Salatele la pungă din supermarket, pline de bacterii? La ce trebuie să fie consumatorii atenți

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 29.03.2024 - 07:49
Unele salate sunt improprii consumului Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
salată la pungă Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Tot mai des găsim în supermarketuri pungi cu salată spălată și tăiată. Mai trebuie să adăugăm un dressing și se poate servi. Specialiștii au atras însă atenția că unele din ele sunt improprii consumului.

SHARE

Descoperire dezgustătoare în supermarketuri: salate populare „nu sunt potrivite pentru consum”. Asta au găsit experții în magazine după ce au analizat 8 sortimente de salată ambalată. 

Consumatorii sunt sfătuiți să spele produsul, chiar dacă pe pungă se specifică faptul că este deja spălat. 

Salatele la pungă din supermarket, pline de bacterii. Consumatorii trebuie să fie atenți

Rezultate șocante ale Camerei Muncii din Austria Superioară (AK): Într-un test de opt salate ambalate de la supermarketuri și magazine, trei produse nu mai erau potrivite pentru consum.

Numărul de germeni pentru Bacillus cereus, o bacterie care poate provoca diaree și vărsături, în aceste salate a fost peste limita recomandată. Într-o altă salată, valoarea de referință pentru mucegai a fost chiar depășită. Mucegaiul poate duce la boli respiratorii și alergii.

O singură salată a fost convingătoare în test. Alte patru produse s-au dovedit a fi „bine în general”, dar au defecte minore de miros, gust și/sau textură.

Citește și: Ce program vor avea supermarketurile în weekend? Anunțul oficial al guvernului

AK sfătuiește consumatorii să spele bine salatele în pungi sub jet de apă înainte de consum, în ciuda etichetei „gata de mâncat și spălate”. „Dacă salata verde miroase a drojdie, fermentată, acru sau a mucegai când o deschideți sau dacă are pete maronii, ar trebui să intre direct în compost”, spun susținătorii consumatorilor, scrie express.at.

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Cum ne dăm seama că salata la pungă este stricată?

Când mergeți la supermarket, ridicați acea pungă cu salată și inspectați-o din orice unghi. Dacă observați verdețuri decolorate, vizibil umede, alegeți o altă pungă.

Citește și: Planta minune care costă 2 lei în piețe și e foarte bună pentru sănătate. Ce efecte are?

Un alt indiciu vizual la care trebuie să fii atent este umflarea pungii. Când salata verde începe să se descompună, emite dioxid de carbon, ceea ce face ca punga să se umfle. În funcție de materialul pungii, acesta nu este un indicator garantat, dar căutarea unui ambalaj mai plat este întotdeauna o idee bună.

Deschide punga cu salată când ajungi acasă. Dacă miroase urat, probabil că s-a stricat. De regulă, soiurile mai puțin rezistente, cum ar fi rucola și baby spanac, tind să se deterioreze mai repede. 

,ai bin eoptați pentru verdețuri fără pungă. Acestea tind să reziste mai mult, ceea ce poate fi o modalitate solidă de a savura mai mult radicchio, kale, andive și varză, scrie tastingtable.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te