Un oraş din România are staţii de autobuz cu panouri solare, cameră video, stație meteo și wi-fi

DE Florin Budescu | Actualizat: 13.01.2024 - 19:52
Un oraş din România are staţii de autobuz cu panouri solare - Foto: observatorulph.ro

Un oraş din România are staţii de autobuz cu panouri solare, cameră video, stație meteo și wi-fi. Lucrările de modernizare a Bulevardului Independenței din Ploiești au început pe 16 septembrie.

SHARE

Un oraş din România are staţii de autobuz cu panouri solare, cameră video, stație meteo și wi-fi. Lucrările de modernizare a Bulevardului Independenței din Ploiești au început pe 16 septembrie și ar fi trebuit s[ fie finalizate pe 16 decembrie.

Așa anunța Primăria Ploiești, privind semnarea unui contract de 16.572.079,50 lei, fără TVA.

Un oraş din România are staţii de autobuz cu panouri solare

Acest lucru nu s-a întâmplat. În această perioadă, se montează stațiile de transport în comun.

Începute la jumătatea lunii septembrie, lucrările de modernizare a Bulevardului Independenței din Ploiești trebuiau finalizate în trei luni.

Acest lucru nu s-a întâmplat nici măcar pe primul tronson, dintre Gara de Sud și sediul Conpet, unde nu a fost turnat stratul final de asfalt.

Citeşte şi: Intersecţia lui Dorel, cu tramvaiul ce nu poate trece din cauza stîlpului, va fi complet refăcută

Primarul Andrei Voloşevici a invocat condițiile meteo nefavorabile, deși până acum câteva zile temperaturile au fost unele mult mai ridicate decât cele normale, pentru sezonul rece.

Între timp, a început montarea stațiilor de transport în comun, pe  Bulevardul cu Castani, unul din simbolurile Ploieștiului.

Acestea sunt compuse dintr-o structură metalică simplă și panouri de policarbonat, în ton cu cele existente în alte stații, care au fost montate în urmă cu mai bine de 10 ani, conform observatorulph.com.

Citeşte şi: Instituțiile publice din România au cumpărat telefoane smart în valoare de 737.000 de € doar în 2023

Comparativ, cele 28 de stații din Târgovişte au fost achiziționate de primărie și sunt montate printr-un program finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin intermediul căruia au fost cumpărate și 40 de autobuze electrice.

Statiile sunt dotate cu kit fotovoltaic integrat în structura stației, pentru a asigura o independență energetică, panou de informare digital de 49”, full HD, touch screen, panou LED de exterior, ce afișează indicativul traseului de transport public, Wi-Fi, cameră CCTV pentru supraveghere video.

Mai are două prize de încărcare USB, bandă LED RGB pentru lumină ambientală, staţie meteo cu senzor de temperatură, senzor de umiditate, senzor de poluare și senzor de presiune atmosferică, dar și bandă LED care indică nivelul de poluare (roșu – poluare ridicată, galben – grad mediu de puluare și verde – poluare scazută).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te