A iubit 13 femei și le-a luat de 170.000 €. Un „Caritas” sentimental care finanța petreceri de lux

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 10.05.2023 - 14:09
Femei escrocate de un infractor Foto: Pixabay.com - imagine cu rol ilustrativ

Un bărbat a reușit să păcălească 13 femei promițându-le iubire eternă. În realitate le storcea de bani. Practic fiecare îi ”întreținea” o altă iubită a acestuia. Până la urmă i s-a înfundat și a ajuns pe mâna Poliției.

SHARE

Un bărbat care se dădea drept om de afaceri plin de bani a reușit să păcălească 13 femei și doi bărbați. Modul său de acțiune era simplu. Practic, fiecare iubită a sa întreținea, fără să știe, petreceri luxoase pentru o alta.

Fiecare femeie era dusă în locuri luxoase, primea cadouri scumpe și promisiuni de iubire și căsătorie. În realitate, bărbatul nu avea nimic.

A iubit 13 femei și le stors de bani. A fost prins de poliție după o greșeală

Nicolae Mola (42 de ani) are un trecut infracțional bogat. A fost condamnat pentru înșelăciuni și trafic de influență. Acum a găsit o altă metodă de a face bani. 

În mai puțin de un an de zile, în perioada pandemiei de Covid-19, Mola a reușit să păcălească nu mai puțin de 13 femei și 2 bărbați. 

Citește și: Urmează să te căsătorești? Iată cinci idei de locații „de vis” pentru nunta ta

Femeilor le câștiga încrederea, le făcea să se îndrăgostească de el, apoi le storcea de bani.  

”Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 42 de ani, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune (42 de acte materiale), în urma sesizărilor formulate la data de 4 mai 2020, de către două femei.

Citește și: Turiști păcăliți cu excursii exotice. Banii n-au mai fost returnați sub pretextul pandemiei

În fapt, în perioada septembrie 2019 - 5 mai 2020, bărbatul bănuit ar fi indus în eroare 15 persoane vătămate, respectiv 13 femei și 2 bărbați, prin anumite manopere dolosive, în scopul obținerii pentru sine a unor foloase patrimoniale injuste.

Femeile, cu vârste între 36 și 45 de ani, ar fi fost abordate prin intermediul unor rețele de socializare, dar și în mod direct, bărbatul câștigându-le încrederea și simpatia, prin prezentarea unei situații financiare și sociale apreciabile, reușind, astfel, să le determine să îi ofere sume importante de bani și bunuri de valoare.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 170.000 de euro”, a anunțat IPJ Ilfov.

Unde ”l-au prins” faptele din trecutul infracțional

Pe 6 mai 2020, polițiștii de ordine publică l-au depistat și identificat într-un imobil din orașul Sinaia, pe bărbatul bănuit, în timp ce acesta se afla cu una dintre persoanele vătămate.

”Bărbatul a fost încarcerat în penitenciar, întrucât, anterior săvârșirii acestor fapte,  instanțele din județul Constanța au emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii și un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracțiuni de înșelăciune”, a mai anunțat Poliția.

Citește și: „Business”: Oamenii au vrut să-și repare mașinile, mecanicul le-a vândut la dezmembrări. E arestat

Acela a fost momentul în care adevărul a ieșit la iveală. Bărbatul reușise să păcălească o mulțime de femei. 

Le ducea în hoteluri de lux și le ”lua ochii” cu daruri scumpe. Le fermeca din vorbe. Banii veneau de fapt de la fostele iubite pe care le păcălea fie că îi ieste mama bolnavă sau că le ajută să cumpere ceva foarte ieftin, cel mai probabil pentru folosință comună.

Femeile păcălite erau din județele Constanța, Ilfov, Brașov, Prahova, Dolj, Teleorman, Călărași, Botoșani, Vrancea, Maramureș și București.

”Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, o percheziție informatică, iar la data de 1 iulie 2020 au efectuat 4 percheziții domiciliare (în Constanța și Brașov), în cauză fiind descoperiți și indisponibilizați 10.000 de lei, telefoane mobile, laptopuri și un autoturism. 

De asemenea, au fost dispuse măsuri asigurătorii, până la concurența a 40.000 de euro și 10.000 de lei.

La finalizarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea și-a însușit propunerea polițiștilor de trimitere în judecată, fiind sesizată instanța competentă, prin rechizitoriu.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul polițiștilor orașului Sinaia”, a transmis IPJ Ilfov.

Și-a păcălit ”socrul” că îi cumpără un tractor

Pe una dintre victime a păcălit-o că îi cumpără un apartament în Craiova pentru fiica acesteia. Femeia muncise în Italia și avea bani. I-a dat 65.000 de euro.

Nu i-a mai văzut. Pe tatăl femeii l-a păcălit că îi cumpără un tractor. Își făcuse omul pânăp și garaj pentru utilaj însă tractorul nu a mai venit niciodată. 

Prietena femeii a scăpat la limită de a lua țeapă de Mola. Aceasta își construia o casă în Italia. Bărbatul a încercat să o convingă că îi cumpără materiale de construcție la preț foarte mic. 

Soțul femeii a refuzat din start iar bărbatul a fost nevoit să renunțe la idee. 

Câteva dintre femeile păcălite s-au întâlnit pentru prima dată la sediul IPJ Ilfov. Au aflat de fapt cum le păcălea bărbatul. 

Potrivit surselor Newsweek, bărbatul a petrecut Revelionul cu trei femei în aceeași noapte, în aceeași localitate. A stat cu fiecare câteva ore în localuri diferite. Când pleca le spunea că trebuie să se vadă cu parteneri de afaceri. 

Constănțeanu Nicolae Mola a fost arestat în trecut și pentru alte fapte asemănătoare. În aprilie 2013 Nicolae Mola a fost condamnat în lipsă: cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Acesta este acuzat că a determinat mai multe persoane din judeţul Constanţa să îi dea bani pentru a le ajuta să obţină locuinţe ANL.

Prima dată Nicolae a luat 1.000 de euro de la o femeie pe care a asigurat-o că o va ajuta să primească locuinţă ANL, urmând ca diferenţa, până la 2.500 de euro, să o primească după semnarea contractului. În total, patru persoane au fost înşelate de Nicolae Mola, care a dispărut cu banii.

În 2015 a mai primit o condamnare pentru 7 ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te