COVID-19: Ce aplicații și companii oferă servicii gratuite timpul pandemiei

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.04.2020 - 15:54
Foto: CNBC.com

Pentru a veni în ajutorul celor care se luptă cu efectele pandemiei atât din linia întâi, cât și de acasă, mai multe aplicații și companii au decis să-și ofere serviciile gratuit în următoarele luni, acoperind o gamă largă de activități.

SHARE

Divertisment și Cultură: 

Criza generată de coronavirus a schimbat peisajul pentru iubitorii de cărți, în special pentru fanii librăriilor și ai anticariatelor. Sigur, multe librării oferă servicii online, cu o mulțime de titluri la vânzare și livrare la domiciliu, dar costurile implicate pot avea un impact negativ în bugetele instabile din această perioadă.

Din fericire, există oricând opțiunea cărților electronice și a cărților audio, gratuite de la retaileri, biblioteci locale sau alte site-uri, printre care Audible și Kindle Amazon. 

Audible, cea mai mare platformă de ascultare de cărți audio, vine în ajutorul părinților. Deși aplicația percepe, de obicei, taxe lunare cuprinse între 14,95 și 22,95 USD pentru a accesa biblioteca lor de peste 525.000 de titluri, momentan au făcut disponibile, gratuit, sute dintre cele mai îndrăgite cărți audio pentru cei mici, și nu numai. Audible a anunțat lansarea programului săptămâna aceasta cu promisiunea că „Atâta timp cât școlile sunt închise, noi ținem deschis”. De asemenea, Kindle Amazon oferă două luni gratuite pentru serviciul său ebook nelimitat pentru utilizatori noi, potrivit Business Insider.

De asemenea, populara platformă Scribd oferă biblioteca sa de cărți electronice, cărți audio, articole din reviste și multe altele, gratuit, pentru următoarele 30 de zile. Scribd are, în prezent, online, milioane de titluri și programe disponibile care pot fi accesate direct, prin site sau prin aplicația pentru smartphone.

O mișcare prezentă și în rândul centrelor de cultură din România, la care se alătură Metropolitan Opera din New York, care oferă în fiecare seară spectacole de operă, liv,e gratuit. Spectacolele pot fi transmise pe site-ul Met sau prin aplicațiile Met Opera on Demand pentru Apple, Amazon, dispozitive Roku și televizoare inteligente Samsung.

Good Housekeeping vine în ajutorul vânătorilor de muzee cu o listă de tururi virtuale pe care le poți face direct din pat. Majoritatea muzeelor sunt închise pe perioada pandemiei, dar aceste tururi pot fi un mod distractiv de a petrece timpul din izolare, dar și a de a învăța lucruri noi. Câteva din marele muzee cafe oferă aceste tururi:

În ajutorul muzicienilor vine Fender, care oferă trei luni de lecții de chitară online, gratuit, pentru 100.000 de persoane. Trecerea prin carantina generată de coronavirus va avea, cu siguranță, un efect psihic asupra celor cărora le pasă suficient pentru a rămâne în casă. Fender speră, prin această mișcare, să le înveselească zilele celor izolați. Compania și-a anunțat programul gratuit de lecții de chitară pe Twitter, cu mesajul:

”Cu tot ce se întâmplă în lume, muzica are puterea de a ne conecta. Vrem să ne facem partea noastră în a te ajuta să treci prin această perioadă. Pentru început, oferim 3 luni de lecții gratuite de chitară, bass și ukulele online, primilor 100.000 care se înscriu la Fender Play. Toți vom petrece mai mult timp în interior - așa că la fel de bine putem face zgomot.”

În ajutorul muzicienilor a venit și Bandcamp, care a reușit să obțină peste 4 milioane de dolari pentru muzicieni, într-o singură zi.

Carieră: 

LinkedIn

Ca multe alte site-uri de profil în această perioadă, LinkedIn a înregistrat o creștere majoră în trafic, ca urmare a faptului că oamenii sunt nevoiți să lucreze de acasă, iar mulți și-au pierdut locul de muncă. Pentru a ajuta gestionarea acestei, LinkedIn introduce noi măsuri, astfel că în următoarele trei luni, LinkedIn spune că va furniza gratuit oferte de angajare pentru întreprinderile „esențiale” la nivel mondial - companii din domeniul sănătății, precum și depozitare, supermarket, livrare de mărfuri și nonprofit care lucrează în roluri de asistență sau de ajutor - cu alte cuvinte, cei care furnizează servicii critice de prim rang pentru a menține economia și societatea în mișcare. 

În paralel, LinkedIn va crea o secțiune numită „locuri de muncă urgente” pentru a oferi vizibilitate anumitor oferte. Persoanele ale căror abilități se potrivesc cu cele necesare pentru locurile respective vor vedea ofertele speciale evidențiate. Cei care se optează pentru alertele de locuri de muncă, vor primi la rândul lor alerte în timp real despre lucrările pe măsură ce sunt postate, potrivit Techcrunch.

Anunțurile voluntarilor vor beneficia de un program extins de „Recrutare pentru Bine”, prin care oamenii să poată colabora, mai ușor, cu organizații nonprofit atât ca voluntariat, cât și contracost. De asemenea, cei care fac recrutare vor beneficia de trei luni de acces gratuit la instrumentele de profil pentru a afla unde sunt cel mai bine plasate anunțurile, în jurul tendințelor, și multe altele.

Noile inițiative vin pentru a susține modul în care companiile caută să ofere orice fel de asistență este nevoie, în mijlocul pandemiei de coronavirus.

Novoresume

În ajutorul celor care își caută un loc de muncă vine și Novoresume, o platformă web cu ajutorul căreia utilizatorii îşi pot crea cu uşurinţă CV-ul sau scrisorile de intenţie, având la dispoziţie o serie de şabloane, inclusiv în funcţie de etapa carierei în care se află.

„Guvernele din întreaga lume se străduiesc să reducă răspândirea virusului la un nivel în care sistemele de sănătate locale au o șansă. Totuși, mii și mii își vor pierde inevitabil locurile de muncă din cauza blocajului. Au apărut nenumărate solicitări din partea persoanelor afectate de acest focar - Am ascultat”, transmite compania. 

Novoresume oferă o lună de abonament premium, gratuit, pentru toți utilizatorii existenți și noi, în care aceștia au acces la gama completă de șabloane, inclusiv scrisori de intenție și CV-uri de până la 3 pagini. De asemenea, utilizatorii pot personaliza design-ul și crea mai multe versiuni ale CV-ului. Oferta Novoresume expiră pe 10 aprilie.

 

Sănătate și Sport:

Headspace, un serviciu de meditație ghidată, oferă meditații gratuite prin aplicația sa. Programele gratuite includ meditații, exerciții de somn și mișcare și pot fi găsite în colecția „Vremea furtunii” din aplicație. Crearea unui cont Headspace este, de asemenea, gratuit.

Core Power Yoga, un lant popular de studio de yoga, oferă în prezent cursuri online gratuite prin intermediul platformei Core Power Yoga On Demand. Cursurile sunt preînregistrate și variază de la 30 de minute până la o oră. Studioul oferă, de asemenea, practici de respirație ghidate online și meditații.

Nike Training Club a făcut toate antrenamentele Premium disponibile, gratuit, pe termen nedefinit. Atât utilizatorii actuali cât și cei noi se pot bucura de antrenamente, programe și sfaturi de la experți, cu privire la nutriție, somn și multe altele.

„La Nike, lumea noastră este sportul, dar sportul nu este întreaga noastră lume. Evoluăm pe măsură ce lumea evoluează și vrem să te ajutăm să rămâi sănătos și activ, deoarece acum, mai mult decât oricând, este unul dintre cele mai importante lucruri pentru noi toți.”, susține compania. 

Puteți descărca aplicația Nike Training Club din App Store.

Peloton, este un program popular de antrenament și ciclism intern, care oferă noilor clienți 90 de zile de abonament, gratuit, prin intermediul aplicației. Programul gratuit include yoga, meditație, antrenament de forță, ciclism, alergare și multe altele. Un card de credit este necesar pentru a te înscrie, dar Peloton spune că le va aminti utilizatorilor cu trei zile înainte de încheierea termenului, astfel încât aceștia să nu fie taxați, accidental.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te