Poliția, complice la omorârea Ramonei din Argeș: femeia a cerut de două ori ajutorul oamenilor legii

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 25.05.2021 - 14:03
Așa a fost prezentat cazul de violență domestică al Ramonei la Antena 1
Răspunsul IPJ Argeș.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a avut două luni în cercetare o plângere făcută de Ramona, femeia omorâtă în curtea unei biserici din Argeș, împreună cu fiul ei, de fostul partener. Drama femeii a fost bagatelizată în direct la Acces Direct, la Antena 1.

SHARE

Ramona, femeia care a fost omorâtă împreună cu fiul ei, în curtea bisericii din localitatea Mihăiești, județul Argeș, depusese la Poliție două sesizări, una pentru agresiune fizică și amenințare, încă din 2019, iar o a doua în februarie 2021, pentru amenințare, a precizat Inspectoratul Județean de Poliție Argeș pentru Newsweek România.

În 8 martie 2019, Ramona a depus la poliție o plângere prin care a reclamat că a fost agresată fizic și amenințată de partenerul ei, iar, pe parcursul cercetărilor, femeia și-ar fi retras plângerea, motivând că și-ar fi dorit o împăcare cu agresorul, susține IPJ Argeș, în răspunsul la solicitarea Newsweek România. Totodată, Poliția spune că femeii i s-ar fi adus la cunoștință că poate solicita în instanță un ordin de protecție, dar că nu ar fi făcut nici un demers în acest sens.

Citește și: Circ pe seama victimelor, la „Acces direct”: „Măi, fată, ce a fost în capul tău? Nisip” | Newsweek Romania

O a doua sesizare a depus Ramona la Poliție în 15 februarie 2021, adică la o lună distanță de când a apărut la televizor, la emisiunea Acces Direct, de la Antena 1, în timpul căreia teroarea prin care a trecut femeia a fost bagatelizată, moderatoarea prezentând cazul drept „dragoste cu năbădăi”, iar invitații glumind despre compatibilitatea zodiilor. Dosarul penal a fost în lucru, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, până la decesul victimei. 

Newsweek România a cerut Parchetului de pe lângă Tribunalul Câmpulung să precizeze ce acțiuni a făcut din 15 februarie până în 16 mai, când femeia și copilul ei de 15 ani au fost omorâți de fostul partener al acesteia, Irinel, care a recunoscut chiar în direct la TV că a amenințat-o cu moartea dacă îl va părăsi, și vom publica răspunsul imediat ce îl vom primi. 

Citește și: Normalizarea violenței pentru audiență: femeia omorâtă în Argeș spusese la Antena 1 că e amenințată | Newsweek Romania

În acest caz de violență domestică, Poliția ar fi avut la îndemână și instrumentul ordinului de protecție provizoriu, care a intrat în vigoare încă din decembrie 2018, acesta putând fi emis pe loc de oamenii legii, atunci când viața victimei este în pericol. Totuși, ordinul este emis când polițiștii sunt solicitați la 112 și merg la fața locului. Dacă femeia a mers la Poliție după consumarea agresiunii, polițiștii nu i-ar fi putut emite un ordin de protecție provizoriu, considerând că starea de pericol a trecut, conform legii, a explicat avocata Giulia Crișan, de la Asociația Anais, pentru Newsweek România.

Un semn de întrebare este ce s-a întâmplat cu plângerea depusă de femeie din martie până în mai, când a fost ucisă de fostul partener, arată Giulia Crișan, dacă a fost cineva chemat la audiere, dacă au fost identificați martori, ce acte materiale de urmărire penală au fost efectuate.

Despre dramele prin care trec victimele violenței domestice și modul în care ajung să-și retragă plângerea am discutat cu avocata Giulia Crișan: 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te