Datele studiului sunt foarte importante pentru viitoarele măsuri de relaxare, pentru redeschiderea restaurantelor și a hotelurilor din stațiunile montane.
Studiul realizat de cercetătorii Universității din Innsbruck pe populația stațiunii Ischgl, cunoscută și ca "Ibiza Alpilor", este util pentru evaluarea imunității dobândite după contractarea bolii.
Stațiunea austriacă are particularitatea de a fi locul din care s-a răspândit anul trecut noul coronavirus, prin intermediul turiștilor veniți din toate colțurile Europei la schi. Rezidenții din stațiune au dezvoltat o bună imunitate, care se întinde pe mai bine de 8 luni, potrivit TVR.
Dorothee von Laer, director al Institutului de Virologie, Universitatea din Innsbruck: "Se pare că imunitatea, care era anul trecut undeva între 40 şi 50% la Ischgl, atât cât am putut determina în cercetările de laborator, a protejat în fapt populaţia de infectare. Acest fapt mă face foarte optimistă când mă gândesc la câtă lume are nevoie de vaccin pentru a se întoarce la normalitate".
Datele studiului sunt importante pentru o revenire la normal.
Cu un asemenea indice de imunitate, păstrarea distanțării sociale și o rată de vaccinare de 40-45% din populație, lucrurile ar putea reveni la normal mai repede, iar afacerile locale s-ar putea redeschide.
Cercetătorii îndeamnă însă la prudență în ceea ce privește luarea unor măsuri de relaxare, având în vedere răspândirea mutațiilor virusului, care sunt mult mai contagioase decât varianta din iarna trecută.