Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.03.2024 - 17:01
Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei - Foto: Shutterstock / imagine rol ilustrativ

Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei. Iată despre ce produs este vorba și cât de repede îți curăță intestinul, ajutându-te în cura de slăbire.

SHARE

Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele.

Citește și: Produsul ieftin pe care îl ai în casă și te scapă de furnici pentru totdeauna. Costă doar 10 lei

Citește și: Ce produs de 2,6 lei / kg te ajută la curățenie și frumusețe. Caută-l în bucătărie. Sigur îl ai

Îl ai în bucătărie și costă 7 lei. Iată despre ce produs este vorba și cât de repede îți curăță intestinul, ajutându-te în cura de slăbire.

Citește și: Ingredient care cauzează cancer, găsit în produsele Clearasil şi Clinique. La ce sunt ele folosite?

Alimentul care îți curăță intestinele 

Oțetul din cidru de mere ar putea fi cheia pierderii în greutate, potrivit unui studiu revoluționar. Celebritățile sunt de ani de zile mari fani ai oțetului din cidru de mere, datorită presupuselor sale beneficii pentru sănătate.

Se crede că oțetul are proprietăți antibacteriene și efecte antioxidante, iar Hipocrate l-ar fi folosit chiar și în Grecia antică pentru a trata rănile și febra.

Citește și: O boală mortală a ajuns la frontierele României. Care este animalul de casă care o transmite? | Newsweek Romania

Dar acum, un nou studiu experimental a susținut că oțetul de mere ar putea fi benefic și pentru cei care doresc să slăbească. Cercetarea a analizat dacă oțetul - care este obținut din mere fermentate - ar putea fi eficient pentru pierderea în greutate, pentru reducerea nivelului de glucoză din sânge și pentru reducerea colesterolului, și a constatat că, de fapt, le poate reduce pe toate trei.

În cadrul studiului, oamenii de știință au efectuat un studiu clinic pe un grup de tineri supraponderali cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani.

Cercetătorii i-au împărțit pe cei 30 de participanți în patru grupe. Un grup a primit 5 ml de oțet diluat cu apă, un alt grup a primit 10 ml de oțet diluat cu apă, iar un alt grup a primit 15 ml de oțet de mere diluat în apă pentru a-l consuma în fiecare dimineață.

Ce s-a întâmplat după 3 luni de zile?

După o perioadă de trei luni, s-a constatat că cei care au băut oțet de mere în această perioadă au pierdut 6-8 kg în greutate.

Cercetarea a arătat, de asemenea, scăderi semnificative ale circumferinței taliei și șoldurilor, precum și scăderi ale glicemiei și colesterolului.

Citește și: O boală necruțătoare afectează 11,6% dintre români. ”Nimeni nu spune cum oprim creșterea cazurilor”

Și, deși cercetătorii au susținut că au ținut o evidență a dietei și a exercițiilor fizice ale fiecărui participant în timpul testului de trei luni, acestea nu au fost publicate în lucrare - astfel încât nu este clar dacă variațiile în dietă și exerciții fizice au avut un impact asupra rezultatelor privind pierderea în greutate.

Pe lângă faptul că vă ajută să slăbiți, oțetul din cidru de mere poate avea și alte beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea digestiei și optimizarea sănătății imunitare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te