Instituțiile publice din România au cumpărat telefoane smart în valoare de 737.000 de € doar în 2023

DE Alexandra Lupascu | 03.10.2023 - 19:35
Instituțiile publice din România au cumpărat telefoane smart în valoare de 737.000 de € doar în 2023 Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Instituţiile publice din România şi-au cumpărat telefoane mobile şi inteligente în valoare de 737.000 de euro de la începutul acestui an.

SHARE

Instituţiile publice din România şi-au cumpărat telefoane mobile şi inteligente în valoare de 737.000 de euro de la începutul acestui an.

Foarte multe instituții, autorități publice și regii autonome au achiziționat telefoane de lux în anul 2023, suma totală cheltuită în acest scop în primele 9 luni din acest an, conform portalului de achiziții SEAP, se ridică la 3.673.500,55 lei, adică 737.650 de euro, scrie saptamana.online.

Citește și: VIDEO Cum îi distruge Guvernul Ciolacu pe micii întreprinzători și microîntreprinderilele

După ce Autoritatea Aeronautică Civilă a fost criticată intens în urmă cu câteva zile pentru achiziția unor telefoane de lux, iată că multe alte instituții și-au cumpărat anul acesta cele mai noi telefoane SMART din ofertele recente ale producătorilor, cheltuind în acest scop peste 700 de mii de euro din bugetul propriu, bani care vin tot de la bugetul de stat, însă pe acestea nu le-a luat nimeni la întrebări.

Instituțiile publice din România au cumpărat telefoane smart în valoare de 737.000 de € doar în 2023

Un top al achizițiilor de telefoane SMART arată cam așa:

  1. S.P.P.,
  2. Poliția Locală Sector 2 București,
  3.  Direcția Silvică Caraș Severin, din Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA,
  4. Administrația Națională de Meteorologie, 
  5.  Grupul Local pentru Pescărie Durabila in Delta Dunării care le-au luat pe ele mai scumpe de pe piaţă. Variantele Pro şi Pro Max. În total, pe 12 telefoane aceştia au plătit 14.400 de euro.
  6. Ministerul Cercetării, Inovării si Digitalizării,
  7. Consiliul Concurenței
  8. CNCIR – COMPANIA NATIONALA PENTRU CONTROLUL CAZANELOR, INSTALATIILOR DE RIDICAT SI RECIPIENTELOR SUB PRESIUNE S.A.

Nu sunt singurii de pe listă

Autoritatea Aeronautică Civilă Română, unde e șef fratele secretarului general al Guvernului Marian Neacșu (PSD), se dotează în plină așa-zisă reformă bugetară cu cele mai noi și mai scumpe modele de telefoane, iPhone 15 și Samsung Galaxy S23 Ultra.

iPhone 15, ultimul model de smartphone de la Apple, a fost pus în vânzare pe 22 septembrie. Iar în Dubai, de exemplu, sute de oameni au stat toată noaptea la coadă afară, și când mall-ul s-a deschis au năvălit pur și simplu, îmbrâncindu-se și călcându-se în picioare, pentru a-și cumpăra unul. 

Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), unde e șef Mihai Neacșu, fratele secretarului general al Guvernului Marian Neacșu (PSD), a fost mai „inspirată”, însă, și și-a făcut „temele” din timp.

Pe 22 septembrie, chiar în ziua lansării vânzărilor de iPhone 15, AACR a publicat în SICAP, site-ul de achiziții publice, un anunț pentru achiziția a 6 telefoane iPhone 15 și a unui Samsung Galaxy S23 Ultra. Iar oferta SC CRONTRADE GROUP SRL apare drept „Oferta acceptata”.

Ce iPhone cumpără Autoritatea Aeronautică Civilă Română, unde e șef fratele lui Marian Neacșu

Autoritatea Aeronautică Civilă Română, unde e șef fratele secretarului general al Guvernului Marian Neacșu (PSD), se dotează cu 6 iPhone 15 de 5.698 de lei bucata (1.140 euro) și un Samsung Galaxy S23 Ultra de 4.990 lei bucata (1.000 euro).

Mihai Neacșu, fratele secretarului general al Guvernului Marian Neacșu (PSD), a fost numit în Consiliul de Administrație la Autoritatea Aeronautică Civilă, instituție ce oferă printre cele mai mari salarii de la stat, în iulie 2022.

Potrivit unei decizii din 11 octombrie 2022, Mihai Neacșu a devenit mandatar sau Administrator al Regiei Autonome Autoritatea Aeronautică Civilă.

Citește și: Fratele lui Marian Neacșu, șef la Autoritatea Aeronautică Civilă. Specialist în aparate termice

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te