FORMULA 1 Adio, Ferrari! Sebatian Vettel a bătut palma cu Aston Martin (Racing Point) pentru 2021

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 10.09.2020 - 12:41
Foto: Facebook / Sebastian Vettel

Cvadruplul campion de Formula 1 Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari, după cinci ani și un sezon 2020 dezamăgitor în plină desfășurare. Germanul a semnat un contract multianul, începând din 2021, cu Racing Point, echipă care, de anul viitor, se va numi Aston Martin.

SHARE

Vettel și-a început cariera în F1 în 2006, ca pilot de teste pentru BMW Sauber. La prima cursă a luat parte în 2007, când l-a înlocuit pe Robert Kubica, rănit în urma unui accident, în Marele Premiu al SUA. Iar primul sezon complet în F1 l-a parcurs în 2008, la Toro Rosso. Cu ocazia MP al Italiei 2008, la 21 de ani, germanul a devenit cel mai tânăr pilot în Pole Position și cel mai tânăr câștigător.

În 2010, cu Red Bull, Sebastian Vettel a ajuns cel mai tânăr campion mondial de F1. Și au urmat încă trei titluri mondiale consecutive, tot cu Red Bull. Din 2015, germanul a trecut la volanul Ferrari, dar nu a mai reușit să se mai impună decât punctual.

Din 2014 până în prezent, piloții Mercedes au dominat clar (5 titluri pentru Hamilton și unul pentru Rosberg). Iar anul acesta, pe fondul pandemiei de COVID-19, monoposturile Ferrari abia reușesc să se bată pentru Top 10, ceea ce, probabil, l-a cam demotivat pe Vettel, coechipierul său, Charles Leclerc, obținând poziționări mai bune.

Racing Point, echipă care după ce a fost achiziționată de miliardarul Lawrance Stroll își va schimba numele în Aston Martin, poate fi considerată, prin urmare, un nou început pentru cvadruplul campion. El îl va avea coechipier pe Lance Stroll, fiul proprietarului echipei, care, în momentul de față se află pe locul 4 în clasamentul piloților F1 2020, cu 57 de puncte. Vettel e pe 13, cu 16 puncte.

"Sunt încântat să anunț în sfârșit această veste despre viitorul meu. Sunt extrem de mândru să spun că voi fi pilot Aston Martin în 2021. Pentru mine este o nouă aventură cu un constructor legendar.  Am fost impresionat de rezultatele obținute de echipă în acest an și cred că viitorul arată și mai bine", a declarat Sebastian Vettel.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.