Ce mănânci la micul dejun ca să arăți fantastic la prima întâlnire? Ce carbohidrați sunt în meniu?

DE Alex Darvari | 09.03.2024 - 14:00
Ce mănânci la micul dejun ca să arăți fantastic la prima întâlnire? Ce carbohidrați sunt în meniu? - Foto: Freepik

Ce mănânci la micul dejun ca să arăți fantastic la prima întâlnire? Carbohidrații sunt în meniu spun cercetătorii francezi care spun că o dietă sănătoasă te face mai frumoasă.

SHARE

Dacă mergeți la o primă întâlnire, asigurați-vă că luați un mic dejun sănătos, deoarece cercetările sugerează că dieta dvs. vă poate influența aspectul.

Oamenii de știință francezi au descoperit că persoanele care își încep ziua cu carbohidrați nerafinați, cum ar fi pâinea integrală prăjită și ceaiul fără zahăr, arată mai bine decât cele care încep cu carbohidrați rafinați.

Ce mănânci la micul dejun ca să arăți fantastic la prima întâlnire? Ce carbohidrați sunt în meniu?

Universitatea din Montpellier a declarat că produsele de patiserie ultraprocesate și sucurile de fructe ar trebui înlocuite la prima oră, dacă vreți să obțineți o notă de 10 la prima întâlnire.

Dr. Claire Berticat, cercetător, a declarat: "Este surprinzător să ne gândim, dar alegerile noastre alimentare pot avea efecte rapide asupra aspectului nostru.

"Aceste schimbări fiziologice ar putea modifica subtil trăsăturile faciale, influențând modul în care ceilalți percep atractivitatea".

Studiul a fost întocmit cu 52 de bărbați și 52 de femei cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, toți luând un mic dejun cu 500 de calorii. Cu toate acestea, un grup de studiu a primit un petit dejeuner plin de carbohidrați rafinați, cum ar fi făină măcinată, gem, mere sau suc de portocale.

Rafinat Vs nerafinat

Grupul „nerafinat” a avut parte de o selecție foarte franțuzească de mic dejun cu pâine integrală cu unt și brânză, o portocală sau un măr și ceai sau cafea fără zahăr. Acest din urmă grup a fost considerat mai atractiv. Iată cum:

După ce au mâncat, fotografiile ambelor grupuri au fost prezentate moderatorilor care au comentat cât de atractive arătau, cât de masculine sau feminine erau și câți ani credeau că au.

 Cercetătorii au spus: consumul de carbohidrați rafinați la micul dejun a scăzut atractivitatea facială pentru bărbați și femei.

Universitatea a considerat că efectul a fost astfel deoarece diferite tipuri de carbohidrați pot provoca o creștere a zahărului, pe care organismul o contracarează prin eliberarea de insulină. Ca efect secundar, aceasta poate schimba aspectul pielii și fluxul sanguin. 

Dr. Berticat a adăugat: "Efectul variază în funcție de sex și de tipul de masă, subliniind relația complexă dintre alimentație și atractivitate. 

"Constatările noastre servesc ca un memento convingător al impactului de anvergură al alegerilor alimentare nu numai asupra sănătății, ci și asupra trăsăturilor cu o importanță socială deosebită, cum ar fi atractivitatea facială."

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te