Ce mai consumă românii, în afară de alcool, și se urcă la volan: cocaină, ketamină sau amfetamine

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.08.2021 - 17:41
Ce mai consumă românii, în afară de alcool, și se urcă la volan: cocaină, ketamină sau amfetamine. / Foto: presasm.ro

Şapte şoferi, bărbaţi şi femei, au fost depistaţi drogaţi la volan în weekend-ul care a trecut, în urma unor controale făcute de poliţiştii rutieri. Mulţi dintre ei au fost depistaţi pe drumuri din zona staţiunilor de pe Valea Prahovei.

SHARE

Luni dimineaţă, de exemplu, poliţiştii care acţionau pe strada strada Valea Cerbului din staţiunea Buşteni au identificat, în decurs de doar o oră, trei şoferi, două femei şi un bărbat, aflaţi la volanul unor autovehicule sub influenţa unor substanţe psihoactive. 

Alţi doi şoferi drogaţi au fost prinşi conducând în cursul zilei de duminică. Astfel, duminică dimineaţă, în jurul orei 05.10, poliţiştii Staţiunii Buşteni au oprit, pe strada Valea Cerbului, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Blejeşti, judeţul Teleorman.

Citește și: Cum scăpăm de drumurile morții. România, țara din Europa cu cele mai multe decese în accidente auto

„Tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la cocaină, THC, metamfetamină, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost  recoltate mostre de sânge şi una de urină, în vederea determinării cantităţii de substanţă pshihoactivă din organism”, informează Poliţia judeţeană Prahova.  

O jumătate de oră mai târziu, tot poliţiştii Staţiunii Buşteni şi tot pe strada Valea Cerbului, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 31 de ani, din municipiul Săcele. În cazul acestuia, aparatul Drager DrugTest a indicat un rezultat pozitiv la cocaină, THC, amfetamină, metamfetamină.

Citește și: Fabuloasele șpăgi luate de unii polițiști de la Rutieră și Permise. De la brânză, la lighene cu bani

Sâmbătă, alţi doi şoferi drogaţi au fost opriţi în trafic, pe străzile din Prahova, de către poliţiştii rutieri. Unul dintre ei, un tânăr de 21 de ani, comuna Cernat, judeţul Covasna, a fost oprit în jurul orei 11.10,  pe strada Valea Cerbului din Buşteni, în cazul său aparatul Drager DrugTest indicând un rezultat pozitiv la amfetamina şi metamfetamină. 

În aceeaşi zi, 20 de minute mai târziu, pe aceeaşi stradă poliţiştii au oprit un autoturism, condus de un tânăr de 23 de ani, de data aceasta din municipiul Ploieşti.

Citește și: 24 de morți într-un singur weekend pe șoselele patriei. De ce devin șoferii români ucigași la volan

În urma testării cu aparatul DrugTest acesta a indicat un rezultat pozitiv la cocaină şi ketamină, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost  recoltate  mostre biologice de sânge şi una de urină, în vederea determinării cantităţii de substanţă psihoactivă din organism. 

În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te