Un îndrăgit prezentator, lovit de o boală cruntă. Nu mai aude și trăiește cu 700 lei/lună

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 07.02.2023 - 11:59
Mircea Solcanu / Foto: ego.ro

La doar 46 de ani, fostul prezentator TV Mircea Solcanu suferă de o boală cumplită. Are o tumoră pe creier, s-a operat și a rămas fără auz la urechea dreaptă. Apoi, a suferit un șoc, după ce i-a murit câinele, și nu mai aude aproape deloc nici cu urechea stângă.

SHARE

Mircea Solcanu trece printr-o perioadă extrem de dificilă. După ce mama lui s-a stins din viață anul trecut, fostul prezentator a continuat să aibă parte de și mai multe greutăți. Acesta a rămas fără auz la urechea dreaptă după o operație pe creier, pe care a făcut-o la Viena, pentru extirparea unei tumori. Apoi, a suferit recent un șoc, după ce i-a murit câinele, care l-a lăsat aproape în întregime fără auz.

Citește și: Bendeac, tras pe dreapta de poliție pentru geamuri negre: „Substanțe psihoactive ați consumat?”

Mai mult, Mircea Solcanu se zbate să supraviețuiască dintr-o pensie de handicap de 760 de lei pe lună.

„Trist și nervos și strivit de viață, dar respir. Nu mă mai mișc ca la 20 de ani. Doar frustrarea care vine la pachet cu pierderea auzului. Tumoarea pe care am avut-o mi-a spart timpanul de la urechea dreaptă. Și, în timp, am rămas fără auz deloc la urechea dreaptă. Din cauza unui șoc provocat de furtul câinelui anul trecut mi-a scăzut auzul și la urechea stângă”, a declarat Mircea Solcanu, relatează viva.ro.

Citește și: Reprofilare „Hi-Tech”, la fosta uzină Ford din Rusia: Se transformă în gater și se prelucrează lemn

Fostul prezentator TV Mircea Solcanu nu se mai uită la televizor, și-a luat licența, dar nu mai vrea pe scenă

Mircea Solcanu și-a găsit refugiul în studii. El a urmat cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța și și-a luat anul trecut licența. Fostul prezentator a mărturisit că nu s-a mai uitat de șapte ani la televizor și nu regretă că a ieșit din lumina reflectoarelor.

„Nu mai găsesc plăcerea în lucrurile care odată îmi plăceau. Încerc să îmi definesc alte lucruri de care să mă bucur. Însă până acum, în afară de credință și sufletul meu, nu am găsit, nu m-am uitat 7 ani la televizor, iar când am reînceput să mă mai uit, constat că nu îmi va lipsi nici în următorii 7”, a mărturisit Mircea Solcanu.

Fostul coleg al lui Cabral de la Acasă TV a fost greu încercat de viață. După ce a fost operat la cap de cancer, Mircea Solcanu și-a dorit să revină în lumina reflectoarelor, astfel că s-a încris la facultatea de actorie din Constanța. Deși era nerăbdător să urce pe scenă, visul său a fost spulberat moartea mamei sale. În urmă martie 2022, mama fostului prezentator s-a stins din viață, iar el a rămas cu o durere imensă în suflet.

„Lui mami i-au crescut aripi…. Poți fi mândră de ele, acum și eu și Cristina știm că numele nostru e imprimat pe-o aripă de înger ce zboară Sus în Cer!”, a scris, la vremea respectivă, Mircea Solcanu pe Instagram.

„Am dat spectacolul de licența însă, deocamdată, după tot ce se întâmplă în viața mea, nu îmi stă mintea la actorie… aștept vremuri mai liniștite”, a declarat el pentru Ego.ro.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te