UEFA consideră „populistă" iniţiativa Germaniei de a ilumina Allianz Arena în culorile curcubeului

DE Alex Darvari | 23.06.2021 - 19:32
UEFA consideră „populistă" iniţiativa Germaniei de a ilumina Allianz Arena în culorile curcubeului / news.ro

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a cataglogat drept "populistă" iniţiativa Germaniei de a ilumina Allianz Arena în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT, informează lequipe.fr.

SHARE

„Nu vrem să fim folosiţi în acţiuni populiste. Datorită popularităţii fotbalului, oamenii încearcă prea des să abuzeze de asociaţiile sportive în scopuri proprii", a declarat el pentru cotidianul german Die Welt, înainte de meciul dintre Germania şi Ungaria, programat, miercuri, de la ora 22.00, în capitala bavareză, în Grupa F a Euro-2020.

UEFA s-a apărat, miercuri, în faţa refuzului de a permite iluminarea Allianz Arena în culorile comunităţii LGBT şi şi-a schimbat logo-ul pe Twitter în culorile curcubeului, refirmându-şi "angajamentul ferm" împotriva homofobiei.

UEFA consideră „populistă" iniţiativa Germaniei de a ilumina Allianz Arena în culorile curcubeului

 
UEFA subliniază că decizia de a refuza iluminarea arenei nu a fost una politică, aşa cum au acuzat mai mulţi oficiali europeni, ci solicitarea germanilor a fost una politică.

Citește și: Cum se explică noul „miracol românesc” al pandemiei cu numere mici. E de scurtă durată, spun medicii

 „Astăzi, UEFA este mândră să poarte culorile curcubeului. Este un simbol care întruchipează valorile noastre de bază, promovând tot ceea ce credem, o societate mai dreaptă şi egalitară, tolerantă pentru toată lumea, indiferent de fondul, credinţa, sexul sau orientarea lor sexuală. Unii oameni au interpretat decizia UEFA de a respinge cererea oraşului Munchen de a ilumina stadionul propriu în culorile curcubeului pentru un meci din cadrul Euro-2020 ca fiind <politică>. Dimpotrivă, cererea în sine a fost politică, legată de prezenţa echipei de fotbal a Ungariei pe stadion pentru meciul din această seară, cu Germania. Pentru UEFA, curcubeul nu este un simbol politic, ci un semn al angajamentului nostru ferm pentru o societate mai diversă şi integrantă", a arătat forul european, într-un comunicat.

Ungaria a adoptat, la 15 iunie, un text care interzice "promovarea" homosexualităţii în rândul minorilor, cauzând îngrijorarea apărătorilor drepturilor LGBT, în timp ce guvernul lui Viktor Orban creşte restricţiile cu privire la aceste comunităţi.

Oraşul Munchen şi-a anunţat, duminică, intenţia de a cere UEFA permisiunea de a ilumina stadionul în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT, pentru a protesta împotriva acestei legi, la meciul Germania-Ungaria din Grupa F a Euro-2020, care va avea loc miercuri, arată news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te