Alimentul pe care să-l mănânci zilnic pentru a preveni îmbătrânirea. 100 g costă doar 4 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.04.2024 - 15:16
Alimentul pe care să-l mănânci zilnic pentru a prevenii îmbătrânirea. 100 g costă doar 4 lei - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Alimentul pe care să-l mănânci zilnic pentru a preveni îmbătrânirea. 100 g costă doar 4 lei. Iată cum te ajută și ce beneficii are produsul dacă îl consumi zilnic.

SHARE

Alimentul pe care să-l mănânci zilnic pentru a preveni îmbătrânirea. 100 g costă doar 4 lei. Iată cum te ajută și ce beneficii are produsul dacă îl consumi zilnic.

Alimentul care previne îmbătrânirea

Nucile ar trebui să fie prezente cât mai des în dieta de zi cu zi, deoarece consumul lor aduce multe beneficii pentru sănătate. Acestea conțin o mulțime de minerale și vitamine care contribuie la stimularea memoriei, creșterea nivelului de energie și combaterea stresului.

Citește și: Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei

Nucile oferă o cantitate semnificativă de antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative, precum și la prevenirea îmbătrânirii precoce.

De asemenea, nucile sunt cunoscute ca fiind o sursă bogată de proteine, vitamine din complexul B, vitamina A, dar și de lecitină și Omega-3. Acizii grași polinesaturați care se găsesc în nuci ajută la reducerea colesterolului rău LDL și a trigliceridelor. 

La fel ca multe alimente vegetale, nucile conțin puțin sodiu, dar sunt bogate în potasiu, magneziu și calciu. Aceste trei minerale sunt implicate în multe aspecte ale metabolismului celular și ale altor procese biologice, inclusiv sensibilitatea la insulină, reglarea tensiunii arteriale și reactivitatea vasculară. 

Astfel, prin consumul de nuci, poți oferi organismului o serie de beneficii fără niciun fel de efort. Atenție, însă, nucile consumate în exces pot cauza probleme digestive, cum ar fi dureri de stomac și diaree. Unele persoane sunt alergice la nuci, deci acestea nu ar trebui să le consume deloc.

Citește și: Specialiștii spulberă miturile despre Intermittent fasting. Care este regula de aur

Se recomandă nucile în meniul zilnic, însă nu trebuie abuzat de ele, deoarece au multe calorii. Un pumn de nuci pe zi este suficient, pe post de gustare între mesele principale.

Datorită conținutului lor ridicat de fibre, se instalează foarte rapid senzația de sațietate astfel încât pot fi de mare ajutor și atunci când ești la dietă, dar și când nu ești la dietă, ci pur și simplu ți se face foame între prânz și cină, de exemplu, și simți nevoia să ronțăi ceva. Decât să apelezi la gustări mult mai puțin sănătoase precum chipsurile sau produsele de patiserie, mai bine mănânci câteva nuci.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te