Vești bune pentru pensionarii care iau carduri de alimente. De unde ridică 250 lei?

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 21.03.2024 - 11:55
Vești bune pentru pensionarii care iau carduri de alimente. De unde ridică 250 lei? Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)

Pensionarii care se încadrează în anumite venituri pot primi de la stat câte 250 de lei la două luni distanță. Prima tranșă de 250 de lei a fost livrată în luna februarie, dar sunt pensionari care se plâng că nu au primit fie banii, fie cardul.

SHARE

Un număr de 2.700.000 de români sunt eligibili să pruimească un ajutor de 1.500 de lei pe an.

Citește și: Șeful Casei de Pensii anunță o nouă creștere de pensii. Cine sunt pensionarii care o primesc?

Acest ajutor se dă pe card, o dată la două luni în tranșe de câte 250 de lei. Prima tranșă a fost virată în luna februarie.

Citește și: OFICIAL Grevă la Poștă. Pensia vine cu întârziere în aprilie dacă guvernul nu plătește 70.000000 lei

Vești bune pentru pensionarii care iau carduri de alimente. De unde ridică 250 lei?

Doar că unii dintre pensionarii și românii cu venituri mici care aveau dreptul la aceste ajutoare nu le-au primit. Alții se plâng că nu au primit cardurile, iar cei din urmă că au pierdut cardurile. Newsweek România a scris pe larg despre problemele întâmpinate în luna februarie. Vezi LINK mai jos.

Citește și: Până când vor primi românii bani de la stat pentru alimente. Vizate sunt 2,5 milioane de persoane

O parte din pensionari au întâmpinat probleme în ceea ce privește comunicarea cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. 

Astfel, într-un răspuns pentru dcnews, se arată că „pentru furnizarea de informații telefonice, structura din cadrul Ministerului Investițiilor care implementează Programul Sprijin pentru România a asigurat planificarea pe ore a persioanelor care asigură gestionarea apelurilor la call-center. Este asigurată permanența le registratura ministerului pentru furnizarea de informații persoanelor care vin la sediul ministerului”.

La ce numere să suni?

Luna viitoare cardurile de alimente se alimentează, din nou, cu 250 de lei. Newsweek vă pune la dispoziție toate numerele la cer puteți suna pentru orice neclaritate legată de aliumentarea sau oprimirea cardului de alimente:

Numerele de telefon oficiale sunt următoarele:

- Edenred: 021 301 33 03    

- Sodexo: 021 204 46 64    

UP România: 0374 66 22 73.

NBumpărul de callcenter de la Ministerul Investițiilor care gestionează acest program este: 

Dacă te încadrezi ca beneficiar al acestui ajutor și nu ai primit cardul, trebuie să verifici la cel mai apropiat oficiu poștal.

Dacă nu este acolo, sunați la 031.9268 unde este un call center.

 oamenii pot suna Luni-Vineri 10:00-14.00, potrivit anunțului făcut de Ministerul Muncii.

Atenție! Cum știi dacă te încadrezi să iei banii

Unii pensionarii au cerut câteva lămuriri legate de alimentarea cardurilor sau de criteriile de eligibilitate. Ministerul a transmis faptul că sunt luate în calcul veniturile încasate de la Casa Națională de Pensii, cât și veniturile din alte surse.

„Prima categorie de persoane pentru care se face alimentarea suporturilor electronice sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Citește și: Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Care este motivul?

Menționăm faptul că MIPE a decis încărcarea cardurilor pe măsură ce eligibilitatea categoriilor se încheie, pentru ca beneficiarii să primească acest sprijin din partea Guvernului cât mai rapid”, a transmis ministerul.

Conform calendarului, cei 250 de lei sunt virați din două în două luni, iar prima tranșă de bani a fost primită în luna februarie. Astfel, beneficiarii ar trebui să primească următorii 250 lei în luna aprilie.

Cine primește cei 250 lei

pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

Citește și: Cine sunt românii care au primit 750 lei ajutor în luna martie? Pe ce pot fi cheltuiți banii?

familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;

familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;

familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene programul va fi prelungit până în 2027.

Citește și: Ce pensie ia un pensionar la recalculare după 30 de ani de muncă pe salariu între 2.000 și 4.000 lei

„Amintim faptul că, începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni.

Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei.

Majorarea plafonului a fost propusă MIPE, iar tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an, de pachete cu alimente”, conform ministerului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te