Mesajul unui mare actor după ce toți prietenii l-au părăsit : Mi-e teamă de moarte, vreau să trăiesc

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.01.2023 - 15:41
Florin Piersic și teama de moarte - Foto: Antena3

Florin Piersic, care a împlinit 86 de ani, joacă încă în piese de teatru și este o persoană activă. Spune, însă, că nu e pregătit de moarte și arată, cu părere de rău, că e tot mai singur. Mulți prieteni ai lui „au plecat”.

SHARE

Florin Piersic a fost întrebat la podcastul lui Mihai Morar dacă se teme de clipa în care se va stinge, iar răspunsul a fost mai mult decât direct;

"Eu vreau să mai trăiesc puţin! Niciodată nu am spus cum spun alții… Mie îmi e frică de moarte! Nu pot să îți explic de ce", a precizat Florin Piersic.

„Știi ce mă îngrijorează? Faptul că mulți, aproape toți cei pe care i-am avut foarte aproape de sufletul meu, de mintea mea, nu mai sunt. Mi-au fost foarte dragi. 

Eu toată copilăria mea am trăit-o la Cluj. Acolo eram cei care eram aleși să facem parte din elevii liceului la care eu am învățat. Din ei nu mai e aproape niciunul. Din colegii mei, din promoția noastră, care era după promoția lui Amza Pellea, Victor Rebengiuc și alți mulți actori din generația de aur nu mai e nimeni.

Noi eram 22 și mai suntem trei. Nu mai e decât Liviu Crăciun, este Gheorghe Popovici-Poenaru, care e plecat la Montreal, unde e profesor la o facultate de actorie și al treilea sunt eu.

Ar mai fi o singură persoană, care e suferindă, Ioana Bulcă", a spus Florin Piersic.

Tinerețea, cea mai frumoasă

Florin Piersic a fost un răsfățat al cinematografiei românești. El a fost distribuit în multe pelicule și s-a bucurat de un succes uriaș.

„N-am avut bani, aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul!

Ei puneau la dispoziție unde să locuiești și drumul, unde mergeai la filmare. Trebuia să joc în filmele în care eram distribuit. Aveam 38 de călătorii cu avionul, dus-întors, pentru că seara jucam la teatru. Dormeam doar două ore", a mai dezvăluit Florin Piersic.

Iubirile lui Piersic

Citește și: Florin Piersic: trei căsătorii și marea dragoste, Angela Similea. Cine i-a fost 9 ani iubita secretă

Prima lui soție, Tatiana Iekel, este și cea care i-a dăruit primul său copil, pe Florin Piersic Jr. Cei doi s-au căsătorit în anul 1958, după doi ani de relație.

Din păcate, căsnicia s-a destrămat în anul 1974, iar motivul ar fi fost tocmai infidelitatea actorului, care s-ar fi îndrăgostit de toate partenerele cu care a jucat, potrivit Tatianei.

Citește și: FOTO Angela Similea a albit când fiul ei a părăsit România. Nepotul său luptă în armata SUA

„E un om care ar fi trebuit să fie liber toată viaţa. Era un crai veşnic curtat. Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre ele, încât i-am spus că e mai bine să ne despărţim”, a spus prima soție a lui Florin Piersic, în urmă cu mai mulți ani.


Anna Szeles


După divorț, actorul a mai avut câteva relații pasagere, printre care și cea cu actrița Otilia Barbath, pe care ar fi înșelat-o cu Gabriela Vlad, o studentă. Totul s-a încheiat destul de repede și între cei doi, iar actorul a găsit din nou iubirea alături actriță de origine maghiară Anna Szeles, scrie spynews.

Cei doi au devenit soț și soție la în anul 1975, după ce Florin ar fi curtat-o timp de nouă ani. La un an, s-a născut Daniel, fiul cel mic al actorului. În timp, iubirea a început să se risipească, iar după 10 ani de căsnicie și-au spus adio.

Gabriela Werner este numele celei care i-a fost amantă lui Piersic timp de nouă ani, în timpul căsniciei pe care actorul a avut-o cu Anna Szeles. Fostă actriță, Gabriela Werner trăiește în prezent în Israel, țară în care s-a stabilit, urmându-și soțul.

În ciuda diferenței de 17 ani dintre ei, Gabriela Werner i-a devenit amantă lui Piersic în 1974 și a durat până în 1983, când actrița și-a cunoscut actualul soț.

”Relația mea de dragoste cu Florin Piersic a durat din 1974, când eram studentă la IATC, și până în anul 1983, când l-am cunoscut pe tatăl copiilor mei, omul de afaceri Marcel Werner. 

Am fost 9 ani împreuna și da, pot spune că am fost foarte îndrăgostiți unul de altul, fără să fim într-o relație secretă, din contră pot spune, eram împreuna foarte pe față, dar încercând să nu lovim sentimentele altora.

Dar viața bate filmul și am pornit pe un alt făgaș, fără a mă căsători cu el, din păcate...”, a declarat fosta iubita a lui Florin Piersic, arată 3dot.ro

Iubire interzisă cu Angela Similea

Angela Similea a fost una dintre marile iubiri ale actorului, deși el a confirmat zvonurile abia în urmă cu câțiva ani. Ambii erau căsătoriți atunci când s-au îndrăgostit unul de celălalt.

Anna Torok, ultima iubire


În 1986, Florin a întâlnit-o pe Anna Torok, care i-a devenit soție și îi este alături și în ziua de astăzi. Cei doi s-au cunoscut în avion și timp de 7 ani au făcut naveta București-Cluj pentru a fi unul cu celălalt.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te