Bunică, îndepărtată de familie pentru că s-a angajat la o școală. Voia o aniversare ca în povești!

DE Elena Petrescu | Actualizat: 07.08.2024 - 20:42
Bătrână, batjocorită de propria familie pentru că s-a angajat femeie de serviciu la o școală, pentru câțiva bănuți în plus - Foto: Pixabay(imagine cu rol ilustrativ)

Bătrână, batjocorită de propria familie pentru că s-a angajat femeie de serviciu la o școală, pentru câțiva bănuți în plus.

SHARE

Bătrână, batjocorită de propria familie pentru că s-a angajat femeie de serviciu la o școală, pentru câțiva bănuți în plus.

Bunica Elena și-a amintit că se apropia cea de-a 82-a aniversare a ei. Așa că a decis să își organizeze o petrecere frumoasă în aer liber, în parc. Dar nu avea suficienți bani pentru a duce până la capăt această idee.

Bătrână, batjocorită de propria familie pentru că s-a angajat femeie de serviciu la o școală, pentru câțiva bănuți în plus

Elena nu a vrut să le ceară bani fiului ei Cristian sau fiicei ei Ela, deoarece nu i se părea normal să îi împovăreze cu cheltuieli nedorite.

Așa că a decis să își caute un loc de muncă... După mai multe tentative nereușite de angajare, directorul unei școli din cartier a fost impresionat de povestea ei și a angajat-o ca femeie de serviciu.

Era singurul post disponibil, iar bunicii i-a fost repartizat un etaj, unde care să măture și să dea cu mopul.
Elena a fost încântată, gândindu-se că în două luni va economisi destui bani pentru petrecere.

După moartea soțului ei, în urmă cu 20 de ani, locuia singură în căsuța ei, la o stradă distanță de fiul și fiica ei, așa că, de fiecare dată când Cristian își vedea mama ieșind din casă când nu ar fi avut de ce, începea să devină curios.

Citește și: Fiica mea, 18 ani, mi-a zis că se mărită cu un bărbat de 60 de ani. Ce am aflat despre el e oribil

"Mamă, unde te duci? Nu trebuia să te odihnești? Ai spus că te dor picioarele", a întrebat-o el pe Elena după ce a văzut-o ieșind într-o zi. Pentru că voia să facă o surpriză tuturor, Elena l-a mințit pe Cristian.
"Fiule, sunt bine. Am vrut doar să merg la o plimbare în parc", a mințit ea. Cristian a crezut-o.

Elena a muncit pentru a câștiga suficienți bani pentru petrecere. Spre deosebire de ceilalți angajați ai școlii, care erau plătiți lunar, ea primea un salariu săptămânal.

Școala pusese la concurs un post de îngrijitor și dorea să o păstreze pe Elena ca suplinitoare până la angajarea unui îngrijitor cu normă întreagă.

Pentru următoarele două luni, bunica a muncit din greu pentru a economisi bani. Era fericită să o facă și nu s-a plâns niciodată de nimic.

Într-o zi, a observat o agitație neobișnuită pe coridor. Se anunțase balul de final de an al școlii pentru elevii din ultimul an.

Elena nu știa că Alina era elevă în ultimul an acolo și urma să participe la eveniment. Fata era în vacanță și tocmai se întorsese la școală, fără să știe că bunica ei era femeie de serviciu acolo.

Puțin mai târziu, Alina a sosit cu tatăl și mătușa ei. Ea a auzit că o parte din elevi făceau mișto de o bătrână și s-a dus să vadă mai de aproape ce se întâmplă.

"Bunico?!" a strigat Alina, atunci când s-a apropiat și a recunoscut-o pe Elena.
"Ce faci aici și de ce ții în mână un mop?"

Copiii din jur au izbucnit în râs și au început să le tachineze pe Alina și pe bunica ei.

"Hei, uite, bunica viitoarei noastre regine a balului este femeie de serviciu în școala noastră", a spus cineva.

"În niciun caz, frate... nu dansez cu nepoata unui om de serviciu!", a adăugat un alt băiat.

Alina a fost extrem de stânjenită ân acel moment. A alergat în lacrimi la tatăl ei, care tocmai se pregătea să plece acasă. "Tată, hai să mergem acasă... Nu vreau să mai fiu aici nici măcar un minut", a plâns ea.

Cristian și sora lui erau șocați. "C-ce s-a întâmplat, dragă?", a întrebat el. "Te pregăteai pentru acest eveniment de luni de zile. De ce plângi?", a întrebat tatăl.

A auzit un hohot de râs venind de pe coridor și, înainte să iasă să verifice, a văzut o siluetă slabă apropiindu-se de el, cu un mop în mână.

"MAMĂ???" a strigat Cristian. "Ce faci în uniforma aia? Lasă chestia aia jos. Pune-o jos și stai acolo. Nu te apropia de noi."

"A luat-o razna?" a adăugat Ela. "Mamă, ce este în neregulă cu tine?"

Elena a fost profund rănită după ce a auzit cuvintele copiilor ei. "Dar, dragii mei, eu am încercat doar să economisesc bani pentru...."

Cristian era extrem de furios. "Taci din gură, mamă! Stai acolo și nu vorbi. Trebuia să ne spui că lucrezi aici. De ce era nevoie să lucrezi ca femeie de serviciu? Ești o rușine pentru noi. Să nu mai vorbești cu mine!"

Cei trei au plecat enervați în mașină, lăsând-o pe Elena cu inima frântă și fără cuvinte.

În adâncul sufletului ei, spera că fiul ei o va ierta și va înțelege dacă îi va explica.

Elena și-a luat ultimul salariu și a renunțat la slujbă. Din moment ce economisise suficienți bani pentru a organiza petrecerea, nu a vrut să mai lucreze.

"Ajunge, mamă...Nu vreau să vii din nou și să o rănești și mai mult pe fiica mea. Este deja dezamăgită de ceea ce s-a întâmplat ieri și nu vreau să mai adaugi și tu ceva", i-a spus, plin de nervi, Cristian, când s-a dus pe la ei.

"Dar fiule, am venit să vă invit pe toți la cea de-a 82-a aniversare a mea, mâine", a spus Elena în lacrimi.
"Am aranjat o mică petrecere în zona noastră preferată din parc... Vă aștept la 9 dimineața... Vă rog să nu mă dezamăgiți", a spus ea cu lacrimi în ochi și a plecat.

Citește și: O casieriță agresivă m-a jignit pentru că sunt bătrână și săracă. O clipă mai târziu, karma a lovit

A doua zi, de ziua ei, Elena s-a dus în parc și a găsit un loc luminos și curat pe iarbă. A cărat coșuri de mâncare grele și păturici.

Elena a așteptat o oră, uitându-se în jur după fiul ei și familia lui, dar aceștia nu au apărut. Biata Elena avea ochii ațintiți pe intrarea principală a parcului. Era deja ora 14, iar ea își aștepta familia sub soarele arzător de peste cinci ore.

"Te rog, Iisuse, fă-i să vină", se ruga ea cu lacrimi în ochi, cu ochii ațintiți asupra intrării.
Câteva clipe mai târziu, a văzut niște silute apropiindu-se și a alergat la ei cât de repede au putut-o duce picioarele ei fragile.

"Cristian? Tu ești?", a întrebat nerăbdătoare bunica, întinzând mâna spre umărul străinului. "Alina, draga mea. Știam că nu o vei dezamăgi pe bunica ta."

Ea a alergat după ei pentru a-i îmbrățișa, dar a fost puternic dezamăgită. Nu erau Cristian și Alina.

"Îmi... îmi pare atât de rău. Am crezut că sunteți fiul și nepoata mea", s-a scuzat ea și s-a întors în lacrimi.

Elena a mai așteptat câteva minute înainte de a începe să-și împacheteze lucrurile. A cărat totul și s-a îndreptat spre casa fiului ei, sperând să sărbătorească în casa lui.

Cu inima strânsă, era pe punctul de a întinde mâna spre sonerie când ușa s-a deschis scârțâind, cu Cristian de cealaltă parte.

"Fiule, te-am așteptat foarte mult timp", a șoptit ea, uitându-se la Cristian. Dar el a ignorat-o și a plecat.

"Nu vrei să mă ierți? Am vrut să o surprind pe nepoata mea cu tortul ei preferat de ziua mea. Am făcut, de asemenea, șnițele și plăcinta ta preferată.

Am vrut să organizez această petrecere pe cont propriu, de aceea am lucrat ca îngrijitor la școală. Îmi pare rău, fiule. Ar fi trebuit să-ți spun mai devreme".

Cristian era încă furios pe mama lui. Nu era pregătit să o asculte în continuare.

"Din cauza ta, balul Alinei a fost distrus. Doar din cauza a ceea ce ai făcut tu, mamă. Cum poți să-mi ceri cu ușurință să te iert pentru că i-ai stricat fericirea fiicei mele?"

"De ce mai vorbești cu ea?" a bombănit Ela. "Mamă, te rog să pleci. Ești o rușine pentru noi. Te rog să nu vii aici până nu te chemăm".

Alina i-a auzit pe tatăl și mătușa ei țipând la Elena și s-a repezit afară.

"Ajunge! Încetați, amândoi!", a strigat ea și și-a îmbrățișat bunica.

"Nu mai țipați la bunica. Băieții ăia erau niște monștri care nu știau cum să se poarte cu o doamnă ân vârstă. Tu nu ești cu nimic diferit de ei dacă nu știi cum să te porți cu mama ta!"
Cristian și Ela au fost șocați de cuvintele fetei.

"Bunico, mi-a fost atât de dor de tine! Am venit ieri la tine acasă să-mi cer scuze, dar era încuiată ușa.
Am încercat să te sun, dar ți-ai uitat telefonul în casa noastră", a strigat Alina.

"Haide, să plecăm. Nu vreau să mai stau un minut aici... Și tată, nu mă suna.

Nu vreau să vorbesc cu tine și nici să te mai văd. Te urăsc pentru că ai rănit-o pe bunica. Ea este mai prețioasă decât toți banii pe care îi ai. Putem câștiga înapoi reputația, dar nu putem câștiga din nou o bunică atât de iubitoare."

În acest moment, Cristian și-a dat seama de greșeala sa. Nu era pregătit să își lase fiica să plece. În plus, se simțea rușinat de el însuși pentru că o rănise pe biata lui mamă, în loc să aprecieze eforturile pe care le făcuse pentru a-i face fiica fericită.

Cristian a alergat după mama și fiica lui și le-a îmbrățișat.

A izbucnit în lacrimi și a implorat-o pe Elena pentru iertare. "Îmi pare rău, mamă. M-am lăsat dus de val de încercarea de a-mi menține reputația în societate.
Ar fi trebuit să-mi dau seama că nicio slujbă nu este mare sau mică, curată sau murdară. Îmi pare rău", a plâns Cristian.

"Te rog să ne ierți, mamă", a spus și Ela la rândul ei. Elena i-a îmbrățișat și a fost emoționată până la lacrimi. Alina a dus coșurile cu mâncare înăuntru și a pregătit ce avea mai bun și mai frumos totul pentru ziua de naștere a bunicii sale.

În timp ce Elena sufla în tortul ei aniversar, familia a făcut fotografii, în timp ce casa lor răsuna de râsete.
De ar avea mai mulți oameni în vârstă acest noroc, ce frumos ar fi!

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te