Începe distribuirea deciziilor cu pensia recalculată. 800.000 pensionari NU iau bani în plus. De ce?

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.08.2024 - 12:26
Poșta Română începe distribuirea deciziilor cu pensia reclaculată. Unde o așteaptă pensionarii? - Foto: FB

În cursul zilei de vineri a Început distribuirea deciziilor cu pensia recalculată. 800.000 pensionari NU iau bani în plus. Cel mia probabuil, aceștia au muncit un număr mic de ani și nu iau puncte bonus

SHARE

Poșta Română a început, azi, distribuirea adeverințelor cu pensiile recalculate. Se estimează că vor fi livrate 500.000 de decizii de recalculare. RExistă o mare necunoscută. În cele două comunicate pe care le redăm mai jos există o informație contradictorie.

În primul se spune că pensionarii trebuie să fie acasă pentru înmânarea deciziei. Același lucru este prevăzut de legea în baza căreia se face acaeastă distribuire.

În al doilea comunicat, Poșta spune că va lăsa decizia la rude dacă pensionarul NU e acasă.

Începe distribuirea deciziilor cu pensia recalculată. 800.000 pensionari NU iau bani în plus. De ce?

 Compania Națională ,,Poșta Română” informează că, începând cu data de 16 august, va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toți beneficiarii din țară. Factorii poștali vor fi prezenți pe teren a doua zi după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În cadrul acestui proces, poștașii se vor prezenta la domiciliul fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor în perioada 16 – 30.08.2024.

Menționăm faptul că este important ca beneficiarii să fie prezenți la domiciliu în perioada de distribuire, pentru a evita eventualele întârzieri.

Citește și: PENSIE RECALCULATĂ 400 lei în plus, deși a lucrat doar 29 ani. Ce puncte bonus are pensionarul?

Cine Nu ia bani?

În timp, Newsweek a indetinficat care sunt aceste categorii de pensionari care nu primesc niciun leu în plus la pensie la recalculare. În primul rând este vorba de pensionarii care au muncit mai puțin de 25 de ani, chiar dacă au avut grupe de muncă sau au muncit în condiții deosebite.

Citește și: Șeful Casei de Pensii recunoaște că unii pensionari au fost păcăliți. „Cifrele nu sunt în regulă”

Dacă au muncit sub 25 de ani NU primesc puncte bonus sau de stabilitate și este aproape imposibil să primească bani în plus la pensie la recalculare. La final aveți formula de recalculare a pensiilor.

Cine și câți bani va primi?

 Avem un număr de 1.960.012 pensii majorate între 1 și 500 lei, un număr de 1.033.580 de pensii majorate cu sume între 501 și 1.000 lei. Un număr de 721.360 de pensii majorate cu sume între 1.001 lei și 2.000 lei.

Un număr de 83.637 de pensii majorate între 2.001 lei și 3.000 lei și un număr de 7.681 de pensii majorate cu peste 3.000 lei. Vom constata împreună că şi pensionarii cu pensii mai mici vor beneficia de aceste creșteri ale pensiilor... Avem un număr de 803.433 de pensii care nu sunt majorate după recalculare, adică 17,44%.”, a spus Bucura Oprescu. 

Citește și: RECALCULARE 2.000.000 pensii cresc cu 500 lei. 1.000.000 de pensii, cu 1.000 lei. Cine nu ia bani?

Pensia se înmânează și rudelor

Compania Națională "Poșta Română" face precizarea că deciziile de recalculare a pensiilor pot fi înmânate și 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞𝐢 𝐬𝐚𝐮 𝐫𝐮𝐝𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐭𝐢𝐭𝐮𝐥𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 documentului, în cazul în care acesta nu este acasă în momentul în care este vizitat de factorul poștal.
Poșta Română va depune toate eforturile pentru ca aceste documente să ajungă la toți cei aproximativ 𝟒,𝟔 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢 și vom identifica cele mai bune soluții pentru a înmâna toate deciziile de recalculare a pensiilor în perioada 𝟏𝟔-𝟑𝟎 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟒.

Vă reamintim că dacă totuși, nici titularul, nici rudele acestuia nu sunt la domiciliu, beneficiarul deciziei poate ridica ulterior 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 documentul de la 𝐨𝐟𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚𝐥 la care este arondat.
Compania Națională "Poșta Română" va începe distribuirea documentelor din 16 august, în toate localitățile din țară! În fiecare zi vor fi livrate, în medie, aproximativ 500.000 de decizii.

 

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te