Schiţa unui cap de urs, desenată de Leonardo da Vinci, scoasă la licitaţie. Preț: 10 milioane euro

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.05.2021 - 20:08
Schiţa unui cap de urs, desenată de Leonardo da Vinci, scoasă la licitaţie. / https://www.biography.com/

Desenul unui cap de urs, realizat de maestrul renascentist Leonardo da Vinci, ar putea fi vândut pentru preţul estimativ de 16,7 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată în luna iulie a acestui an, conform unui comunicat al casei organizatoare, Christie's.

SHARE

Măsurând doar 7 cm pătraţi, "Capul de urs" este un desen realizat în punct de argint pe hârtie. Punctul de argint este un instrument de desen folosit în Evul Mediu, constând într-o tijă din argint cu vârful ascuţit. Conform organizatorilor licitaţiei, acest desen este unul dintre cele mai puţin de opt desene realizate de Leonardo da Vinci şi aflate în colecţii particulare.

Citește și: VIDEO Un șir de lumini a străbătut, în șir indian, cerul. Sateliții lui Elon Musk, deasupra României

Preţul estimat pentru vânzarea acestui desen este între 8 şi 12 milioane de lire sterline (11,1 - 16,7 milioane de dolari). Licitaţia va avea loc la data de 8 iulie.

Schiţa unui cap de urs, desenată de Leonardo da Vinci, scoasă la licitaţie.

Acest desen ar putea depăşi preţul de peste 8 milioane de lire sterline obţinut la o licitaţie din 2001 pentru desenul "Cal şi Călăreţ" de Leonardo da Vinci, conform Christie's.

Citește și: Primăria mimează acţiuni în instanţă, dezvoltatorii imobiliari îşi fac de cap

"Am toate motivele să cred că vom depăşi un nou record în iulie pentru 'Cap de urs', unul dintre ultimele desene realizate de Leonardo care va fi scos pe piaţă", a declarat Stijn Alsteens, reprezentant al Christie's Paris.

Primul proprietar cunoscut al acestui desen este pictorul englez Thomas Lawrence. La moartea sa, în 1830, desenul a intrat în posesia dealerului său de artă Samuel Woodburn. Acesta l-a vândut casei Christie's în 1860 pentru suma de 2,5 lire sterline (3,5 dolari). Proprietarul actual se află în posesia desenului din 2008.

Desenul "Cap de urs" este expus sâmbătă la sediul Christie's din New York, urmând ca apoi să fie expus şi la Hong Kong, în cursul lunii mai. Din iunie, desenul maestrului renascentist va fi expus la Londra, unde se va afla până la organizarea licitaţiei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.