Ileana Șipoteanu, artista care a rămas văduvă de ziua ei. Cucerită de soț cu un șlagăr de iubire

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.07.2023 - 17:41
Ileana Șipoteanu, artista care a rămas văduvă de ziua ei - Foto: Facebook / Ileana Șipoteanu

Ileana Șipoteanu, una dintre cele mai iubite artiste, a rămas văduvă de ziua ei. Ileana e născută într-o zi de 22 iulie. Și tot într-o zi de 22 iulie a decedat și soțul ei, compozitorul Dumitru Lupu.

SHARE

Ileana Șipoteanu, una din cele mai iubite artiste, s-a născut în urmă cu 56 de ani, pe data de 22 iulie. În urmă cu 6 ani, în loc de sărbătorirea zilei de naștere, Ileana Șipoteanu a trăit o mare dramă. Soțul ei, Dumitru Lupu, avea să moară pe 22 iulie 2017.

Ileana Șipoteanu împlinea 50 de ani. Dumitru Lupu avea 65 de ani. 

De-a lungul timpului, Dumitru Lupu i-a încredințat soției sale nenumărate șlagăre.

Pe 22 iulie 2017, inima compozitorului a cedat. 

Dumitru Lupu s-a simțit rău în acea dimineața. Fiica lui, care se afla acasă, a chemat ambulanța la ora 5:00.

Compozitorul avea probleme cardiace, iar inima sa nu a mai rezistat. Încercările personalului medical au fost zadarnice.

Dumitrana, fiica lui, l-a ținut în brațe până când și-a dat ultima suflare și i-a adresat cuvinte de încurajare. 

”Compozitorul Dumitru Lupu a plecat.", a scris Ileana Sipoteanu, în urmă cu 6 ani, pe contul personal pe Facebook. 

Ileana Șipoteanu s-a căsătorit legal în 1993, când avea 26 de ani, dar iubirea dintre ei începuse mult mai devreme.

Ileana Șipoteanu, artista care a rămas văduvă de ziua ei

„Tocmai auzisem că este un post liber la teatrul din Pitești și m-am dus să particip la concurs. Și acolo am auzit că trebuia să vină un compozitor, Dumitru Lupu. Nu auzisem de el. Știam câteva piese din repertoriul lui, dar nu știam că sunt ale lui, pentru că eram foarte tânără, și el era foarte tânăr, dar era chiar atunci în mare vogă…

Dar n-a venit azi, n-a venit mâine, n-a venit poimâine, iar eu făceam naveta și mă enervăm că nu vine. Și la un moment dat am zis: Domnule, dar stați așa, de ce nu vine domnul Lupu, că eu fac naveta de la Rucăr, sunt ocupată, am și eu ore la școală… Și mi-au zis: asta este, domnul Lupu e și la București, dar când o să vină vă anunțăm. Și mi-am lăsat numărul de telefon, să mă sune”, povestea cântăreața.

„Eu l-am remarcat, când era în comisie. Eu cântam rock, eu sunt o fire temperamentală, însă el când m-a văzut pe mine, așa, îmbrăcată într-un deux-piece, a zis: “Fata asta trebuie să cânte ceva romantic!”. Și a abordat-o pe Mara Bărbulescu, textiera noastră, care era profesoară de contrabas la Liceul de Muzică Dinu Lipatti din Pitești, și i-a spus să-mi facă un text pentru un cântec de iarnă.

Și mi-a făcut atunci “Mă voi gândi la tine”, unul dintre cele mai frumoase cântece din repertoriul meu... Așa a început… Mă invita la cofetăria de alături, era o cofetărie vizavi de teatru, unde cred că am mâncat sute de savarine”, mai spunea Ileana Șipoteanu.

Ileana spune că soțul ei a ajutat-o foarte mult în carieră.

Ileana Șipoteanu spune că soțul i-a fost un sprijin mereu.

„El a fost mereu cel care mă încuraja, dar nu ca să mă oblige să fac ceva, nu. Dacă am putut să mă duc undeva, m-am dus, dacă nu, nu. Atâta doar îmi spunea: Ai grijă, că trec anii! 

Asta îmi spunea de fiecare dată. Eu aveam nevoie de o echipă, de cineva care să se ocupe de mine, cum a fost Mitică, soțul meu, el a fost cel care m-a propulsat în muzică, mi-a făcut repertoriu personal. Un artist dacă nu are repertoriu personal nu are ce face, dar eu aveam nevoie de o echipă cu care să lucrez, să merg să fac diferite lucruri, să joc în spectacole sau în filme, pentru că eu m-am pregătit pentru asta, am făcut Facultatea de Teatru”, spunea pentru Revista Tango

Cum s-au înțeles într-o familie de artiști

Ileana a spus că a fost un avantaj dar și un dezavantaj în căsnicie faptul că erau amândoi artiști.

„Să fii căsătorită cu un compozitor nu-i deloc uşor. Într-adevăr, ai calea mult mai netedă către… abis , poţi accede către un repertoriu unic şi personal, poţi avea propriul studio de înregistrări şi să ai frustrări şi nervi cât vrei, dar sigur vei avea discuţii în contradictoriu cu el aproape de fiecare dată. Este normal să se întâmple aşa şi cred că toate astea duc la proiecte bune şi viabile. Inclusiv la consolidarea familiei pentru că nu ai voie sa petreci prea mult timp alături de artist la locul creaţiei.

Citește și: Văduvă la 43 ani, Marina Voica se recăsătorește cu un bărbat celebru cu 20 de ani mai tânăr

Fiind din aceeaşi breaslă poţi înţelege şi accepta mai uşor plecările, haltele şi sosirile unui artist, dar cel mai bine este atunci când fiecare îşi vede de partitura lui. Încrederea şi respectul reciproc odată format nu cred că mai lasă loc de suspiciuni…. Dar niciodata să nu spui …niciodată! Iubirea este un sentiment puternic care poate dăuna sănătăţii şi nu ştii când te cuprinde ameţeala”, potrivit unui alt interviu.

Citește și: Florin Zamfirescu dezvăluie de ce a murit Adrian Pintea, colegul său de cameră. În ce capcană căzuse

Cine a fost Dumitru Lupu

Dumitru Lupu a compus o mulțime de melodii de muzică ușoară. Creațiile sale au avut succes de public, majoritatea devenind în timp adevărate șlagăre. Caracterul compozițiilor lui Dumitru Lupu este unul sensibil, romantic. Multe melodii care ne-au rămas de la el sunt cântece de dragoste. Pe multe dintre cântecele sale i le-a încredințat, spre interpretare, soției sale (cântăreața Ileana Șipoteanu). Anterior, a mai colaborat cu succes, pentru interpretarea creațiilor sale, cu solista Carmen Rădulescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te