Fotbalist de geniu la Steaua, „săgeată” în Mexic pentru interlopul oltean Rechinu. A mituit poliția

DE Alin Crișan | Actualizat: 17.11.2022 - 18:39
Claudiu Răducanu - Foto: Prosport

Claudiu Răducanu a ajuns la 45 de ani și s-a retras din fotbal în urmă cu aproape zece ani, însă a rămas în istorie atât datorită golurilor importante marcate în cariera sa, cât și a declarațiilor controversate.

SHARE

Claudiu Răducanu a fost unul dintre cei mai importanți golgheteri ai FCSB-ului (n.r.- Steaua la acea vreme) din secolul 21, însă a rămas în folclorul fotbalului românesc datorită declarațiilor sale și a poveștilor amuzante care-l au drept protagonist.

Claudiu a jucat pentru Steaua dar și pentru un nume important din Spania - Espanyol. Are 2 prezența la națională.

Citește și: Isprăvile fotbaliștilor români în străinătate: Furt, trafic de cocaină, bani falși, carduri clonate

De la ”mutatul într-un blocnotes” până la episodul cu carduri clonate în Mexic, Claudiu Răducanu este unul dintre cele mai savuroase personaje din fotbalul autohton. 

Prins clonând carduri în Mexic 

În 2014, rămas fără bani, fostul fotbalist Claudiu Răducanu, zis și „Blocnotes”, a ajuns în Mexic prin intermediul unor cunoscuți care aveau legături cu interlopul oltean„Rechinu” și care căutau să recruteze așa zile „săgeți”, care să facă cea mai riscantă parte a muncii, adică să scotă banii de la bancomat.

Florian Tudor, zis Rechinu, capul mafiei române din Mexic a fost arestat, în mai anul trecut, la solicitarea autorităților române. Cu Rechinu la pușcărie, mafia românescă începe să fie atacată pentru a fi scoasă din jos.

Citește și: Mafia românească, lovită. Interlopul oltean Rechinu, roagă președintele Mexicului: Ajută-mi copilul

Citește și: FOTO Lidia Buble a primit un an de închisoare după ce a mituit doi agenți de poliție

Originar din Craiova, ca și românul care dirija deja afacerile de acest gen, Răducanu nu a apucat, însă, să câștige prea mult. Fostul fotbalist a fost prins repede de polițiștii mexicani după ce reușise să scoată, de la un bancomat, 5.000 de pesos, adică undeva în jur de 300 de euro. 

El a încercat să-i mituiască pe anchetatorii mexicani, astfel că, pe lângă folosirea de carduri clonate, acesta s-a ales și cu o acuzație de dare de mită

Din fericire, șederea sa într-o închisoare din Mexic nu a durat prea mult, deoarece și-a putut plăti cauțiunea, în valoare de 1000 de euro, și a fost eliberat.

Citește și: Ministrul Boloș anunță măsuri pentru simplificarea procesului de accesare a fondurilor europene

Claudiu Răducanu a fugit cu două genți, prin pădure, cu direcția Spania: ”Erau urși pe acolo”

Adrian Pitu, fostul său coleg din Ghencea, a relatat cum, în timpul unui cantonament la Forban, Claudiu Răducanu și-a luat două genți și a fugit prin zăpadă, prin pădure, cu direcția Spania, crezând că ”militarii” nu-i vor permite să plece la Espanyol.

Citește și: CNCD condamnă declaraţiile lui Viktor Orban de la Tuşnad şi trimite dosarul autorităţilor maghiare

”Eram la Forban. Polițaiul ne dăduse 15 kilometri alergare, de la Forban până jos, la Predeal. Alergam până jos și înapoi, 15 kilometri. Înnebuneai! Am ajuns, am făcut duș, iar Claudiu nu mai era la masă.

Fugise prin pădure, prin zăpadă, cu două genți. Erau urși pe acolo! A fugit în Spania. Putea să zică, i-ar fi trimis o mașină, dar el a crezut că nu îl lasă. Râdeam și noi”, a spus Adrian Pitu.

În cele din urmă, Claudiu Răducanu a plecat la Espanyol, dar după doar o jumătate de an a fost împrumutat în Germania, la Arminia Bielefeld.

Povești nemuritoare, cu Claudiu Răducanu

"Îmi aduc aminte că și-a luat o dată un TT. Îi zice Aliuță: 'Bă, tu n-ai carnet!'. La care el răspunde: 'Ce dacă, e automată!'. 'Așa da, tată, dacă e automată merge'.

Citește și: Soțul unei cântărețe din România s-a sinucis: „Nu a suportat că am plecat cu copiii.” Avea 38 de ani

Am intrat în mașină la maseur, eram eu, Marian și Claudiu. Vede magazia de CD-uri în torpedou. Zice: 'Băi, eu o am în portbagaj'. El credea că vin automat pe undeva. A doua zi, mutase și el magazia în torpedou", a declarat același Adrian Pitu.

Ce face acum fostul fotbalist 

De când s-a retras din fotbal și până în 2019 Claudiu Răducanu a avut o viață tumultuoasă, însă de aproape trei ani pare că lucrurile s-au mai așezat, după ce și-a cunoscut actuala soție. 

Citește și: Destinul crunt al Iuliei Hașdeu, copilul fenomen: Studia la Sorbona la 16 ani, răpusă de TBC la 19

Claudiu Răducanu locuiește în Craiova și, conform unui articol publicat de Impact, ar fi profesor de sport. Dacă în urmă cu trei ani era căzut din toate punctele de vedere, inclusiv financiar, viața lui Răducanu a revenit la normal.

Are liniște sufletească și chiar a rămas în relații bune cu toată lumea de la FCSB, inclusiv cu Gigi Becali despre care avea doar cuvinte de laudă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te