De ce a ales Messi să joace la Inter Miami, cea mai slabă echipă din SUA. Rolul Apple în tranzacție

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.06.2023 - 08:48
De ce a ales Messi să joace la Inter Miami, cea mai slabă echipă din SUA. - Foto: Profimedia Images

Messi a ales să joace la echipa patronată și de David Beckham, Inter Miami din SUA. Inter Miami este într-o situație dezastruoasă în clasament, fără victorie în ultimele 5 etape.

SHARE

Messi va juca, cel mai probabil, în liga de fotbal a SUA, mai precis pentru Inter Miami. Echipa patronată de David Beckham a adus și în trecut fotbaliști care au jucat la nivel înalt în Europa, dar succesul a întârziat.

Citește și: Messi a bătut palma cu echipa lui Beckham și pleacă în SUA. Motivul pentru care a refuzat Barcelona

Inter Miami are doar 15 puncte, față de 39 cât are liderul. Nu a reușit nicio victorie în ultimele 5 meciuri. Și, atunci, de ce a ales Messi să se bată la retrogradare? Din fericire, în campionatul din SUA nu retrogradează nicio echipă. În acest moment, căpitan este Gonzalo Higuain, care a ajung la 38 de ani și care a cunoscut gloria la Real Madrid.

Va crește numărul de abonați

MLS, ca ligă, este un mare câștigător în această situație.

Comisarul Ligii, Don Garber, a fost întotdeauna deschis în legătură cu dorința de a avea jucători de clasă mondială în ligă.

Cu mai multe super-staruri de profil înalt, în MLS în cadrul noului lor contract TV cu Apple, liga și Apple TV vor înregistra un salt extraordinar de abonați de îndată ce argentinianul va ajunge în SUA.

La începutul anului, Garber a vorbit cu CBSSports despre perspectivele de a-l avea pe Messi în ligă, declarând că ar fi mai mult decât fericit să îl primească.

Citește și: Cluburile din Superliga română de fotbal sunt pe locul al doilea în lume la dat ţepe jucătorilor

"Pot să vă spun că ne-ar plăcea să-l avem în Major League Soccer. Vom lucra din greu cu Miami, care este echipa care speră să poată să-l aducă, pentru a veni cu un program pentru el care să-i permită să stabilească o moștenire care cred că ar putea fi fără precedent la nivel mondial..."

Pe măsură ce liga continuă să crească, impactul venirii lui Messi se va resimți ani de zile, la fel ca atunci când David Beckham a semnat pentru LA Galaxy în 2007.

Apple a cumpărtat drepturile TV pentru 10 ani cu suma de 2,5 miliarde de dolari.

Miami va beneficia și din punct de vedere comercial.

Deja, numărul celor care îi urmăresc pe Inter Miami pe rețelele de socializare a crescut semnificativ. Conturile de Instagram, TikTok și Twitter au câștigat între 100.000 și 1 milion de urmăritori în doar câteva ore de la anunțarea semnăturii.

Clubul va beneficia în mod semnificativ de pe urma vânzării de tricouri, de bilete și de popularitatea crescută care vine odată cu achiziționarea unui câștigător de șapte ori al Ballon d'Or. Sursa AICI

Messi, cel mai bine plătit

Acum și motivul real: banii. Se pare că Messi va primi o parte din banii rezultați din parteneriatul de difuzare dintre MLS și Apple.

Adidas este unul dintre cei mai vechi sponsori ai ligii, dar care îl sponsorizează și pe Messi. Se pare că va contribui și el la aducerea argentinianului la Miami, oferindu-i lui Messi o parte din vânzările Adidas din SUA. Sursa AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te