Părinţii şi cadrele didactice au reclamat disfuncţionalităţi în derularea programului, dar şi calitatea proastă a produselor. O comisie formată de Prefectura Buzău a depistat că produsele sunt uneori mucegăite, ajung cu întârziere şi sunt transportate cu maşini necorespunzătoare.
„Nu pot să ascund faptul că cei care au câştigat licitaţia efectiv nu îşi fac treaba şi nu duc la îndeplinire acest program. Noi prin pârghiile legale pe care le avem încercăm să intram în normalitate. Avem discuţii cu cei care dau aceste propduse şi sper ca la jumătatea săptămânii următoare să intre în legalitate. Am luat legătura cu ei, le-am făcut notificări, iar dacă nu se conformează vom rezilia contractul şi chiar şi aşa vom găsi soluţii legale pentru ca beneficiarii să nu fie afectaţi. Ei probabil că au mers pe faptul că dacă reziliem contractul trebuie reluată licitaţia. Nu merge să ne şantajeze că vor pleca dacă mai continuăm cu aceste controale. Rog pe toţi cei responsabili să fie atenţi şi să fie cât se poate de fermi pentru că nu ne putem juca cu sănătatea copiilor. Dacă nu întrăm în normalitate o să continuăm tot aşa şi este jenant. Ma uit la un corn din asta şi îl văd mucegăit.... Nu se poate. Dacă ştiau că au probleme cu distribuţia, cu producţia, cu mai ştiu eu ce nu trebuia să se prezinte la licitaţie”, a declarat, vineri, Petre Emanoil Neagu (PSD) preşedintele CJ Buzău.
Vineri, copii au primit biscuiţi în loc de cornuri, pe motiv că există anumite defecţiuni la linia de producţie.
De la începutul anului şcolar, părinţii şi cadrele didactice au reclamat, atât disfuncţionalităţi în derulare programului naţional, cât şi proasta calitate a produselor care ajung la elevi, scrie News.ro.
Newsweek România a scris, anul trecut, că luați prin surprindere de începerea școlii, reprezentanții Consiliilor Județeane din numeroase județe nu au finalizat licitațiile care să permită derularea celui mai important program social pentru copii.
În 2018, aproximativ 414.000 de elevi nu au primit masa caldă la care aveau dreptul prin lege.
L jumătatea lunii octombrie, 2018, în același județ Buzău, „Programul pentru Școli“ nu a început, pentru că „procedura de achiziție publică este în curs de validare, în faza verificări pentru conformitate ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice)“, potrivit reprezentanților Consiliului Județean. Județul Buzău a primit 1,904.000 lei pentru achiziția de fructe, dar și 4.466.000 lei pentru produsele de panificație. Cu toate acestea, peste 47.000 de copii sunt privați de aceste produse.