De ce Tatiana Iekel i-a redat libertatea soțului Florin Piersic. Nu are o relație reală cu fiul său

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.01.2023 - 18:57
Florin Piersic și Tatiana Iekel - Foto: Unica.md

Tatiana Iekel spunea că fostul ei soț Florin Piersic, care azi împlinește 87 de ani, era un om liber și atunci când erau căsătoriți. Fiul lor, Piersic junior, recunoaște că are o relație dificilă cu tatăl său.

SHARE

Florin Piersic junior s-a născut din iubirea lui Florin Piersic cu actrița Tatiana Iekel. Aceasta din urmă a descris, la rândul ei, relația cu Florin Piersic senior.

„Nu a fost iubirea vieții mele. N-aș putea să spun asta. Iubirea vieții mele a început când aveam 13 ani și eram elevă la Iași. El a fost cea mai mare iubire a vieții mele și ne-am despărțit din cauza lui Florin. . Este un om care ar fi trebuit să fie liber toată viaţa… Era un crai veşnic curtat… Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui şi i-am spus că e mai bine să ne despărţim...”

Tatiana a murit în anul 2017 și a fost prima soție a lui Florin Piersic.

Florin Piersic la puțin timp după moartea fostei soții

„Tatiana, scumpa mea, de când ți-ai luat zborul către stele, mă gândesc neîncetat la tine, la noi, la cum ai apărut în viața mea și m-am îndrăgostit definitiv de tine, la cum ne-am iubit, la cum ne-am despărțit, la cum a apărut pe lume băiatul nostru pe care tu îl adorai și de care eu sunt atât de mândru și mai ales la cum am rămas prieteni, până la sfârșitul sfârșitului. Eu, Florin, cu durere și lacrimi în ochi și în suflet, îți sărut mâna și îți mulțumesc că mi-ai fost alături și m-ai însoțit cu gândul tău bun, chiar și atunci când am fost departe unul de celălalt.

Dar tu știi bine, că deși viața ne-a despărtit, noi am rămas mereu aproape”, a spus Florin Piersic la puțină vreme după moartea Tatianei.

Ce a spus Piersic junior despre relația cu tatăl său

„Eu am fost în pandemie, am avut un spectacol, la Zalău și am fost la cabană la el, ca să îi fac o surpriză. Și… panică. Când m-a văzut la poarta casei… Eu o sunasem pe soția lui, întrebasem dacă sunt acasă, pentru că voiam să îi fac o surpriză. Când m-a văzut s-a blocat, a venit la mine, nu știa cum să facă și mi-a întins pumnul. Asta, cumva, m-a șocat. Dar, după aceea, la un sfert de oră, stătea de vorbă cu colegul meu de la tehnic, la un metru distanță.

El avea nevoie de un public. Iar eu nu cred că pot fi publicul său, așa că l-a agățat pe omul ăsta și l-a ținut așa… Și apoi m-am gândit, m-am pus în situație… nu îmi văd copilul de un an, bine, nu mai e copil, dar să îi miros părul sau ceva, să îmi bag nasul în ceafa lui, ceva. Există undeva o ruptură, care nu poate fi niciodată cusută. Nu am cum, pentru că noi nu am avut o relație reală. E o relație corectă, cumva, dar nu profundă. Normal că îl iubesc, că e tata.”, a mărturisit fiul lui Florin Piersic.

Citește și: Jucătorul care îi dă bătăi de cap lui Gigi Becali. Bea mult și petrece: „E greu de controlat”

Căsătorit o dată

O singură dată el a fost căsătorit, cu actrița Adriana Nicolae, fosta dansatoare a Andreei Marin. Căsnicia lor a durat o singură lună, după care s-au despărțit. Ulterior, abia după un an au semnat actele de divorț. Întrebat de Denise Rifai dacă se gândește iar la căsătorie, Florin Piersic a răspuns: „Nu, nu am jurat, adică nu m-am dus nu știu unde să fac o rugăciune sau un jurământ. Așa am simțit că nu o să mă mai căsătoresc niciodată. Nu cred să se mai întâmple lucrul ăsta. Poate să fie o traumă trăită la ora aia”, a declarat el.
Citeşte întreaga ştire: Cu cine a fost căsătorit Florin Piersic jr. S-au despărțit după doar o lună: „A fost o greșeală, fusesem singur mult timp și a apărut cineva care mi-a dat atenție”.

Suferă de depresie

 Fiul lui Florin Piersic a spus că suferă de depresie. El a povestit prin ce momente a trecut din cauza acestei boli.

„Depresia e un cuvânt prea dur pentru un copil, să-l aplici unui copil! Dar un copil poate să fie supărat că i s-a stricat o jucărie sau ceva, dar de când mă știu și de când fac lucruri, fac acțiuni care să ducă undeva, nu sunt să construiesc mașinuță de lego, ci să am un proiect! În fiecare zi au fost momente, depresia nu te părăsește, e ceva cu care te obișnuiești în fond! Și sunt zile în care îi faci față și este doar un fel de… este o haină care te zgârie dar te-ai obișnuit cu disconfortul asta și alte zile în care îi cresc țepi și te zgârie foarte nasol!

Florin Piersic, biografie

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiţi actori români, s-a născut la 27 ianuarie 1936, la Cluj. A absolvit Liceul de băieţi nr. 3 din Cluj (fostul Seminar Pedagogic), apoi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, promoţia 1957, fiind coleg de generaţie cu artişti precum Leopoldina Bălănuţă, Ioana Bulcă, Ica Matache, Lucia Mara, Dumitru Furdui, Cosma Braşoveanu.

Pe parcursul bogatei sale cariere, a interpretat zeci de roluri pe scena Naţionalului bucureştean, în piese ca "Act veneţian" de Camil Petrescu, "Zbor deasupra unui cuib de cuci" de Dale Wasserman, "Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, "Idiotul" după F.M. Dostoievski , "Logodnicele aterizează la Paris" de Marc Camoletti, "Cartea lui Ioviţă" de Paul Everac şi multe altele, conform tnb.ro.

Din bogata sa filmografie amintim: "Celebrul 702" (1961), "Tunelul" (1966), "Şapte băieţi şi o ştrengăriţă" (1967), "Columna" (1968), "Mihai Viteazul" (1971), "Aventuri la Marea Neagră" (1972), "Explozia" (1973), "Fraţii Jderi" (1974), "Un August în flăcări" (1974), "Ştefan cel Mare - Vaslui 1475" (1975), "Elixirul tinereţii" (1975), "Pintea" (1976), "Cuibul salamandrelor" (1976), "Eu, tu şi... Ovidiu" (1978), "Regăsire" (1977), "O lebădă iarna" (1983), "Rămăşagul" (1985), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988), "Fix alert" (2004), "Eminescu versus Eminem" (2005) - în ultimele două filme amintite jucând împreună cu fiul său Florin Piersic jr., care semnează regia şi scenariul, precizează site-ul https://www.imdb.com/.

Rolurile sale celebre din filme rămân cele de haiduci - Anghel Şaptecai sau Grigore Pintea, însă cel mai cunoscut şi îndrăgit rol, cu care se identifică în conştiinţa publicului, este Mărgelatu - personajul cu pălărie şi mantie neagră, purtând o armă cu opt ţevi scurte şi având în mână o "pălărie" de floarea-soarelui din care mănâncă seminţe - din seria filmelor regizate de Doru Năstase şi Gheorghe Vitanidis, în care făcea un cuplu artistic greu de egalat cu personajul Buză de Iepure, interpretat actorul şi cascadorul Szobi Cseh.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te