Mai exact, în câteva dintre județele țării, cardurile nu au fost alimentate. Joi, pe data de 29 februarie 2024, ar fi trebuit să fie ultima zi în care cardurile de alimente trebuiau alimentate cu bani.
O dată la două luni, acest ajutor de la stat este virat în conturile românilor între datele de 17 și 29. Cu toate acestea, mulți români nu și-au primit banii.
Este vorba de suma de 250 de lei și trebuia să ajungă deja în posesia beneficiarilor.
Ce se întâmplă cu cardurile de alimente care nu au fost alimentate? Ce trebuie să facă românii
Cei care beneficiază de cardurile de alimente sunt pensionarii cu venituri lunare sub 2.000 de lei și oamenii nevoiași. În anul 2024, beneficiarilor ar trebui să le intre în conturi un total de 1.500 de lei.
Suma pe care o primesc în anul 2024 este de 1.500 de lei, iar banii se virează în tranșe de câte 250 de lei la fiecare două luni.
Citește și: Care sunt județele unde s-au primit, până acum, banii pe cardul de alimente? Când îi ia toată lumea?
Beneficiarii acestor ajutoare întâmpină diverse probleme și de multe ori nu știu ce să facă pentru a le rezolva.
Ce să faci dacă nu ai primit banii pe cardul de alimente. Numerele de telefon unde să suni
Dacă te încadrezi ca beneficiar al acestui ajutor și nu ai primit cardul, trebuie să verifici la cel mai apropiat oficiu poștal. Dacă nu este acolo, sunați la 031.9268.
Tot acolo trebuie să sunați și dacă aveți card și nu a fost încărcat.
Citește și: Anomalie: Bunica are cardul de alimente încărcat, nepotul nu, deși stau în aceeași casă. În ce oraș?
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare.
Pentru beneficiarii nou introduși în program se eliberează noi suporturi electronice. Așadar, dacă ați devenit eligibil pe parcursul programului, veți fi adăugați pe aceste liste.
Pentru a vă asigura că nu sunteți omis, vă puteți adresa Casei Teritoriale de Pensii – respectiv Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială – din județul de reședință.