Ce aliment trebuie să mănânci în fiecare zi pentru a deveni mai frumos? Nu te-ai fi așteptat la asta

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.03.2024 - 16:29
Unele alimente te fac mai frumos Foto: Freepik.com - rol ilustrartiv
Alimente care te fac mai frumos foto: Unsplash.com - rol ilustrativ
fructe Foto: Unsplash.com

Cercetătorii au descoperit secretul frumuseții. Totul stă în ceea ce mănânci. Și mai mult decât atât. Unele alimente te fac să miroși bine. Iată ce trebuie să faci.

SHARE

Mănâncă bine, simți-te bine, arată bine! Dacă ești dezamăgit din cauza aspectului tău trebuie să știi că alimentele potrivite pot să schimbe această situație. 

Alimente pe care le avem la îndemână ne pot transforma, la propriu, din ”rățusca cea urâtă”, în ”lebăda” cea frumoasă.

Mănâncă până te faci frumos! Ce alimente trebuie să consumi pentru a arăta și mirosi bine

În timp ce noi cercetări dezvăluie că dacă mănânci alimente cu prea mulți carbohidrați te face să arăți neatrăgător , există o mulțime de alimente naturale care au de fapt efecte de îmbunătățire a aspectului. Îți înfrumusețează pielea și te fac chiar să miroși mai bine. 

Pentru început, căutați alimente bogate în carotenoizi - o substanță care conferă multor fructe și legume nuanța lor vibrantă.

Citește și: Ce mănânci la micul dejun ca să arăți fantastic la prima întâlnire? Ce carbohidrați sunt în meniu?

Nu doar că vă fac mesele să arate bine dar după șase săptămâni de consum regulat dau o culoare aurie pielii făcând oamenii să pară mai atractivi. 

Autorii studiului realizat în 2012 au susținut că carotenoizii ar putea „fi folosiți ca instrument motivațional în intervenția alimentară”.

„Carotenoizii vă pot ajuta pielea prin îmbunătățirea elasticității, hidratării, texturii, ridurilor și petelor de vârstă ”, a declarat Mackenzie Burgess, nutriționist și dezvoltator de rețete la  Cheerful Choices , pentru The Post.

Fructele și legumele care sunt bogate în suplimentul de frumusețe sunt: cartofi dulci, morcovi, dovlecei și verdeață cu frunze verzi închise, cum ar fi spanacul și varza kale, potrivit Universității din Illinois .

Foto: Unsplash.com - rol ilustrativ

Alte alimente care te fac frumos sunt ardei portocalii, porumb, sparanghel, roșii și produse din tomate, pepeni verzi, grapefruit și guava.

Atât gălbenușurile de ou, cât și fisticul sunt, de asemenea, surse bune, conform universității.

Credeți sau nu, carotenoizii – care protejează și de razele ultraviolete dăunătoare – pot chiar să stimuleze mirosul corporal, astfel încât să miros mai plăcut.

Într-un studiu din 2017 s-a descoperit că transpirația miroase mai bine atunci când ținea o dietă bogată în carotenoizi.

„Anumiți antioxidanți și nutrienți pot ajuta la neutralizarea compusului care provoacă mirosurile organismului, ceea ce duce la o transpirație cu miros mai puțin neplăcut”, a adăugat Burgess. 

Ea a remarcat, de asemenea, că fitonutrienții din fructe și legume - cunoscuți și ca antioxidanți - sunt asociați cu stimularea stării de spirit și a funcției cognitive.

Citește și: Ce să mănânci să fii mai atractiv? Impactul vital al micului dejun asupra hormonilor tăi

Elixir pentru păr și piele

O altă substanță de înfrumusețare care se află din abundență în carnea obișnuită și grăsimile sănătoase este colagenul proteic - cunoscut pentru creșterea elasticității pielii și creșterea mușchilor, pielii, unghiilor și părului.

Porțiuni abundente de colagen pot fi găsite chiar și în mese copioase, cum ar fi friptura, conform Școlii de Sănătate Publică TH Chan din Harvard . Colagenul se găsește și în oasele și pielea peștilor de apă dulce și sărată.

Foto: Unsplash.com

De asemenea, Burgess sfătuiește să căutați alimente precum somonul sau semințele de in pentru cantitățile lor bogate de acid gras Omega3 în scopuri similare.

„Omega-3 poate ajuta, de asemenea, la susținerea barierei lipidice a pielii prin blocarea hidratării, iar efectele sale antiinflamatorii pot ajuta psoriazisul, ulcerele pielii și severitatea acneei”, a menționat nutriționistul.

„Încercați o rețetă ușoară, cum ar fi mușcăturile de somon de la friteuza cu aer, ca o modalitate de a pompa Omega-3 din dieta dumneavoastră.”, a mai spus specialistul, conform nypost.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te