Motorsport, Raliul Moldovei: Când Simone nu e acasă

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 24.06.2019 - 11:04

Fiind angrenat și în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), campionul en titre Simone Tempestini a lipsit motivat de locul trei în Raliul Sardiniei la WRC2 de la Raliul Moldovei. Iar Vali Porcișteanu a câștigat detașat a treia etapă a Campionatului Național (CNRD).

SHARE

Cu un ecart confortabil încă din prima zi, echipajul Vali Porcișteanu/Dan Dobre a dominat clar Raliul Moldovei, reușind să câștige cinci din cele nouă probe ale celei de-a doua zile. De asemenea, Porcișteanu a urcat pe locul al doilea în Power Stage, după Dan Gîrtofan, obținând astfel încă patru puncte. Iar Adrian Răspopa a obținut și el cele trei puncte suplimentare care se acordă ocupantului locului trei în Power Stage.

Citește și... Raliul Sardiniei: Victorie norocoasă pentru Sordo, Tempestini pe podium în WRC2

Prin urmare, cu victoria în Raliul Moldovei, Vali Porcișteanu a trecut la șefia clasamentului general provizoriu al Campionatului National de Raliuri Dunlop, detronându-l, pentru moment, pe Simone Tempestini.

Locul secund a fost disputat de Adrian Răspopa și Dan Gîrtofan, cei doi piloți ținând suspansul până la finalul raliului. De altfel, Răspopa a și menționat în conferința de presă de joi că absența lui Simone Tempestini a reaprins scânteia duelurilor la vârful clasamentului. În final, echipajul Adrian Răspopa/ Cosmin Diacu a reușit să își adjudece locul doi, fiind urmat de echipajul Dan Gîrtofan/ Tudor Mârza.

Și în Cupa Dacia lupta a fost strânsă. Echipajul Bogdan Gheorgiu / Andrei Pintilii a reușit în final să își treacă în cont victoria, iar locul secund a fost ocupat de Vlad Răducanu / Laurentiu Mandru. Podiumul a fost completat de echipajul Dan Albuț / Cristian Bala.

În Cupa Suzuki, s-a impus echipajul Bogdan Vrabie / Levente Csegy, urmat de echipajul Dănuț Budai / Lucian Budai, iar podiumul a fost incheiat de echipajul Bogdan Talasman / Andrei Mitrașcă.

În clasamentul Juniorilor, echipajul Norbert si Francesca Maior a condus ostilitatile pe tot parcursul raliului și a reusit să se impună categoric. Pe poziția secundă s-a clasat echipajul Alexandru Gheorghe / Ciprian Solomon, iar podiumul a fost completat de Dănuț si Lucian Budai.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -