Angela Similea despre iubirea sa interzisă: „Avea o frumusețe de Făt-Frumos, fără a fi efeminat”

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.08.2022 - 21:10
Angela Similea - FOTO: RTV

Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936 în Cluj, din părinţi originari din Bucovina. Aşa se face că primii ani din viaţă i-a petrecut prin satele bucovinene, apoi la Cernăuţi, după care s-a întors iar la Cluj, unde a urmat liceul.

SHARE

Florin Piersic şi-a continuat aventurile cu femei care mai de care mai frumoase şi nu a făcut niciodată un secret din ele. Angela Similea a fost şi ea printre cele care i-au furat minţile pentru o perioadă de timp.

Prima mare iubire a lui Florin Piersic a fost Tatiana Iekel, cu care s-a şi căsătorit în 1958. S-au cunoscut în facultate, s-au iubit nebuneşte, au făcut un fiu care le-a dus pasiunea pentru artă mai departe – Florin Piersic jr – dar după mai bine de 10 ani de căsnicie şi-au spus adio.

Citește și: Încercările Angelei Similea: Al treilea soț era alcoolic și o umilea. Iubire secretă: Florin Piersic

Au divorţat, însă au păstrat 2 lucruri ce aveau să-i unească toată viaţa – dragostea pentru fiul lor şi o prietenie strânsă.

După despărţire Florin Piersic a continuat să-şi vadă de viaţă la fel, mereu îndrăgostit, ba de câte o colegă de scenă, ba de câte o studentă la actorie. A cunoscut-o apoi pe actriţa Anna Szeles care, în ciuda avertismentelor de a sta departe de el, pentru că se va îndrăgosti, a acceptat invitaţia de a ieşi împreună. Marele actor a curtat-o serios, dar până la urmă a cucerit-o şi a convins-o să se căsătorească. Cererea în căsătorie a fost una inedită, cu scrisori trimise din oră în oră prin controlorul din trenul ce o ducea de la Bucureşti la Cluj Napoca.

Citește și: FOTO Angela Similea a albit când fiul ei a părăsit România. Nepotul său luptă în armata SUA

S-au căsătorit în 1975, iar un an mai târziu se năştea cel de-al doilea fiu al lui Florin Piersic, Daniel. 10 ani a durat căsnicia, dar cei 2 nu au locuit niciodată împreună. Ea nu a renunţat la Cluj Napoca, el nu a renunţat la Bucureşti.

După divorţ actriţa s-a mutat la Budapesta, iar fiul lor a făcut facultatea în Austria, acolo unde s-a şi stabilit.

Florin Piersic şi-a continuat aventurile cu femei care mai de care mai frumoase şi nu a făcut niciodată un secret din ele. Angela Similea a fost şi ea printre cele care i-au furat minţile pentru o perioadă de timp.

Cea care i-a pus din nou verigheta pe deget şi care nu l-a mai lăsat să o scoată nici până acum a fost Anna Torok, pe care a cunoscut-o în 1986, în avion. Pentru Anna, Florin Piersic a făcut din nou naveta, vreme de 7 ani, între Cluj Napoca şi Bucureşti, apoi a convins-o să-i fie soţie. De atunci sunt împreună, iar în vreme ce actorul adoră să fie în lumina reflectoarelor, ea preferă să stea mereu în umbră, să se bucure de linişte., scrie life.ro

Florin era cu adevărat superb. Avea o frumuseţe de Făt-Frumos, departe de a fi efeminat. Ceea ce am înţeles eu repede lângă el este că dacă eşti fluture te-ai ars. Nu voiam să mă ard… M-am străduit să rămân şi eu o lampă. Dar am creat un cuplu. – fragment din biografia Smarandei Jelescu, Angela Similea, cântec şi rugă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te