Muzeul Carnavalet din Paris, redeschis după patru ani de lucrări de renovare

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.05.2021 - 15:44

Muzeul Carnavalet, dedicat istoriei Parisului, îşi redeschide porţile pe 29 mai, după lucrări de renovare care au durat patru ani, publicul putând admira din nou pistoale din timpul Revoluţiei Franceze sau un pantof care i-a aparţinut reginei Maria Antoaneta, informează Reuters.

SHARE

Directoarea Valerie Guillaume a declarat pentru Reuters că se aşteaptă ca muzeul, administrat de municipalitatea Parisului, să revină rapid la rutina de dinainte de COVID-19 odată cu relaxarea restricţiilor, când turiştii străini reprezentau jumătate dintre vizitatori.

Lucrările de renovare, care au costat 58 de milioane de euro, au inclus extinderea spaţiului expoziţional, inclusiv prin deschiderea unor încăperi subterane. Clădirea, situată în cartierul Marais, datează din secolul al XVI-lea şi a devenit muzeu în 1880.

Citește și: DNA a descins la Institutul Cultural Român. Sunt ridicate mai multe documente de la Resurse Umane

625.000 de opere de artă expuse

Muzeul va expune 625.000 de opere de artă - multe dintre acestea scoase pentru prima dată din depozite -, printre care tablouri, casete cu produse de înfrumuseţare, servicii de ceai folosite de Napoleon, primele fotografii ale Turnului Eiffel, monede de aur din secolul al II-lea î.e.n.

Printre atracţiile principale se mai numără un canoe din Neolitic şi un gargui din secolul al XII-lea de pe catedrala Notre-Dame.

Vizitatorii se pot de asemenea plimba printr-un dormitor reconstituit al scriitorului Marcel Proust, cu piese de mobilier originale, unde este expusă şi o haină care i-a aparţinut scriitorului.

Citește și: Putin, foarte agresiv: Rusia „le va sparge dinţii” tuturor celor care vor să „înhațe” ceva de la ea

Începând cu 19 mai, multe muzee din Franţa au început să se redeschidă după ce şi-au închis porţile în octombrie anul trecut din cauza pandemiei.

Carnavalet speră să rămână un punct de atracţie şi pentru parizieni.

''Este casa parizienilor'', a spus arhitectul Francois Roussillon, care a proiectat lucrările de restaurare. ''Este un muzeu în care poţi locui, ca şi cum ai trece pe la un prieten să iei cina. Într-o zi poţi mânca felul acesta, apoi să te întorci şi să mănânci altceva''.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.