Buzăul va fi înconjurat de un drum de centură în lungime de 26,4 km. Se va lega cu autostrada A7

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.08.2022 - 13:11
Buzău va fi înconjurat de un drum de centură în lungime de 26,4 km. Se va lega cu autostrada A7 - FOTO: Facebook/Constantin Toma

Municipiul Buzău va fi înconjurat de un drum de centură în lungime de 26,4 km, ce va face legătura atât cu viitorul drum expres Buzău-Brăila, cât şi cu viitoarea autostradă A7, a declarat, miercuri, primarul Constantin Toma.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Acesta a menţionat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că în ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal s-a aprobat o hotărâre privind parteneriatul dintre Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, şi Primăria Municipiului Buzău, pentru realizarea paşilor tehnici pentru proiectul "Buzău - un oraş radial concentric", respectiv realizarea unui sistem "orbital", o centură de 26,4 km ce va înconjura oraşul şi va face legătura atât cu viitorul drum expres Buzău - Brăila, cât şi cu viitoarea autostradă A7, Bucureşti-Ploieşti-Buzău-Focşani-Paşcani-Siret.

Constantin Toma a precizat că după realizarea proiectului tehnic, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va executa acest tronson, care va îmbunătăţi mult traficul auto în Buzău.

"Buzăul va fi înconjurat de acest drum de centură de 26,4 km. Parte din el va fi finanţat din fonduri europene sau guvernamentale.

Din această lucrare foarte mare şi foarte complexă, Primăria Buzău va realiza doar studiul de fezabilitate, după ce studiul de prefezabilitate a fost făcut chiar de CNAIR, după care va urma proiectul tehnic, licitaţia şi se va trece execuţia acestui important tronson.

Citește și: VIDEO Șefa Centrului Media din Harkov: Clădirea în care am lucrat șapte ani a fost distrusă de ruși

De fapt, Buzăul va avea patru centuri, trei în interior şi una în exterior. Cele din interior vor fi demarcate prin indicatoare de circulaţie şi, cu siguranţă, vor mai fi ceva străpungeri, astfel încât traficul în Buzău să se desfăşoare lejer în viitorii ani.

Sunt proiecte decisive pentru viitorul oraşului nostru", a declarat primarul Constantin Toma, potrivit Agerpres.

Citește și: VIDEO Noi explozii în Belgorod, Rusia. Populația, evacuată. „Efectul de lentilă a incendiat muniția”

Acesta a menţionat, totodată, că Buzăul va fi al doilea oraş din ţară, după Bucureşti, care va avea un sistem "orbital" de drumuri.

"Buzăul, în câţiva ani de zile, va avea aceste facilităţi extraordinare, să putem fi al doilea oraş, după Bucureşti, cu un sistem de străzi unite orbital, un sistem concentric care va asigura Buzăului o fluiditate mult, mult mai bună", a mai spus acesta.

Constantin Toma a mai adăugat că şi aeroportul militar de la Boboc va fi legat de viitoarea autostradă şi a reiterat dorinţa sa ca o parte din acesta să devină aeroport civil.

"În apropiere, la doar 10-12 kilometri este aeroportul de la Boboc. Şi aeroportul am reuşit să îl legăm de viitoarea autostradă, va fi finanţat tot din fonduri europene.

Şi, bineînţeles, reamintesc acel vis, ca o parte din aerodromul militar de la Boboc să se transforme în aeroport civil. Sunt toate condiţiile şi pentru acest proiect, care chiar ar pune Buzăul pe hartă", a conchis Constantin Toma.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te