„Business”: Oamenii au vrut să-și repare mașinile, mecanicul le-a vândut la dezmembrări. E arestat

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.03.2023 - 09:44
„Business”: Oamenii au vrut să-și repare mașinile, mecanicul le-a vândut la dezmembrări. E arestat. - Foto: pexels.com/Artem Podrez

Cel puțin cinci români au fost țepuiți de un mecanic. Oamenii au vrut să-și repare mașinile, mecanicul le-a vândut la dezmembrări sau le-a luat banii în avans pentru lucrări și le-a dat țeapă. Poliția a intrat pe fir și mecanicul a fost reținut.

SHARE

Un bărbat din Ceica, județul Bihor, este cercetat pentru înşelăciune în formă continuată, după ce cel puțin cinci oameni i-au dat mașinile pe mână pentru a le efectua diverse reparații, iar mecanicul fie le-a vândut la dezmembrări, fie le-a luat banii pe lucrări și nu le-a făcut nimic autovehiculelor.

Prejudiciul este estimat la peste 110.000 de lei.

Citește și: Ce le mai trece primarilor prin cap? Tarife de parcare mai mari pentru SUV-uri și mașinile mari

Oamenii au vrut să-și repare mașinile, mecanicul le-a vândut la dezmembrări sau le-a luat banii în avans și le-a făcut nimic

Potrivit unei informări transmise de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa, mecanicul în vârstă de 42 ani din Ceica are prima reclamaţie din aprilie 2022, când un orădean i-a lăsat un BMW la reparat şi un avans de 2.000 lei. Mecanicul nu i-a restituit clientului nici maşina, nici contravaloarea acesteia şi nici avansul, cauzându-i un prejudiciu estimat la 15.000 de lei.

De asemenea, în august 2022, mecanicul Lucian Şandra a încasat 12.500 de lei de la un orădean, pentru a efectua diferite reparații mecanice și electronice la autoturism. Şi-a luat angajamentul că va finaliza lucrările până în cursul lunii septembrie 2022, lucru care însă nu s-a mai întâmplat. În acest caz, maşina, tot un BMW, a fost returnată, dar nu şi suma primită în avans.

Citește și: VIDEO Un turist englez, cu trenul CFR de la Timișoara la Cluj: „Cea mai prostă Clasa I din Europa?”

În septembrie 2022, Lucian Şandra a primit un alt BMW la reparat. Autoturismul, în valoare de 30.000 de lei, nu a mai fost restituit proprietarului.

În luna decembrie a anului trecut au apelat la serviciile mecanicului auto doi tineri din Baia Mare, care i-au solicitat mecanicului din Bihor să le mute volanul unui Jeep Grand Cherokee, cumpărat din Anglia, de pe partea dreaptă pe partea stângă. Şandra a plecat cu autoturismul de la atelierul unde fusese lăsat, fără a-l mai restitui, cauzând astfel un prejudiciu estimat la 22.400 de lei. Autoturismul a ajuns la dezmembrări. 

Tot la sfârşitul anului trecut, Şandra a mai făcut o victimă, în persoana unui orădean care i-a încredinţat maşina, cheia şi documentele unui Nissan, tot pentru conversia volanului, plătindu-i în avans şi 12.500 lei. În loc să execute lucrarea, mecanicul auto a predat autoturismul la o firmă de dezmembrări auto.

"A lăsat impresia că îi aparținea și a încasat, astfel, în schimb, 4.500 de lei. Prejudiciul cauzat astfel, în acest caz, a fost estimat la 31.000 de lei", se precizează în comunicatul Poliţiei Bihor.

Prejudiciul total cauzat de Şandra celor cinci victime se ridică la 111.000 lei, nerecuperat.

Bărbatul din Bihor a fost reţinut pentru 24 ore, după care ancheta va continua cu el în stare de libertate.

Cercetările în caz sunt desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Furturi de Autovehicule sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, relatează ebihoreanul.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te