Ceaiul de ceapă, medicament care îţi scade tensiunea și ajută la detoxifiere. Cum se prepară acasă?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.01.2024 - 14:54
https://www.romania-insider.com/cold-remedies-natural-romania - Foto: DOC.RO / imagine cu caracter ilustrativ

Ceaiul de ceapă, medicament care îţi scade tensiunea și ajută la detoxifiere. Cum se prepară acasă? Iată rețeta făcută de bunicii noștri.

SHARE

Ceaiul de ceapă, medicament care îţi scade tensiunea și ajută la detoxifiere. Cum se prepară acasă? Iată rețeta făcută de bunicii noștri.

Remediile ceaiului de ceapă 

Ceaiul de ceapă este folosit în mod tradițional ca remediu natural pentru răceli, tuse și dureri în gât. Dar acestea nu sunt singurele beneficii pentru sănătate pe care le are. Află ce proprietăți medicinale are ceaiul de ceapă și cum îl poți prepara acasă. 

Ceaiului de ceapă îi sunt atribuite în mod tradițional o serie de beneficii. Deși cercetările științifice care au probat proprietățile medicinale ale acestui remediu sunt limitate, el continuă să fie apreciat ca „medicament” natural, potrivit medicool.ro.

Citește și: Care este rețeta siropului de ceapă și miere care te scapă de tuse? Unde trebuie păstrat 12 ore?

Ceaiul de ceapă este un bun aliat în caz de răceală. Ceaiul de ceapă are proprietăți expectorante, ceea ce înseamnă că poate ajuta la eliminarea mucusului și la calmarea tusei în caz de răceli sau gripă.

Acest efect se datorează unor uleiuri esențiale din compoziția cepei care pot ajuta la reducerea inflamației din căile respiratorii și la stimularea eliminării secrețiilor.

Ajută la detoxifiere - fitochimicalele, disulfurile şi trisulfurile care se regăsesc în ceaiul de ceapă stimulează eficacitatea vitaminei C de a lupta împotriva toxinelor dăunătoare.

Mai mult, aminoacizii numiți metionină și cistină, ajută la detoxifierea organismului de metalele grele ca mercur, plumb şi crom.

Mai multe beneficii ale ceaiului de ceapă

Îmbunătățește sănătatea inimii - ceaiul de ceapă ajută la prevenirea blocării arterelor sau a formării cheagurilor de sânge, principalele motive ale bolilor de inimă. Totodată, ajută la reducerea nivelului colesterolului și trigliceridelor, fiind astfel scăzut riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Ideal pentru diabetici - prezenţa compuşilor din ceaiul de ceapă echilibrează insulina şi asigura o schimbare graduală a glucozei în muşchi şi celule. Pe de altă parte, compuşi precum quercitina, scad nivelul de zahăr şi sorbitol acumulat în sistemul nervos și celulele rinichiului în cazul persoanelor care suferă de diabet de tip 2, potrivit csid.ro

Previne astmul - nivelul crescut de flavonoide, quercitină care se regăsesc în ceaiul de ceapă relaxează muşchii căilor respiratorii, ideal în cazul persoanelor care suferă de astm şi bronşită. Compuşii din ceaiul de ceapă împiedică reacțiile responsabile afecţiunilor astmatice.

Modul de preparare a ceaiului cu ceapă 

Există mai multe moduri de a prepara ceaiul de ceapă, dar orice rețetă ai alege, te vei bucura de proprietățile sale antiinflamatoare și nutritive. La prepararea ceaiului poți folosi atât ceapă albă, cât și roșie, simplă sau în amestec cu lămâie ori ghimbir dacă îl consumi ca remediu împotriva răcelilor. 

Citește și: Rețeta secretă de țuică fiartă pentru a-ți reveni din răceală. De ce e bun remediu pentru sănătate

Taie ceapa mărunt și adaug-o în apă fiartă. Las-o pentru câteva minute cât să se facă infuzia, apoi adaugă miere pentru a îndulci. Strecoară amestecul obţinut și bea ceaiul.

De asemenea, ceaiul de ceapă mai poate fi obținut prin presarea unei cepe şi amestecarea în apă fierbinte. Pentru a-i oferi gust, poți adăuga un baton de scorţişoară sau, de ce nu, usturoi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te