Care este rețeta siropului de ceapă și miere care te scapă de tuse? Unde trebuie păstrat 12 ore?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.01.2024 - 18:59
Care este rețeta siropului de ceapă și miere care te scapă de tuse? Unde trebuie păstrat 12 ore? - Foto: shutterstock / imagine cu caracter ilustrativ

Care este rețeta siropului de ceapă și miere care te scapă de tuse? Unde trebuie păstrat 12 ore? Iată cum poți să-ți prepari la tine acasă cel mai bun medicament naturist.

SHARE

Care este rețeta siropului de ceapă și miere care te scapă de tuse? Unde trebuie păstrat 12 ore? Iată cum poți să-ți prepari la tine acasă cel mai bun medicament naturist.

Care este rețeta siropului de ceapă cu miere

Iată care este rețeta de sirop de tuse cu miere și ceapă. Combinați o jumătate de cană de miere și o jumătate de cană de apă. Adăugați o ceapă întreagă tocată și un cățel de usturoi tocat. Un strop de salvie, cimbru sau oregano este opțional. Lăsați această combinație să se infuzeze peste noapte la temperatura camerei. Strecurați și folosiți lichidul ca sirop de tuse. Păstrați-l în frigider.

Siropul de ceapă este un medicament tradițional împotriva tusei în multe culturi diferite, dar nu a fost bine studiat.

Un sondaj recent efectuat în rândul pacienților din Elveția și Franța a constatat că mulți oameni folosesc remedii non-farmacologice de casă și le consideră utile. Mai mult de trei sferturi dintre cei care l-au încercat au apreciat siropul de ceapă ca fiind eficient împotriva tusei.

Veți găsi mult mai multe remedii de casă pentru infecțiile comune ale căilor respiratorii superioare în "Ghidul nostru electronic pentru răceală, tuse și gripă". Această resursă online poate fi găsită la rubrica Health eGuides de pe PeoplesPharmacy.com.

Și lămâia are beneficii pentru sănătate

„Am BPOC și un ritm cardiac anormal (fibrilație ventriculară acută). Am renunțat la cafea pentru că am citit că ar putea declanșa A-fib. În schimb, îmi încep ziua cu apă caldă și suc de lămâie. De asemenea, am renunțat la consumul de alcool pentru a reduce A-fib.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi? Beneficiile neștiute ale acestuia în întuneric

Încerc să-mi cresc exercițiile fizice puțin câte puțin. De asemenea, sper că apa cu lămâie îmi va scădea tensiunea arterială. După două luni de apă cu lămâie, aceasta a fost în jur de 125/70. De asemenea, am încorporat sfecla în dieta mea. Acestea sunt bogate în nitrați, așa că am încredere că mă vor ajuta și ele să-mi controlez tensiunea arterială.

În ciuda BPOC, a bolii tiroidiene și a hipertensiunii arteriale pulmonare, mă descurc destul de bine. Lucrez cu medicul meu și sper să mă bazez mai mult pe alimentele naturale.” a scris un pacient.

Cercetătorii recunosc că relația dintre cafea și fibrilația atrială este confuză. Unele studii sugerează că consumul de cafea crește riscul de aritmii, în timp ce altele indică faptul că este protector.

Sucurile de fructe cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi sucul de lămâie, par să aibă un impact benefic asupra inimii și pot îmbunătăți performanța la exerciții fizice. Un studiu publicat în European Respiratory Journal a constatat că sucul de sfeclă bogat în nitrați scade tensiunea arterială sistolică și îmbunătățește flexibilitatea vaselor de sânge la pacienții cu BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică).

S-a demonstrat, de asemenea, că îmbunătățește capacitatea de efort.

Citește și: Cât de periculoasă e pâinea pentru sănătate. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te