Fotbalistul Bănel Nicoliță a fugit în SUA de teama cămătarilor. Cât a luat de la interlopi

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 26.10.2021 - 17:32
Fotbalistul Bănel Nicoliță a fugit în SUA de teama cămătarilor Foto: Facebook

Bănel Nicoliță a băgat peste 300.000 de euro la CS Făurei, echipă din Liga 3, la care era finanțator, manager și antrenor. Cheltuielile cu echipa și timpul tot mai puțin petrecut cu soția și cele două fete i-au adus și divorțul.

SHARE

Chiar dacă într-o vreme a câștigat ceva bani din fotbal, Bănel Nicoliţă a pierdut tot: apartamente, bunuri, banii puși de-o parte. Apoi a împrumutat sume importante de la cămătari pe care nu a mai putut să le achite. Fostul fotbalist a rămas dator cu 100.000 de euro către persoane din lumea interlopă şi, de frica lor, a fugit în Statele Unite ale Americii.

Citește și: Un fost fotbalist a coordonat un șmen de 110.000 € la Viena. Interlopii Balint și Buzilă, complici

Cât pe ce să fie prins când voia să fugă din SUA în Mexic

Fostul fotbalist a plecat în speranţa că va reuşi să facă rapid rost de bani, măcar pentru a a-și plăti datoriile pe care le are la interlopii periculoși de la care s-a împrumutat în România.  

Citește și: Interlopii Mircea și Vali Nebunu au fugit din țară. Doar Vali a fost dat în urmărire internațională

După ce a ajuns în SUA, Bănel Nicoliţă a vrut să fugă în Mexic, însă la traversarea graniţei însă nu a reușit din cauză că nu avea documentele necesare. A reușit însă să scape, conform Fanatik. 

Citește și: Dr. Răzvan Constantinescu, a cărui mamă a murit de COVID, se oferea voluntar să se infecteze în 2020

Ar fi putut să mai joace, dar a preferat să investească la CS Făurei


Bănel Nicoliţă are 36 de ani şi nu a dus lipsă de oferte din fotbalul românesc. În 2020, fotbalistul a spus că a refuzat o ofertă din Liga 1 cu un salariu de 4.000 de euro pe lună pentru a continua proiectul de la Făurei: „Cu un an în urmă am lăsat echipa cu 15 puncte avans şi au pierdut promovarea. Şi m-am enervat. Am spus stop-joc şi am zis că nu mai joc şi revin să mă implic 100%. Băgasem deja 100.000 de euro. Acum 6 luni de zile am avut ofertă din Liga 1.

Nu vă spun echipa, dar erau 4.000 de euro pe lună. Eu am zis că am investit foarte mult în echipa asta. Nu e vorba de bani, că i-am pierdut şi nu îi mai iau înapoi, dar e vorba de timpul meu. Eu de patru ani fac zi de zi drumul Bucureşti – Făurei, patru ore numai pe drum. Plus antrenamentul, pe care eu trebuie să-l pregătesc, eu să văd dacă au apă jucătorii, dacă au motorină, dacă le lipseşte ceva. Eu trebuie să fiu omul mereu limpede la minte”, a spus Nicoliţă.

Problemele de la Făurei i-au adus și alte necazuri lui Bănel Nicoliţă. El a anunţat în luna august a anului 2020 că a divorţat de soţia lui, Cristina. 

„Când bagi banii tăi şi îi pierzi pe parcurs şi realizezi că ai băgat 300 de mii de euro… Sunt bani mulţi. Scandaluri cu familia, scandal peste tot. Analizezi că nu e ok, dar m-am băgat, fotbalul mi-a oferit ce am eu până acum şi atunci trebuie să îi ofer şi eu lui. Ce am făcut eu acolo nu a putut să facă nimeni. De aceea sunt fericit, că am realizat ceva. Dacă pierdeam şi banii şi nu realizam nimic, atunci plângeam”, spunea Bănel Nicoliţă.


Alături de Cristina, Bănel Nicoliţă are două fete, însă toate energiile şi fon 

Deşi Cristina a încercat să tragă un semnal de alarmă, Bănel Nicoliţă a pus fotbalul pe primul loc, după cum a şi recunoscut:

 
„Divorțul l-am făcut din cauza mea. Mi-am dorit foarte mult să fac ceva la Făurei, am venit aici. Fosta soție nu a fost de acord. Am investit și bani, sentimente, mai multe chestii. Atunci a trebuit să renunț puțin la familie, să stacs fauu mai mult aici, la Făurei, să vin la antrenamente. Normal că după un an, doi, a venit și scandalul. «Ai băgat bani acolo, te-ai dus acolo, ne-ai neglijat pe noi».

Asta a fost problema, motivul divorțului. Mi-a spus că dacă plec la Făurei, divorțăm. Eu am zis «OK». Eu sunt mai nebun, iubesc fotbalul, el mi-a dat tot ce am și vreau să dau și eu înapoi cât pot. Îmi asum toate greșelile, sunt vinovat”, a fost confesiunea fostului fotbalist, conform Fanatik. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te