FOTO Care sunt cele mai frumoase țări din lume. Una este considerată de români un Paradis

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 09.10.2023 - 11:31
Maldive Foto: pixabay.com
Japonia Foto: Pexels.com
Grecia Foto: Pexels.com
Italia Foto: Unsplash.com
Franța Foto: Pixabay.com
Indonezia Foto: Pexels.com
Maldive Foto: Pixabay.com
Tailanda Foto: Unsplash.com

Fiecare om de pe planetă crede că țara lui este cea mai frumoasă. Însă când vizitează și alte locuri își schimbă părereile. Sunt locuri de pe planetă care însumează toate calitățile unui loc ideal. Iată o listă cu cele mai frumoase țări de pe glob.

SHARE

Printre cele mai frumoase țări se află Grecia pe care românii o vizitează des și despre care mulți spun că este un paradis la vacanțelor.

Când există 193 de țări foarte diferite, pare aproape imposibil să restrângi o listă cu cele mai frumoase locuri din lume. 

Fiecare țară are ceva unic și de-a dreptul uimitor de oferit, de la arhitectura sa intrigantă și peisajele colorate până la istorii complexe și tradiții de secole.

Care sunt cele mai frumoase 20 de țări din lume. Una este foarte iubită de români

 Bineînțeles, există oameni din inima fiecărei națiuni care își fac patriile să se deosebească de restul. Lista care urmează include țări care oferă o gamă impresionantă de minuni naturale aflate într-o simbioză perfectă cu operele create de om. 

Toți fac eforturi să păstreze structurile istorice și practicile artistice, în timp ce fac loc noilor tehnologii pentru a ajuta la îmbunătățirea națiunii lor.

De la munții falnici din Oman până la coasta de nisip alb a Thailandei , acestea sunt cele mai frumoase țări din lume pe care ar trebui să le vizitați în timpul vieții, potrivit veranda.com.

Lista celor mai frumoase țări din lume

Maldive. Când îți imaginezi paradisul perfect pe plajă, probabil că îți vin în minte apele turcoaz și plajele strălucitoare cu nisip alb, precum cele pe care le găsești în Maldive.

Maldive definește ce ar trebui să fie o evadare îndepărtată, cu plajele sale cu nisip alb, stațiunile de talie mondială și pădurile pline de palmieri. 

Tradițiile arhipelagului din Oceanul Indian sunt influențate de multe dintre țările vecine, creând o cultură cu mai multe fațete, spre deosebire de oriunde altundeva în lume. În plus, sub suprafața apei acvamarin se află un ecosistem înfloritor de recife de corali colorate și viață de mare unică, care poate fi găsită doar în jurul insulelor.

Maldive Foto: Pixabay.com

Costa Rica. Costa Rica găzduiește aproximativ o jumătate de milion de specii pe văile sale încețoșate ale râurilor, plajele idilice și pajiștile rare. Aproape un sfert din terenul său este protejat de mediu, permițând florei și faunei native să prospere și să creeze o zonă naturală uluitoare. 

Dincolo de peisajul său, țara din America Centrală găzduiește și numeroase spa-uri și restaurante de cinci stele care îi ajută pe vizitatori să-și încheie ziua de aventură într-o notă relaxantă.

Citește și: Locul din România inclus de CNN într-un top al celor mai frumoase locații din Europa: De poveste

Tanzania. O altă destinație populară de călătorie, Tanzania. Bogăția naturală găsită în Tanzania este aproape de nedescris. Peste un milion de gnu face Marea Migrație peste Serengeti, o câmpie protejată din partea de nord a țării, într-un fenomen care se întâmplă o dată pe an. 

Rinocerii și zebrele se amestecă în câmpiile cu iarbă scurtă ale craterului Ngorongoro. Și, coasta Tanzaniei, orientată spre Oceanul Indian, oferă plaje strălucitoare cu nisip alb și vederi senine.

Țara ”tuturor posibilităților”

Statele Unite ale Americii. Statele Unite oferă o gamă largă de peisaje pitorești. De la munții acoperiți cu zăpadă din Parcul Național Mount Rainer până la coasta luxuriantă Napali din Hawaii, există frumusețe naturală găsită în aproape fiecare colț al țării. Chiar și orașele, atât mari cât și mici, găzduiesc unele dintre cele mai magnifice exemple de arhitectură istorică și modernă din lume.

Peru. Mulți au auzit despre ruinele monumentale incași de la Machu Picchu, dar consideră că doar fâșia minunilor pe care Peru le are de oferit. 

În inima deșertului Ica se află oaza pitorească Huacachina, unde oaspeții pot explora dunele învecinate din spatele stabilindu-se în micul sat noaptea.

Citește și: Care e locul din România aflat între cele mai frumoase 20 din Europa. E cel mai bine păstrat secret

Nu prea departe de vârful verde al Machu Picchu se află muntele de culoarea curcubeului, Vinicunca. Iar o călătorie în Peru nu este completă fără o excursie la Lima, capitala țării plină de arhitectură din epoca colonială și multă artă precolumbiană.

Japonia. Nicio țară nu echilibrează emoția orașului cu liniștea naturii la fel de perfect ca Japonia. Florile parfumate de cireș și pădurea de bambus Arashiyama oferă refugiu în Kyoto, în timp ce noaptea orașul prinde viață cu oameni strânși în restaurante pentru a încerca capodoperele culinare. 

Altare și temple vechi de secole, răspândite în toată țara, oferă lecții despre trecutul națiunii. Între timp, Tokyo continuă să se dovedească a fi lider în inovație.

Japonia Foto: Pexels.com

Islanda. Peșteri de gheață subterane, vulcani falnici și plaje cu nisip negru - Islanda are unele dintre cele mai unice peisaje de pe planetă. Reykjavik servește ca o platformă de aterizare idilică cu priveliștile sale pitorești ale Lagunei Albastre, un muzeu de artă impresionant dedicat creatorilor islandezi și o scenă culinară în plină dezvoltare. 

La doar 30 de minute în afara orașului se află izvoarele termale luxoase și văile ghețarilor. Pentru o gustare completă a ceea ce are de oferit Islanda, faceți o excursie pe șoseaua de centură, care se întinde pe 828 de mile în jurul coastei insulei.

Citește și: Care e cea mai frumoasă limbă din lume. Se înrudește cu româna. Mulți conaționali o vorbesc

Kenya. Națiunea din Africa de Est și-a câștigat o reputație în întreaga lume pentru pajiștile sale întinse din savană și pentru fauna sălbatică diversă. Cu toate acestea, frumusețea naturală a Keniei nu se termină aici. 

Veți găsi lacuri glaciare la poalele Muntelui Kenya, păduri indigene luxuriante la Complexul Forestier Mau și ape albastre uimitoare de pe coastă.

Cel mai populat oraș al țării, Nairobi, este avanpostul pentru nenumărați artizani de la prelucrarea lemnului și țesătorii de la Masai Market până la producătorii de sticlă pricepuți care pun Kitengela Hot Glass pe scena de proiectare globală.

Thailanda. Pe cele aproape 1.430 de insule ale sale, Thailanda prezintă o gamă largă de atracții, de la orașul plin de viață Bangkok până la țărmurile de mangrove și pădurea luxuriantă din Koh Kood. 

Templele de aur din Chiang Mai, piețele pline de viață și scena culinară în devenire îmbină fiorul unui oraș modern cu farmecul și importanța istorică, perfect pentru acei locuitori ai orașului.

Acele plaje de vis cu nisip alb, cu ape cristaline și formațiuni geometrice de stâncă pot fi găsite de-a lungul coastei curbate a provinciei Krabi. Capitala înfloritoare a țării oferă un gust atât din bucătăria autentică thailandeză, cât și din creații experimentale la restaurantele și vânzătorii săi premiați.

Thailanda Foto: Unsplash.com

Citește și: Care sunt cele mai frumoase 5 femei din lume. Cercetătorii spun că proporțiile lor sunt divine

Namibia. Cu dune de nisip chihlimbar, pajiști aurii nesfârșite și lagune albastru smarald, frumusețea naturală vastă a Namibiei este de neegalat. Deșertul Namib (cel mai vechi din lume) se întinde pe mai mult de 1.200 de mile, cu văi uimitoare cu copaci morți la Sossusvlei și dune de nisip care duc la Sandwich Harbour. 

O abundență de animale sălbatice prosperă în savane și în zonele umede din Caprivi Strip din Nambia. Pe platoul Khomas Hochland, Rezervația Zannier de la N/a'an ku sê servește ca habitat natural pentru sute de animale rănite și întâmpină oaspeții să învețe despre conservare în timp ce stau la cabana rezervației, Omaanda .

Țara unde își petrec vacanțele foarte mulți români

Grecia. Capricios și mirare cântă prin insulele și insulițele pitorești ale Greciei . Templele și ruinele antice ale Atenei și cupolele albastre emblematice și fațadele văruite în alb din Oia sunt atracții care nu pot rata pentru mulți călători. 

Cu toate acestea, adevărata magie a Greciei constă în bântuie ciudate ale insulelor mai puțin cunoscute, cum ar fi băile termale din Evia și expozițiile de artă din Nisyros. Nicio excursie în țara mediteraneană nu este completă fără o oprire la Naxos pentru fructe de mare proaspete.

Grecia Foto: Pexels.com

Noua Zeelandă. De la 14.000 de mile de țărmuri avântate până la lacurile sale turcoaz care străbat munți, Noua Zeelandă se mândrește cu unele dintre cele mai interesante peisaje din lume. 

Lacul Tekapo poate fi doar unul dintre cele mai colorate locuri din lume, cu ape glaciare albastre strălucitoare și câmpuri nesfârșite de lupini roz și violet. Noua Zeelandă este plină de o multitudine de galerii și muzee care contribuie la identitatea culturală și artistică a țării.

Muzeul Noii Zeelande Te Papa Tongarewa evidențiază istoria bogată a poporului maori și importanța acestora pentru identitatea națională a Noii Zeelande.

Chile. Datorită formei sale lungi și înguste, Chile se întinde pe o gamă incredibil de variată de terenuri și clime, cum ar fi fiordurile glaciare din Patagonia și podgoriile ondulate din Valea Elqui a țării. 

Parcul Național Lauca servește drept rezervație a biosferei pentru alpaca, pume, flamingo și vulpi, care se plimbă liber pe 303.342 de acri din Anzi. De asemenea, găzduiește lacul Chungará, unde se crede că aproximativ 130 de specii de animale trăiesc împreună cu o floră rară. 

În timp ce animatul Santiago este cel mai cunoscut oraș al țării, bijuteria de coastă Valparaíso este plină de fericire boemă și creativitate pe care nu o vei găsi nicăieri.

Italia. Lăudat pentru bucătăria sa delicioasă, satele pitorești pastelate și aprecierea de durată pentru arte, este greu de știut de unde să începi când vorbim despre Italia și frumusețea ei. 

Pentru locuitorii orașului și pasionații de istorie, Roma este locul de naștere al civilizației occidentale, cu numeroase situri antice de descoperit. Satul Vernazza din Cinque Terre cheamă romanticii să se plimbe pe străzile de culoarea bomboanelor înainte de a se instala în port. 

Și nicio vacanță în Italia nu este completă fără o excursie de o zi în țara vinicolă toscană, unde podgoriile se întind cât de departe vede cu ochii.

Italia Foto: Unsplash.com

Vietnam. Orașele în continuă evoluție ale Vietnamului, munții de verde aparent nesfârșit și liniile de coastă idilice l-au adus în fruntea listei tuturor călătorilor în ultimii ani. Templele sale uimitoare și siturile de patrimoniu - Cetatea Imperială din Thang Long, Complexul de Monumente Hué și multe altele - scot o lumină asupra istoriei complexe și a semnificației culturale a acestei țări asiatice.

 Orașele în creștere Hanoi și Ho Chi Minh City arată cum țara devine rapid o capitală pentru stil și design. Una dintre bijuteriile naturale ale Vietnamului este Golful Ha Long, care constă din 1.600 de insule și insulițe cu stâlpi de calcar spectaculoși și grote erodate de valuri.

Elveția. Privită adesea ca un tărâm al minunilor de iarnă, Elveția atrage vizitatori de secole pentru munții săi pudrați și aerul curat și curat. Pasionații de schi se îngrămădesc adesea în satele pitorești, cum ar fi Zermatt ascuns din Alpii elvețieni, pentru a merge pe pârtii și a admira priveliștile. 

Cu toate acestea, Elveția este la fel de uimitoare în lunile mai calde, cu forje luxuriante de vale și lacuri de smarald. Țara are, de asemenea, unele dintre cele mai impresionante exemple de arhitectură medievală și renascentistă găsite în orașul vechi Berna.

Canada. Fiind a doua țară ca mărime din lume, Canada se prezintă drept unul dintre cele mai diverse locuri de pe planetă, atât din punct de vedere cultural, cât și din punct de vedere al mediului. 

Coasta înverzită și stâncile Golfului Fundy fac din acesta o atracție naturală unică în partea de est a țării. Mergeți în provincia francofonă Quebec, unde orașe precum Montréal și Québec City întruchipează farmecul Europei. 

În partea de vest a țării, orașul senin Banff din Alberta oferă vederi de neegalat asupra Munților Stâncoși Canadieni și a apelor de smarald ale Lacului Louise.

Oman. La prima gândire, s-ar putea crede că Oman ar putea avea doar terenuri asemănătoare deșertului datorită locației sale în Peninsula Arabică. Cu toate acestea, această națiune navigatoare are un pic de toate, de la munți falnici și coaste nisipoase până la centre ale orașelor uimitoare. 

Amestec tradițional și contemporan din orașul de coastă Muscat, care găzduiește una dintre cele mai renumite capodopere ale arhitecturii islamice, Marea Moschee Sultan Qaboos .

Aici, în capitala țării, veți găsi, de asemenea, o scenă alimentară în ascensiune care reinterpretează bucătăria tradițională omană. Ieșiți din oraș spre munții Jabal Akhdar pentru traseele de drumeții parfumate, pline de măslini verzi și caisi.

Cele mai bune scoruri

Cu toate acestea, sunt alte topuri care răstoarnă un pic acest top. În cazul celui citat de Forbes, Pe locul întâi se află Indonezia, această țară obținând ceal mai mare scor.

1. Indonezia - Scor frumusețe naturală 7,77 /10

Luând coroana ca acasă cele mai naturale locuri de frumusețe la 100.000 de kilometri pătrați este Indonezia, care găzduiește peste 17.000 de insule incredibile, ceea ce înseamnă că are peste 50.000 km de coastă.

Și chiar lângă țărmurile acestor insule, veți găsi peste 50.000 de kilometri pătrați de recif de corali, plin de viață, dintre care multe pot fi explorate din populara provincie Bali.

Unele dintre cele mai populare atracții naturale ale Indoneziei includ pădurile tropicale de pe Sumatra și Kalimantan (inclusiv o rezervație de urangutani) și o serie de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, cum ar fi Parcul Național Komodo.

Indonezia Foto: Pexels.com

2. Noua Zeelandă - Scor frumusețe naturală 7,27 /10

Noua Zeelandă găzduiește dealuri ondulate, vârfuri muntoase ascuțite (inclusiv Alpii de Sud) și o serie de vulcani activi. 

Țara are, de asemenea, un număr mare de ghețari, cu puțin peste 5.000 la 100.000 de kilometri pătrați și o coastă lungă de peste 15.000 de kilometri pătrați.

Cu un peisaj foarte divers, mii de oameni se îngrămădesc în Noua Zeelandă pentru a degusta minunile sale naturale pentru ei înșiși. 

De fapt, multe filme și emisiuni TV l-au ales ca loc de filmare pentru a înlocui locații fantastice, cum ar fi Pământul de Mijloc al Stăpânului Inelelor .

3. Columbia - Scor frumusețe naturală 7,16 /10

Columbia se află pe locul trei și, la fel ca Indonezia și Noua Zeelandă, se bucură de o coastă lungă de-a lungul țărmurilor Caraibelor.

Cu toate acestea, are și un peisaj foarte variat, de la munții Anzi până la pădurile tropicale amazoniene și are scoruri foarte bune pentru faptul că găzduiește 500.000 de kilometri pătrați de pădure tropicală.

  1. Indonezia
  2. Noua Zeelandă
  3. Columbia
  4. Tanzania
  5. Mexic
  6. Kenya
  7. India
  8. Franţa

Franța Foto: Pixabay

  1. Papua Noua Guinee
  2. Comore
  3. Ecuador
  4. Statele Unite
  5. Vanuatu
  6. Japonia
  7. Insulele Solomon
  8. Italia
  9. Filipine
  10. Peru
  11. Australia
  12. Costa Rica
  13. Norvegia
  14. Argentina
  15. Grenada
  16. Malaezia
  17. Tonga
  18. Iranul
  19. Saint Vincent și Grenadinele
  20. Saint Kitts & Nevis
  21. Chile
  22. China
  23. Samoa
  24. Bolivia
  25. Nicaragua
  26. Eritreea
  27. Jamaica
  28. capul Verde
  29. Grecia
  30. Tailanda
  31. Venezuela
  32. El Salvador
  33. Myanmar
  34. Uganda
  35. Islanda
  36. Rusia
  37. Republica Dominicană
  38. Elveţia
  39. Insulele Mariane de Nord
  40. Haiti
  41. Panama
  42. Suedia

„Deși frumusețea este în cele din urmă subiectivă, este clar că aceste țări au multe de oferit vizitatorilor, fie că preferați să vă aventurați în munți sau să vă relaxați pe coastă”, spune Sal Haqqi, editor de finanțe personale la money.co.uk.

Pentru români, de exemplu, România este cea mai frumoasă țară din lume. Și probabil că astfel crede fiecare cetățean al lumii despre propria țară. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te