UPDATE Muște și carne expirată, în „oferta” unui supermarket

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.09.2023 - 13:47
Muște și carne expirată - Foto: Pexels/Christian Naccarato - imagine cu caracter ilustrativ

Muște și carne expirată - asta vinde la ofertă unui supermarket Kaufland din Brăila. Inspectorii au rămas fără cuvinte atunci când au venit în control, în urma reclamaţiei făcute de o brăileancă. Carnea expirată mai este şi mucegăită.

SHARE

În urma reclamației făcute de o brăileancă, ce cumpărase un preparat din carne, mucegăit, pe 5 septembrie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila a făcut un control inopinat.

Este vorba despre magazinul aparținând lanțului de hypermarketuri Kaufland.

Muște și carne expirată

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit neregului strigătoare la cer. Carnea tocată și preparatele din carne sunt păstrate la temperaturi ridicate.

Produsele sunt condimentate cu muște moarte și mucegai şi sunt expirate. CJPC a confiscat produsele neconforme și a dat amenzi de 33.000 de lei.

Nereguli crase și produse care puneau în pericol sănătatea consumatorilor, la magazinul aparținând lanțului de hypermarketuri Kaufland, de pe Bulevardul Dorobanților.

Citeşte şi: Alimente mucegăite sau expirate: 50 de hipermarketuri Auchan amendate, 14 închise temporar

Asta au descoperit comisarii CJPC brăileni, care au efectuat luna aceasta un control inopinat la respectivul hypermarket.

Potrivit comisarului șef adjunct al Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor Brăila (CJPC), Daniela Gorgan, pe 5 septembrie 2023, ca urmare a reclamaţiei unui consumator, au fost efectuate verificări la hypermarketul lanțului deținut de SC Kaufland România SCS, aflat în Municipiul Brăila, pe B-dul Dorobanților.

Reclamația fusese făcută de o brăileancă revoltată, care cumpărase în aceeași zi un preparat din carne (șuncă) de la Kaufland, iar când a desfăcut ambalajul a constatat că acesta era mucegăit, conform obiectivbr.ro.

Citeşte şi: „Cornul și laptele” la Buzău: produsele sunt mucegăite și ajung după terminarea orelor

Mucegai alb și albastru se afla pe suprafața produsului. 

„Aspectele reclamate de consumator au fost legate de neconformitatea unui preparat din carne, ce prezenta zone extinse de colonii de mucegai alb şi albastru.

În urma acţiunii de control, reclamaţia s-a dovedit a fi întemeiată, iar pentru abaterile constatate, comisarii brăileni au aplicat următoarele sancțiuni: șase amenzi contravenţionale în valoare totală de 33.000 de lei și oprirea definitivă de la comercializare şi scoaterea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme”, ne-a precizat sursa citată.

Procesate din carne, coapte în frigorifice

Principalele abateri constatate în timpul controlului la magazinul Kaufland de pe B-dul Dorobanților au fost următoarele:

  • comercializarea diferitelor categorii de produse alimentare (preparate din carne, îngheţată) cu modificări organoleptice de culoare, miros, consistenţă;
  • comercializarea produselor alimentare nesigure (produse pe suprafaţa cărora se aflau forme adulte de insecte moarte, produse fără data deschiderii ambalajului colectiv, astfel încât nu se poate stabili cu exactitate valabilitatea produselor);
  • produse alimentare cu data limită de consum depăşită (expirate); comercializarea de produse (carne tocată de vită) pentru care operatorul economic (magazinul KaufLnd) nu a asigurat condiţiile tehnice stabilite de producător, respectiv temperatura de păstrare pe timpul depozitării şi desfacerii acestora;
  • abateri repetate privind aceleaşi încălcări ale prevederilor legale. De exemplu, s-a constatat că respectiva carne tocată era păstrată la circa 10 grade C, în condițiile în care producătorul relevă faptul că aceasta poate fi păstrată doar la temperaturi cuprinse între 0 și 2 grade C.

Reacția Kaufland România

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate clienților noștri. Am remediat rapid situația, retrăgând imediat produsele neconforme de la vânzare.

Am consolidat, de asemenea, procesele interne de verificare a produselor și trainingul angajaților pentru a evita repetarea unor astfel de incidente. 

Vă suntem recunoscători pentru înțelegere și răbdare,

Kaufland România”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te