Pensionarii pot plăti facturile direct la poștaș când li se aduce pensia. Cum se procedează?

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 29.03.2024 - 18:06
Facturile pot fi plătite la poștaș. Pensionarii cu card vor plăti direct factura când iau pensia Foto: Pexells (fotografie cu caracter ilustrativ)

Poşta Română a anunţat că în scurt timp românii îşi vor putea plăti facturile venite prin poştaş direct la acesta, după ce au achiziţionat 7.000 de dispozitive speciale pentru înregistrarea plăţilor cu cardul

SHARE

Anunţul a fost făcut de ministrul digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, care a declarat că sistemul va fi curând disponibil în toată ţara, iar deocamdată Poşta Româna va avea în funcţune 7.000 de dispozitive tip PAD pentru a înregistra plata cu cardul bancar.

"Din datele pe care le am, Poșta Română a făcut o achiziție de 7.000 de PDA-uri, adică dispozitive care permit procesarea de plăți direct la persoană, atunci când merge poștașul fie să aducă o factură, ea poate să fie plătită instant cu cardul, direct folosind acest PDA.

Din datele mele, sunt 7.000 de instrumente achiziționate care vin împreună cu imprimante mobile pentru a emite automat și acel bon fiscal. E un pas extrem de important.

Pensionarii cu card vor plăti direct factura când iau pensia. Facturile pot fi plătite la poștaș

A fost făcută prima plată ca și test. Este evident că în urma discuțiilor pe care o să le port, atât cu managementul Poliției Române, cât și cu cel al Poștei Române, cât și cu sindicatele, o să le solicit un calendar în care va fi implementată această tehnologie. Eu le cer în cel mai scurt timp să fie implementate", a declarat ministrul, conform Observator.

Cătălin Creţu, managerul General al Visa pentru România, Bulgaria, Croația şi Slovenia, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria că prima plata a fost deja testată pentru o factură la curent, iar curând sistemul va fi valabil în toată ţara.

Citește și: Ce pensie iau la recalculare pensionarii care au lucrat 25-30 de ani? Unii iau 2.200 lei mai puțin

Citește și: OFICIAL Grevă la Poștă. Pensia vine cu întârziere în aprilie dacă guvernul nu plătește 70.000000 lei

A adăugat că este doar în pas în procesul digitalizării României şi a eliminării barierelor care stau în cale, în ceea ce priveşte fluxurilor de bani în zonele rural si urban mic.

„Astăzi a avut loc prima tranzacţie test, la Poşta Română pe această aplicaţie, care va fi instalată pe toate PDA-urile poştaşilor din România. Concret, am înregistrat prima plată de factură de energie electrică, de la Electrica.

Citește și: Vești bune pentru pensionarii care iau carduri de alimente. De unde ridică 250 lei?

Iată că lucrurile se mişcă. Nu doar vorbim despre digitalizare, se întâmplă lucruri concrete. Nu sunt uşoare, pentru că este vorba de foarte multe schimbări, reglementări, legislaţie, oameni, gândire.

Dar este foarte important că acolo unde există voinţă şi există oameni care pot face diferenţa, lucrurile se întâmplă", a adăugat Creţu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te