Fata ministrului Eduard Novak, campioană la ciclism în Bulgaria. România nu are un velodrom

DE Petre Bădică | Actualizat: 24.01.2023 - 22:32
Ingrid (centru), fata ministrului Eduard Novak, campioană la ciclism în Bulgaria. Tatăl a fost și președinte al Federației de Ciclism, dar România nu are velodrom Foto: Facebook
Ingrid Novak triumfă în Bulgaria - Foto: Facebook
Eduard Novak - Foto: INQUAM PHOTO, George Călin

Ministrul sportului Eduard Novak a anunțat pe pagina sa de Facebook că fiica sa a câștigat Cupa Bulgariei la ciclism pe pistă. În același timp, România a găsit abia acum trei luni bani pentru a face un velodrom.

SHARE

Ministrul Eduard Novak a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că fiica sa este câștigătoarea Cupei Bulgariei la ciclism pe pistă. 

O veste foarte bună care este amintită și de Federația Română de Ciclism. Tot de pe pagina Federației aflăm că abia în noiembrie anul trecut a fost vdesenat primul velodrom ce va fi construit în România. 

 

Detalii despre velodrom nu au fost comunicate. Eduard Novak este ministru al sporturilor de doi ani și o lună. Este campion la Jocurile paralimpice de ciclism. Fata dânsului este, deja, campioană la ciclism în Bulgaria pentru că în România nici nu ar avea unde să concureze. Și cu toate acestea, schițele primului velodrom la standarde internaționale al României apar după doi ani de mandat.

Medalia lui Novak de la Jocurile paralimpice a fost obținută chiar în proba de velodrom. Velodromul de la Dinamo este în moarte clinică, pe el aterizând elicopterele SMURD.

Tatăl și fiica lui concurează împreună

„Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a concurat anul trecut la Turul Ciclist al Municipiului Deva, competiţia fiind structurată în două etape – contratimp şi fond. Acesta a reușit să ocupe locul patru a categoria Elite Masculin. Cele două etape ale concursului, organizat de Clubul Sportiv Făerag, au aliniat la linia de start aproape 200 de sportivi din toată țara, dar și de la un club din Ungaria. Fiica ministrului Novak, Ingrid Novak, în vârstă de 13 ani, a ocupat locul trei la categoria kadet – fete”, potrivit presei locale. 

Citește și: Magazinele invadate de banane aduse de polonezi la prețuri de dumping. Autoritățile, fără reacție

România, țara fără niciun velodrom, doar cu promisiuni electorale


România a avut un velodrom, la Dinamo, în București. A fost construit în anii 1950. Starea de degradare a acestuia este extrem de avansată, făcându-l impracticabil. Este însă folosit ca loc de aterizare pentru elicopterele SMURD, fiind în imediata apropiere a Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală.

Citește și: Înalt oficial american: Rusia a trimis zeci de mii de alţi soldaţi prost pregătiţi, spre Ucraina

Promisiunile pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive de perfomanță au fost extrem de generoase în „Programul de Guvernare 2017 – 2020“. Dragnea a promis săli polivalente, hipodromuri, patinoare și velodrom, dar nu s-a finalizat niciun proiect.

Și fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a promis, în campania electorală, un hiprodom de 15 milioane de euro, dar nu s-a ținut de cuvânt. De asemenea, s-a lăudat și cu un proiect de sală polivalentă de 138 milioane euro. Însă, n-a demarat nimic. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te