Rețeta imbatabilă pentru un chec de post pufos. Compară cu rețeta obișnuită de chec

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 29.11.2024 - 22:10
Rețeta imbatabilă pentru un chec de post pufos - Foto: delicatese.net (imagine cu rol ilustrativ)
Rețeta imbatabilă pentru un chec de post pufos - Foto: delicatese.net (imagine cu rol ilustrativ)
Rețeta imbatabilă pentru un chec de post pufos
Rețeta imbatabilă pentru un chec de post pufos

Rețeta imbatabilă pentru un chec de post pufos. Dacă ți-e poftă de ceva dulce făcut în casă, dar respecți Postul Crăciunului și nu vrei să te abați de la el, poți prepara o prăjitură care e delicioasă în orice perioadă a anuui.

SHARE

Rețeta imbatabilă pentru un chec de post pufos. Mai sunt câteva săptămâni până când restricțiile alimentare dinaintea Crăciunului se vor termina și te vei putea bucura de mâncărurile dorite, după voie, dar cu măsură.

Rețeta imbatabilă pentru un chec de post pufos. Compară cu rețeta obișnuită de chec

Până atunci, dacă ți s-a făcut poftă de ceva dulce preparat în casă, poți încerca o rețetă simplă și gustoasă, al cărei rezultat va fi un chec incredibil de pufos și de bun.

Mai jos, găsiți ingredientele necesare și modul de preparare, așa cum sunt ele prezentate pe site-ul delicatese.net.

Rețetă chec de post

Ingrediente:

  • 2 căni de făinăȘ
  • 1 cană de apă mineralăȘ
  • 1 cană de zahăr;
  • ½ cană de uleiȘ
  • 1 praf de copt;
  • 2 linguri de cacaoȘ
  • esență de vanilieȘ
  • coajă rasă de lămâieȘ
  • esență de lămâie (sau aroma preferată)

Mod de preparare:

Începeți prin cernerea făinii împreună cu praful de copt. Adăugați uleiul, apa minerală, zahărul, coaja de lămâie și esențele în compoziție și amestecați bine cu un tel până obțineți o compoziție omogenă. 

Separați o parte din compoziția albă și adăugați cele 2 linguri de cacao și gemul de fructe în aceasta. 

Tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt și adăugați mai întâi compoziția albă, apoi cea neagră. Puteți să vă jucați cu diverse modele pentru un aspect mai atrăgător.

Puneți tava la cuptor și coaceți timp de 35-40 de minute la 170 de grade Celsius. Verificați cu o scobitoare înainte de a-l scoate – dacă scobitoarea iese curată, checul este gata.

După ce este copt, puteți pudra checul cu zahăr sau puteți adăuga ciocolată topită sau rasă, în funcție de preferințele voastre.

Iar dacă, totuși, vă ete dor și de un chec adevărat, făcut fără abțineri de la folosirea ouălor, vă propunem și o rețetă „normală”, ce nu ține seama de restricțiile alimentare din post, dar care, firește, este la fel de delicioasă, conform indicațiilor oferite de retetepapabun.ro.

Foto: retetepapabun.ro

Rețetă chec 

Ingrediente - pentru 2 tăvi

  • 8 ouă mari;
  • 400 g făină cernută;
  • 2 lingurițe praf de copt;
  • 2 plicuri zahăr vanilat;
  • 8 linguri ulei;
  • 350 g zahăr;
  • puțină sare;
  • 3 linguri cacao;
  • 2 linguri apă

Mod de prepare:

1) Separi albușurile de gălbenușuri.

2) Mixezi spumă albușurile cu sare, apoi adaugi, treptat, zahărul - durată 10 minute

3) Adaugi, pe rând, uleiul în fir subțire și gălbenușurile, mixând ușor până la omogenizare.

4) Pui făina cernută, praful de copt și zahărul vanilat. Amesteci, de jos în sus, cu o lingură. Amestecul va fi lucios, omogen și cremos.

5) Pregătești două tavi de chec. Pui hârtie de copt pe fundul lor. Torni în ambele 2/3 din compoziție.

6) În compoziția rămasă pui cacao și apă și omogenizezi. Pui lingură cu lingură compoziția peste cea galbenă.

7) Introduci tăvile în cuptorul preîncălzit, la 170 grade și le lași până trec testul cu scobitoarea și sunt ușor rumene.

8) Le scoți, desprinzi cu cuțitul pe marginea checului, apoi răstorni pe un grătar și le pui pe-o parte. Le lași să se răcorească. Când s-au răcit complet poți felia 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te