Care sunt județele unde s-au primit, până acum, banii pe cardul de alimente? Când îi ia toată lumea?

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.02.2024 - 11:14
Care sunt județele unde s-au primit, până acum, banii pe cardul de alimente? Când îi ia toată lumea? - Foto: INQUAM PHOTOS / Raul Giuglea
Care sunt județele unde s-au primit, până acum, banii pe cardul de alimente? Când îi ia toată lumea? - Foto: INQUAM PHOTOS / Raul Giuglea

Care sunt județele unde s-au primit, până acum, banii pe cardul de alimente? Când îi ia toată lumea?, vă spunem după o monitorizare și după comunicarea autorităților.

SHARE

Încărcarea cardurilor cu alimente pentru luna februarie continuă. Pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei și românii cu venituri mici, handicap sau mai mulți copii primesc, zilele acestea 250 de lei pentru achiziția exclusivă de alimente. 

Încărcarea cardurilor a început „timid” pe data de 17 februarie, dar procesul pare unul haotic.  Newsweek a scris că primele județe în care s-au încărcat cardurile cu alimente au fost Hunedoara și, parțial, Cluj.

Citește și: În care județe s-au încărcat cardurile de alimente și în care nu s-au încărcat? Care e explicația?

Procesul continuă greoi și are multe ciudățenii. Newsweek România a scris că au fost cazuri în care, deși stăteau la aceeași adresă, în aceeași casă, un nepot nu a primit banii pe card, bunica - da. Explicația constă în faptul că nepottul trebuia să ia banii pentru handicap, iar bunica pentru că are venit mic.

Citește și: Anomalie: Bunica are cardul de alimente încărcat, nepotul nu, deși stau în aceeași casă. În ce oraș?

Newsweek a monitorizat situația în urmă cu puține minute. Situația arată că majoritatea persoanelor care ar trebui să primească banii pe carduri nu i-au primit.

Care sunt județele unde s-au primit, până acum, banii pe cardul de alimente? Când îi ia toată lumea?

Astfel, cardurile nu s-au încărcat în județele Mureș, Cluj, Alba, Ialomița (cel puțin pentru persoanele cu handicap), dar nici în orașele Ploiești, Turda, Târgu Jiu, Sfântu Gheorghe, Brașov, București.

Au existat beneficiari care au anunțat că le-a fost încărcat cardul de alimente cu suma de 250 lei la care au dreptul în județele: Olt, unde cineva spune că banii au intrat în cursul zilei de luni, la ora 19.00. Altcineva pretinde că banii au intrat la Bacău și la Onești dar a fost contrazis de alte persoane.

Cineva a confirmat că până pe 20 februarie cardurile emise de Edenred nu s-au alimentat. Asta a stârnit mânia oamenilor pe un forum.

Supărare printre pensionari

„Eu am pensie de handicap accentuată și am tumoră la pancreas am diabet vă puteți da seama in ce situație sint. Eu am 450 pe lună nici de tratament nu îmi ajung și mai stau și cu chirie pe unde pot”, a spus cineva.

„Am sunat și mi-a spus că să stau liniștit până la sfârșitul lunii se va băga nu știu ce să cred dar așteptăm”, explică un bărbat.

„Din păcate se pare că acești guvernanți uită că cei cu handicap au aparținători care votează. Vorbesc în numele băiatului meu ca are autism”, a comentat o persoană

Cum nu există un calendar oficial și nici o etapizare (pe județe, orașe) și banii nu se dau nici în ordine alfabetică, banii vor fi livrați oricând până pe data de 29 februarie. 

Newsweek România a scris ce trebuie să faceți și unde trebuie să vă adresați dacă nu ați primit banii pe cardurile de alimente. Vezi LINK de mai jos

Citește și: Ce să faci dacă nu ai primit banii pe cardul de alimente. Numerele de telefon unde să suni

Peste 2.700.000 de români au carduri pentru alimente. Suma pe care o primesc în anul 2024 este de 1.500 de lei, iar banii se virează în tranșe de câte 250 de lei la fiecare două luni. 

Categoriile eligibile să primească banii

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

 b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
 
Citește și: Care sunt orașele unde s-au băgat banii pe cardul de alimente? Când vor intra la toată lumea?
c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te