Ce conține băutura care ar incrimina-o pe Halep. Preparată de un doctor dat afară de Jose Mourinho

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.11.2022 - 14:16
Simona Halep și băutura cu bucluc - Foto: prosport.ro

Băutura care ar fi trezit suspiciunea inspectorilor anti-doping care au testat-o ulterior pe Simona Halep a fost inventată de un medic sportiv care a fost dat afară de Mourinho de la Chelsea.

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani. 

Imagini ciudate

Presa sportivă a publicat o imagine despre care susține că surprinde momentul în care a luat, din greșeală, substanța interzisă roxadustat.

La ultimul antrenament efectuat de Simona Halep înaintea testului anti-doping la care a fost depistată pozitiv s-au petrecut mai multe lucruri bizare. 

Simona Halep și Patrick Mouratoglou apar râzând copios, în vreme ce belgianca Alison Van Uytvanck părea foarte abătută, pe scaunul ei. Aceasta a fost ultima sesiune de antrenament efectuată de Simona Halep înaintea meciului cu Daria Snigur, iar martorii prezenți la fața locului speculează că românca a ingerat roxadustat chiar în timpul antrenamentului respectiv, din cauză că membrii staff-ului ar fi încurcat sticlele cu băuturi hidratante.

Băutura din imaginea de mai sus ar fi stârnit suspiciunea inspectorilor anti-doping.

ProSport a aflat ce bea Halep din sticluța care a declanșat suspiciunea de dopaj ca suspectă. Un medic câștigător al Ligii Campionilor cu fosta echipă a lui Dan Petrescu este unul dintre cei care au patentat băutura care a revoluționat sportul.

Suspiciunea de dopaj a lui Halep a fost declanșată de sticluța din care a fost surprinsă că bea în timpul ultimului circuit pe care l-a efectuat în America de Nord pe traseul turneelor din Statele Unite și Canada: Washington – Toronto – Cincinnati – US Open (New York).

Consiliată în perioada imediat următoare debutului colaborării cu Darren Cahill de nutriționistul neozeelendez Glenn Kearney, Halep a compensat pierderea de colagen pe care fiecare om o înregistrează într-o proporție de 1.5 la sută pe parcursul unui interval de 12 luni după împlinirea vârstei de 20 de ani.


Kearney a brevetat, împreună cu Andy Murray și Eva Carneiro (medicul dat afară în 2015 de Jose Mourinho de la Chelsea), un supliment de colagen lichid de înaltă rezistență, conceput pentru sportivii de performanță: TRR Nutrition, o gamă care are ca produs de vârf Advanced Collagen.

TRR Nutrition (produs de Nutraformis), este o fromulă de colagen super – puternic (Super-Strength) ca supliment lichid destinat întăririi articulațiilor, oaselor și întremării sistemului imunitar.

Este parte din programul de recuperare rapid deoarece conține 10.000 mg de colagen marin, turmeric, ghimbir, acid hyaluronic, glucozamină, cupru și vitamina C.

 

Ce face acum Eva Carneiro, medicul demis de la Chelsea


Eva Carneiro este fostul medic al lui Chelsea și căreia Jose Mourinho i-a desfăcut contractul din cauza unei intervenții în teren la o accidentare a lui Eden Hazard. „Nu mi-a plăcut ceea ce a făcut staff-ul medical pentru că, indiferent dacă ești doctor sau secretară pe bancă, trebuie să înțelegi jocul” nu și-a ascuns portughezul nervozitatea provocată de Caneiro. De altfel, Mourinho nu i-a mai permis Evei să ia loc pe banca de rezerve la meciurile lui Chelsea, iar la șase săptămâni după incident, doctorul a plecat de pe Stamford Bridge.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te