Trei întrebări pentru Idris Elba. Cum răspunde actorul britanic

DE Janice Williams | Actualizat: 27.07.2019 - 12:32

„Este un personaj care îmi permite să-mi ajustez cu adevărat performanța dramatică“, spune Idris Elba despre John Luther, detectivul pe care îl joacă în serialul premiat de BBC America.

SHARE

Luther s-a întors pentru sezonul al cincilea, așteptat o vreme îndelungată, în iunie.

În perioada de cinci ani între filmările seriilor patru și cinci, Elba a jucat multe roluri, dar pentru el personajul Luther, autodistructiv și întunecos,  este cel mai electrizant.

Asta pentru că managementul de televiziune nu distribuie, de regulă, actori de culoare în roluri eroice de polițiști, la fel de dinamice cum este Luther.

În afara câtorva excepții notabile - cum ar fi Shaft din 1971 și seria TV New York Undercover, difuzate între 1994 și 1999 - dramele polițiste au în mod obișnuit bărbați albi ca roluri principale, în timp ce femei și bărbați de diferite rase joacă personaje secundare.

Cu Luther, există o schimbare evidentă în Hollywood: șirul oamenilor de culoare care au existat întotdeauna în filmele de gen ies în sfârșit în față. Datorită lui Luther, Elba a câștigat premiile Globul de Aur și Screen Actors Guild. „Este un semn al timpurilor“, spune Elba.

Ce vă place mai mult la Luther?

E un personaj complex, unul inteligent. E intuitiv. Este instinctual. Este masculin. Este musculos. Gândește din scurt și e genul: „O să fac asta!“.

El nu stă să facă predicții. Logica sa face mari salturi, dar care, adesea, conduc la o soluție corectă. Este doar dinamic. Cam ca Batman. Are acea parte întunecată. Vrea doar să acționeze în orice sens este nevoie.

Există un tip de rol pe care nu l-ați făcut încă și pe care doriți să îl încercați?

A existat un pic de romantism în Daddy's Little Girls, dar aș vrea să joc într-o comedie cu adevărat romantică, să găsesc acea mare poveste care să miște inimi, cu dragoste și romantism și toate acele sentimente.

Ce credeți, aceste genuri se vor deschide mai mult pentru scriitori, regizori și actori de     culoare?

Sunt în acest joc de mult timp – se fac aproape 30 de ani  - ceea ce este foarte frumos pentru mine. Dar din acel moment lucrurile s-au schimbat, au mers în diferite direcții și au îmbrăcat mai multe forme.

Nu sunt numai încântat să văd mai mulți oameni de culoare în fața ecranului, dar și în spatele scenei. Sunt încântat să văd mai multe femei în roluri centrale și în spatele camerei.

A fost o industrie dominată de bărbați și am văzut această schimbare - personal, cred că a fost inevitabilă. E minunat. Este o echilibrare satisfăcătoare, să vezi această cultură pe ecran. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.