Țara care renunță la alocația pentru copii. Și românii de acolo sunt afectați. Ce se întâmplă cu ea

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.09.2023 - 17:37
Copiii vor primi alt ajutor în loc de alocație Foto: Pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Alocația pentru copii va fi desființată în această țară unde lucrează aproximativ un milion de români, iar aceștia vor fi direct afectați de măsurile guvernului. Aceasta va fi înlocuită de o altă formă de ajutor social.

SHARE

Românii care muncesc în această țară ar trebui să știe că nu vor mai avea alocație pentru copii. Se va întâmpla din 2025. Însă va fi o altă formă de ajutor social. 

Oamenii pot aplica online pentru acesta.

Țara care renunță la alocația pentru copii. Și românii de acolo sunt afectați. Ce se întâmplă cu ea

Ajutorul de bază pentru copii va veni din 2025. Acesta va înlocui alocația pentru copii și toate prestațiile relevante pentru copii vor fi combinate într-un singur sprijin central. Milioane de familii ar trebui să poată accesa cu ușurință aceste beneficii. Iată cum aplicați online pentru ajutorul de bază pentru copii

Guvernul federal a fost de acord să introducă ajutorul de bază pentru copii din 2025. Până la 5,6 milioane de copii expuși riscului de sărăcie și familiile acestora vor primi servicii mai rapid, ușor și direct.

Citește și: Alocația copiilor români din Germania, de 5 ori mai mare ca a celor din România. Cum s-a ajuns aici

Avantaj: Toate prestațiile anterioare referitoare la copii ar trebui să fie combinate într-un singur serviciu.

Ajutorul va cumula o sumă de bani independentă de venit, adică fosta alocație pentru copii (Kindergeld), dar și o alocație suplimentară pentru copii. Această componentă este eșalonată în funcție de vârsta copilului și de veniturile părinților. În acest scop, alocația anterioară pentru copii va fi dezvoltată în continuare și copiii ai căror părinți beneficiază de prestație de cetățean sau de asistență socială vor fi incluși și în această prestație nou concepută, scrie ziarulromanesc.de

Aplicați online pentru ajutorul de bază pentru copii

Guvernul federal vrea să ofere 2,4 miliarde de euro pentru ajutorul de bază pentru copii. Noua prestație ar trebui solicitată online. Dacă nu doriți acest lucru, puteți depune cererea și local la fondul de familie responsabil. În viitor, va exista un singur punct de contact pentru toate prestațiile pentru copii – Serviciul pentru Familie al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Citește și: În luna martie statul a plătit alocații pentru copii în valoare de 1,082 miliarde de lei

Aceasta înseamnă că toți copiii sunt tratați în mod egal, indiferent de statutul de muncă al părinților. În plus, este în curs de dezvoltare un așa-numit control de bază al noului ajutor pentru copii.

 Acesta verifică automat dacă o familie are sau nu dreptul la alocația suplimentară pentru copii. Portalul corespunzător trebuie încă dezvoltat, dar aproape sigur va fi accesibil prin intermediul site-ului web al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă, scrie chip.de.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te