Prințul nu a avut consimțământul Albei ca Zăpada ca să o sărute. Se pune problema ștergerii scenei

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 05.05.2021 - 08:55
În Statele Unite se dezbate dacă Prințul a avut consimțământul Albei ca Zăpada să o sărute Foto: ew.com

Redeschiderea parcului de distracții Disneyland din SUA nu a adus doar bucuria vizitatorilor ci și criticile privind consimțământul pe care ar fi trebuit să-l aibe Prințul când a sărutat-o pe Albă ca Zăpada și a readus-o la viață.

SHARE

Celebrul parc de distracții a renovat "Scary Adventure White Snow Ride" și a fost adăugată scena de final când Prințul a sărutat-o pe Albă ca Zăpada și a readus-o la viață, însă nu toată lumea a fost bucuroasă. 

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu ar putea face 9 ani de închisoare după ce a condus fără permis

Astfel, s-a reluat discuția asupra faptului că, dacă un circuit este actualizat ar trebui, de asemenea, să rezolve problemele vechi - și anume, problema consimțământului.

Citește și: Nevestele ucigașilor Gigi Englezu și Pompi au scos la vânzare mitralierele și pistoalele soților

Prințul nu a avut consimțământul Albei ca Zăpada ca să o sărute

Analiștii parcurilor tematice, Katie Dowd și Julie Tremaine au abordat problema într-un articol pe site-ul SFGate, scriind că sărutul este unul „fără consimțământul ei, în timp ce ea doarme, ceea ce nu poate fi o iubire adevărată dacă o singură persoană este conștientă că se întâmplă".

"Nu am fost deja de acord că lipsa consimțământului din primele filme Disney este o problemă majoră? Că nu-i putem învăţa pe copii că sărutul e ok, atunci când nu e clar că ambele părţi şi-l doresc? E greu de înţeles de ce Disneyland din 2021 ar alege o scenă ce prezintă ideea demodată că unui bărbat îi este permis să-i facă orice unei femei", au scris Katie Dowd și Julie Tremaine. 

Citește și: VIDEO Blindatele și elicopterele cartelului Jalisco Nueva Generacion care terorizează Mexicul și se luptă de la egal la egal cu armata

Autorii au continuat să se întrebe de ce Disneyland nu ar repara o scenă atât de învechită, mai ales având în vedere revizuirea recentelor circuite care conțin referințe culturale problematice, cum ar fi Splash Mountain și Jungle Cruise.

Citește și: FOTO Columbeanu a sărăcit. Stă în chirie, are mașină de 30 de ani, bea cafea la plic și bere la doză

În replică, jucătorul de hochei Matt Traynor, de la New York Rangers, a scris pe Twitter:

„Îmi pare rău, e ceva greșit cu lumea asta. Albă ca Zăpada, un personaj fictiv, readus la viață de un sărut al viitorului ei soț. Lucrurile sunt duse prea departe iar credulii sunt făcuți să creadă ca astfel lucruri trebuiesc schimbate în locul problemelor REALE ... "

Comentariile au continuat pe același to pe rețelele sociale. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.