Monica și Irinel, „legați” printr-o datorie de 280.000 lei, veche de 15 ani. Fiscul îi execută silit

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.10.2022 - 23:17
Irinel și Monica - FOTO: Cancan.ro
Foto: spynews

Monica și Irinel Columbeanu nu au fost doar iubiți, dar au avut și afaceri împreună. Și iubirea și business-urile li s-au destrămat.

SHARE

În 2004, susținută de Irinel, Monica se lansa în afaceri de televiziune. Ea și-a deschis firma MONICA COLUMBEANU MEDIA SRL prin intermediul căreia a realizat câteva producții proprii. Cea mai cunoscută a fost un reality show nerecomandat minorilor.

Spectacolul nu a fost un succes, deși cuplul era la apogeul notorietății. Astfel că firma a înregistrat numeroase datorii. Potrivit datelor oficiale, consultate de noi, în ultimul an în care are bilanțuri depuse compania avea o pierdere de aproape 100.000 de lei și datorii de 280.000 lei.

Firma a continuat să existe mulți ani, iar datoriile nu au fost stinse. Astfel, că cei doi sunt căutați pentru recuperarea banilor. 

A venit și falimentul

În 2021, firma și-a declarat falimentul, după ce Fiscul a dat-o în judecată, pentru a recupera banii datorați. „Dispune intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului SC MONICA COLUMBEANU MEDIA SRL. Constată că debitorul este dizolvat anterior formulării cererii introductive. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului judiciar. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului, în sarcina lichidatorului judiciar. Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar”, au decis magistrații, în urmă cu u an.

Dosarul în care Fiscul încearcă să recupereze banii datorați de SC Monica Columbeanu Media SRL ia o turnură neașteptată: cabinetul de insolvență a solicitat tragerea la răspundere a administratorilor, pentru încălcarea prevederilor art. 169 din Legea 85/2014, scria spynews.ro. 

Conform articolului respectiv, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, judecătorul poate dispune ca o parte sau toate datoriile firmei să fie suportate de membrii organelor de conducere din cadrul societății, precum și de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvență a debitorului, dacă se constată că au comis una dintre următoarele fapte: au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane.

NU prea mai au cum plăti

Cei doi sunt greu de tras la răspundere. Monica este de ani buni în SUA unde s-ar fi recăsătorit cu un afacerist și nu s-a mai reîntors în țară.

Citește și: VIDEO Cum l-a ajutat interlopul Nuțu Cămătaru pe actorul George Mihăiță care a cerut să se vadă

Irinel a ajuns sărac, el pierzând toți banii și casele. Presa a scris că Irinel Columbeanu învaţă să trăiască precum un om modest şi se descurcă bine. Nu are şofer, nici angajaţi, aşa că îşi face singur cumpărăturile.

Irinel a plecat cam nepregătit la cumpărături, iar în lipsa unei plase, fostul stăpân de la Izvorani şi-a îndesat doza de bere în buzunarul de la geacă, iar pliculeţele de cafea le-a ţinut în mână. 

Citește și: FOTO Columbeanu a sărăcit. Stă în chirie, are mașină de 30 de ani, bea cafea la plic și bere la doză

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te