Ingredientul care te scapă de arsurile la stomac. Îl ai în casă și costă doar 6 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.04.2024 - 16:38
Băutura care te scapă de arsurile de stomac. Îl ai în casă și costă doar 6 lei - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Ingredientul care te scapă de arsurile de stomac. Îl ai în casă și costă doar 6 lei. Iată ce ingredient din bucătărie de scapă de stările deranjante de la nivelul stomacului.

SHARE

Ingredientul care te scapă de arsurile de stomac. Îl ai în casă și costă doar 6 lei. Iată ce ingredient din bucătărie de scapă de stările deranjante de la nivelul stomacului.

Băutura care te scapă de arsurile la stomac

Ghimbirul a fost folosit în întreaga lume ca un remediu natural pentru orice, de la malarie la chelie, dar este cel mai des celebrat ca remediu pentru problemele digestive.

Din cauza gamei vaste de probleme gastrointestinale, cercetătorii continuă să "sape mai adânc" pentru a găsi mai multe întrebuințări pentru această rădăcină condimentată și parfumată.

Citește și: Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei

Oamenii de știință sunt deosebit de curioși să afle dacă ghimbirul poate ameliora refluxul acid și simptomele arsurilor la stomac. Un studiu din 2011 a constatat că participanții care au luat suplimente de ghimbir au prezentat niveluri reduse de inflamație în decurs de o lună.

Acest lucru s-ar putea datora compușilor fenolici din ghimbir, care pot ameliora iritarea stomacului. Fenolii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru reducerea contracțiilor gastrice care ar putea permite acidului din stomac să urce în esofag.

În prezent, majoritatea studiilor privind ghimbirul se limitează la efectele sale de reducere a grețurilor, așa că există cu siguranță loc pentru mai multe cercetări privind eficacitatea ghimbirului împotriva refluxului acid și a arsurilor la stomac.

Beneficiile ghimbirului potrivit specialiștilor

Cu toate acestea, nu se poate nega faptul că culturile din întreaga lume folosesc ghimbirul pentru a calma afecțiunile digestive de generații întregi. Potrivit Home Remedies for Life, ghimbirul poate ajuta, de asemenea,:

Reglementarea fluxului de sucuri în tractul gastrointestinal pentru a promova absorbția alimentelor: să absoarbă excesul de acid gastric; să accelereze procesul de digestie; strânge sfincterul esofagian inferior dintre stomac și esofag.

Așadar, fie că sunteți în căutarea unei ameliorări a artritei reumatoide, a durerilor menstruale, a tusei, a problemelor respiratorii, a migrenelor, a bronșitei, a durerilor de dinți, a mușcăturilor de șarpe sau pur și simplu a banalelor arsuri la stomac, încercați ghimbirul!

Iată o rețetă de ceai din rădăcină de ghimbir care include doar patru ingrediente:

Se curăță și se toacă mărunt o bucată de rădăcină de ghimbir de un centimetru. Se fierbe 1 cană de apă și se adaugă bucățile de ghimbir. Fierbeți apa și ghimbirul împreună timp de 5 minute. Se ia de pe foc. Acoperiți cu un capac și lăsați la infuzat timp de 20 de minute. Se strecoară și se amestecă cu ½ linguriță de miere și suc de lămâie după gust.

Citește și: Specialiștii spulberă miturile despre Intermittent fasting. Care este regula de aur

Puteți savura o cană de ceai de rădăcină de ghimbir de până la două ori pe zi pentru a ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac. Nu uitați că ghimbirul trebuie folosit ocazional ca tratament natural pentru ameliorarea arsurilor la stomac și nu trebuie să fie o soluție permanentă.

Arsurile cronice la stomac ar putea fi un semn de avertizare a ceva mai grav, așa că acordați atenție simptomelor dumneavoastră și apelați la medic dacă simptomele durează mai mult de două săptămâni sau se agravează.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te