Studiu: Ce medicament popular pentru slăbit te scapă de sforăit, un obicei care îți afectează inima

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.04.2024 - 07:10
Studiu: Ce medicament popular pentru slăbit te scapă de sforăit, un obicei care îți afectează inima - Foto: Pexels/Vinicius Wiesehofer
Studiu: Ce medicament popular pentru slăbit te scapă de sforăit, un obicei care îți afectează inima - Foto: Pexels/Vinicius Wiesehofer
Studiu: Ce medicament popular pentru slăbit te scapă de sforăit, un obicei care îți afectează inima - Foto: Pexels/Anderson Guerra

Studiu: Ce medicament popular pentru slăbit te scapă de sforăit, un obicei care îți afectează inima. Medicamentul pentru pierderea în greutate Zepbound poate ajuta persoanele cu apnee obstructivă în somn.

SHARE

Stduiu: Ce medicament popular pentru slăbit te scapă de sforăit, un obicei care îți afectează inima. Medicamentul pentru pierderea în greutate Zepbound poate ajuta persoanele cu apnee obstructivă în somn, spune producătorul de medicamente.

Zepbound, un medicament popular pentru pierderea în greutate, pare să ajute și persoanele cu apnee obstructivă în somn, a declarat producătorul de medicamente Eli Lilly.

Studiu: Ce medicament popular pentru slăbit te scapă de sforăit, un obicei care îți afectează inima

Pe baza rezultatelor studiilor efectuate la persoanele cu apnee în somn, compania a declarat că intenționează să trimită materialul către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA, pentru a extinde potențial utilizarea Zepbound pentru apneea obstructivă în somn.

Apneea obstructivă în somn este o tulburare care îi determină pe oameni să se oprească pentru scurt timp să respire, în timp ce dorm, uneori de câteva ori pe oră.

Citeşte şi: Cei care sforăie pot rămâne fără permis conform Codului Rutier

Această condiție poate împiedica o persoană să se simtă pe deplin odihnită, deoarece creierul o trezește, atunci când corpul simte că nu mai respiră.

De asemenea, tulburarea poate face oamenii mult mai predispuși la dezvoltarea altor probleme grave de sănătate, cum ar fi boala coronariană, insuficiența cardiacă și accidentul vascular cerebral.

Citeşte şi: Brățări inteligente, pentru a vă menține în formă controlat

Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 100 de milioane de oameni au această tulburare, la nivel global.

În timp ce oamenii sunt mai expuși riscului de apnee obstructivă în somn, pe măsură ce îmbătrânesc, aceasta se dezvoltă adesea atunci când oamenii se îngrașă și au supraponderalitate sau obezitate.

Foto: Pexels/Anderson Guerra

Citeşte şi: Tot ceea ce știm despre diete este greșit. Ingredientul „ascuns” care se află în 6.000 de produse

Depunerile de grăsime din jurul căilor respiratorii superioare vor ajunge să o obstrucționeze, ceea ce le oprește respirația normală. Studiile anterioare au arătat că, atunci când oamenii pierd în greutate, acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea apneei în somn, conform CNN.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat Zepbound pentru a trata obezitatea, în noiembrie. Medicamentul conține ingredientul activ tirzepatidă, care a fost aprobat inițial în 2022, pentru a trata diabetul de tip 2, sub numele de Mounjaro.

Unii medici au prescris injecția săptămânală, iar Lilly a testat medicamentul pentru apnee obstructivă în somn, din iunie 2022.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te