a fost desemnat „Best Male” și „Best Pop” artist.

În 2012, artistul a lansat discul single „Dead Man Walking”, care l-a transformat pe acesta în cel mai difuzat cântăreț la radio și televiziune, conform datelor furnizate de site-ul Mediaforest.ro. De asemenea, a lansat și „Cai verzi pe pereți”, împreună cu Alex Velea și Don Baxter.

Videoclipul piesei „Dead man walking” a fost o premieră mondială, Smiley devenind primul artist care folosește într-un clip elemente de realitate augmentată. Evenimentul de lansare a fost special și a avut loc în luna mai 2012 într-o sală de cinema, în prezența a peste 300 de persoane.

În iunie 2012, Smiley a câștigat premiile pentru „Best Producer” și „Best Website” la gala Romanian Music Awards de la Craiova.

Iubirea, un pasaj discret din viața artistului

Faima pe care și-a câștigat-o ca artist i-au adus multe femei celebre lui Smiley. Din 2005, Smiley s-a iubit timp de doi ani cu Sânziana Negru. Finalul relației a fost unul brusc deși cei doi păreau a fi de nedespărțit.

Din 2007, Laura Cosoi a făcut parte din viața lui Smiley timp de cinci ani și, la un moment dat, s-a vorbit chiar despre căsătorie.

La sfârșitul anului 2012, Smiley a cunoscut-o pe Loredana Ciubotaru, o tânără frumoasă și talentată ce participa la „Vocea României“. A urmat o relație de aproape un an cu Raluca Netca, dansatoare care a lucrat cu Corina, Inna sau Antonia.

Citește și: O distrug după plecarea ei în SUA. Margareta Pâslaru, acuzată de orbirea fiicei și moartea soțului înger

Ulterior, în viața lui Smiley a apărut Oana Alexandra Zara, o tânără care a participat la „Românii au talent”. Din martie 2017, Smiley a început relația cu Gina Pistol, cea care i-a dăruit acum doi ani o fetiță, Josephine Ana Maria.

S-au căsătorit după 7 ani de relație

Smiley și Gina Pistol s-au căsătorit civil și religios! Artistul și prezentatoarea de televiziune au radiat la fericitul eveniment din viața lor.

După șapte ani de relație, Smiley și Gina Pistol și-au unit destinele. Prima dată, cei doi s-au căsătorit civil în prezența familiilor lor și a prietenilor apropiați, iar mai apoi au mers la biserică, unde a fost oficiată o slujbă religioasă. 

Cu zâmbetele pe buze, Smiley și Gina Pistol au părut mai îndrăgostiți ca niciodată în pozele de la mult așteptatul eveniment, care a fost catalogat drept „nunta anului din România”. Gina Pistol a îmbrăcat o rochie foarte elegantă, dintr-o dantelă specială, la care a asortat pantofi Jimmy Choo. Pe seară, la petrecere, ea va îmbrăca a doua rochie la care va asorta ciocate albe. 

De partea cealaltă, mirele Smiley a optat pentru un costum crem, cămașă albă și pantofi deschiși la culoare. „Da”, au scris cei doi pe rețelele de socializare, după ce s-au căsătorit. Sute de mii de fani i-au felicitat și au apreciat imaginile postate imediat după ce s-au căsătorit. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te